Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

dnes jsem pri vymene svislych tycek stabilizatoru vsiml, ze mam uhnily kabel co vede k brzdovym destickam praveho predniho kola. Je to jeste pred spojem (takovy obly konektor se dvema dirama na dutinky) a rad bych se zeptal, jestli se tento kabel da koupit novy nebo mam obchazet vrakoviste a jak ho snadno vymenit. Po sejmuti plastoveho podbehu, vidim ze je zamotany v izolacce spolu s draty od motorku odstrikovace a vede pruchodkou nekam k pravemu prednimu svetlu.

Opravit kabel pujde velmi blbe, medena zila je cela zoxidovana a myslim ze by ten spoj stejne douho nevydrzel.

Mam to resit nebo se na to vykaslat?

Odesláno

Jestli to opravit nebo ne, to zalezi jenom na tobe. Dalsi vec je, ze tenhle kablik od desticek celkem snadno upadne, takze tomu stejne nemuzes 100%ne verit. Lepsi je se na ty desticky obcas podivat.

Odesláno

Asi jsem se spatne vyjadril. Draty k destickam jsou v poradku (zakoncene \"banankami\", horsi je to s tim druhym koncem dratu co je na aute. Drat je cca po 20 cm od konektoru preseknuty a kdyz jsem kousek pahylu odizoloval (je to podobne jako koaxial) tak vidim, ze medene vlasky uvnitr jsou cele zelene - zoxidovane.

Odesláno

jelikoz je soucasti hlavniho kabeloveho svazku, ktery je skrz pricku motorovyho prostoru prostrcen az do kabiny, tak nahradni kabel by znamenalo koupit celej tenhle svazek, kterej vazi asi tak 10kg a vymenit ho komplet (pro zajimavost, cena toho noveho kabeloveho svazku v peugeotu je \"pouhych\" 65200Kc - ne opravdu, neni tam ani o nulu navic, stoji 65litru)

proste urizni ten zbytek tam, kde se ti ho podari vytahnout co nejdal a tam ho nastav novym kusem kabelu, vse zaizoluj a hotovo. BTW ja to nemam pripojeny vubec a taky mi to jezdi ;)

Odesláno

kontrolka brzdovych desticek mi svitila za 10 let provozovani auta jen jednou, asi tyden po vymene desticek v servisu (to jeste za dob, kdyz jsem si servis nedelal sam) - blbe tam upevnili ty kabliky a jeden z nich se prodrel o disk a za mokra se pak zkratoval a kontrolka plasila

Osobne ji nepotrebuju, tloustku desticek kontroluju pravidelne v ramci pravidelnych kontrol celeho auta cca jednou za mesic nebo pred delsi cestou (oleje, chl.kapalina, doliti ostrikovace atd.) a na destickach Brembo co mam k vrtanym kotoucum stejne znacky ani tyhle signalizacni kabliky nebyly.

Je ale fakt, ze kdyby mi to ucvakli v servisu pri vymene novych desek a bez konzultace zda-li to tak chci nebo ne, asi bych nebyl rad :D

Odesláno

taky jsem se onehda vystrasil, kdyz jsem zjistil, ze to mam ucvaknute, nekde jsem tady mel taky vlakno i s fotkama, ale nemuzu ho najit :mad:

edit: nasel jsem

neres to, jezdi to i bez toho :)

[upravil dne 7/6/11 12:53 BV406]

Odesláno

Godzila01: dyk Duin píše že od desek jsou káble OK, ale uhnilý to má až ZA konektorem.

Měl jsem při koupi auta ten samej problém, opravil jsem to, ale předrblo se to zas - ono totiž tou opravou se kablík kapku zkrátí a při plným rejdu prostě nestačí.

Asi by pomohlo ho při opravě nastavit, ale jak píše Ferry i Qcko, je to tam na dvě věci. I když jsem měl kabel opravený a žárovku dobrou, stejně mi nic nesvítilo.

Možná jde kontrola destiček deaktivovat přes DIA, jako to jde u VW, a předchozí majitelka si to asi už dřív nechala takhle opravit...zbytečně jsem koupil destičky s kabelama.

Neschází mi to, destičky stejně kontroluju vočmama minimálně dvakrát ročně při přehazování kol.

[upravil dne 7/6/11 13:41 hugo.v.r.]

Odesláno
(takovy obly konektor se dvema dirama na dutinky)

Benžík: a jak by tedy věděl jak ten konektor co mu chybí, vypadá ?

Prostě mu visí na plechovým držáku u brzdiče kus kabelu s konektorem a zbytek visí z podběhu.

Duine, prostě to neřeš a pokud nic nesvítí, kupuj levnější destička bez kchábliků ;)

Odesláno

:-D tak kdo kolikrat jeste rekne, ze ma v haji ten kablik od desek :D....

Ja ho mam ocividne na leve strane na predku ustipnutej... a jelikoz predchozi majitel resil totalne vse v Peugeot servisu, tak to stipli asi tam.. fakt nechapu...

Odesláno

h4wk3y: mozno mu to slate svietilo a bolo to v skrate, tak mu to cvakli...je to jedna zo zbytocnosti, ktore v aute fakt nemusia byt, ak je clovek fakt taky konzumny ze ide do servisu pri kazdej kontrolke, tak servis je stastny, pretoze si zauctuju prachy, ale pri tom dosticku maju pred sebou este pol zivota, niekedy ani nic nevymenia len cvaknu drat :bojim

Kazdopadne zbytocnost :roll

Odesláno

nojo, ale pokud to chodi, tak porc to nekdo nici - tomu ja nerozumim.... napojil jsem to a zadny problemy s tim nejsou...

Auto si kontroluju taky cas od casu ocne a rucne, tudiz to nepotrebuju, ale kdyz to chodi a je to na tom aute, tak nechapu, proc to urezavat...

Odesláno

Ono to asi občas svítí i když zvlhnou destičky a když s tím přjde zákoš potřetí, tak mu to odborně opraví kleštěma.

Zrovna jsem to řešil u švagrový Pola, kde servis (v Německu, bacha, žádná česká garáž)

to vyřešil proklemováním drátů (oholili zapalovačem a zkroutili)...no a když jsme po dovezení auta měnili destičky, vypnul jsem to radši v počítači úplně.

Odesláno

Dcera má na Hondě na destičkách takové plechové planžety, které se nasadí na plech destičky a když jsou sjeté, tak ten \"prst\", který je směrem ke kotoučí se o něj začne třít a nepříjemně to zní. Možná lepší, než nějaká kabeláž se žárovkou, ta tě k ničemu hned nedonutí, ale ten skřípot, že se za tebou všichni ohlížejí je asi přesvědčivější, abys s tím něco udělal. :myslim

Odesláno

Diky za vsechny prispevky, udelam jak radite - vykaslu se na to. Nic nesviti, jezdim, brzdim. Az vymenim kotouce a desky (brzo), tak koupim ty bez dratu at to tam neplanda a nemusim to nekde fixovat paskou

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...