Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Airbag kontrolka + klepání přední nápravy - prosím pomoc!

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, omlouvám se, jestli se tu už někdy řešilo, ale... Koupil jsem si 307 2.0HDi a je bez chybičky, avšak majitel přišel s tím, že svítí kontrolka AIRBAG. Řekl, že to je asi pojistkou nebo drátem, uvěřil jsem. V servise mi řekli, že všechny airbagy jsou plné, jen nevím proč svítí kontrolka. A navíc mi palubní počítač hlásí: AIRBAG FAULT. Co s tím teda je? Popřípadě, jak drahá bude oprava?

A ještě jeden problém... Když stojím na místě, motor běží, začnu točit volantem, prostě natáčet kola. Tak nějak divně to \"křupe\". Jako kdyby něco praskalo nebo nevím, jak to popsat. A celkově když jezdím tak při nájezdu na nerovnosti to jakoby klepalo a více vibruje volant při rychlejší jízdě. Ví někdo, co s tím? Četl jsem hodně diskuzí, ale nejsem si jistý, co opravdu pomůže, jako jaká oprava a jak bude drahá.

Moc Vám děkuji...

[upravil dne 31/5/11 19:38 hYena]

Odesláno
zkušené Pažouťáky :)

Oceňujeme důvěru v nás vloženou (klub jasnovidců...)

Hláška bude znamenat zřejmě špatný kontakt, možná i tzv \"převaděč\" na volantu.

Diagnostika by měla zahlásit, který airbag to je, pak se dá soustředit na ten konkretní. Bez diagnostiky můžeš zkoušet prostříkávat konektory, ale nic kloudného asi nezjistíš.

Lupání - zřejmě horní uložení tlumičů je potřeba vyměnit. Otevři kapotu, dej ruku na misku a toč volantem, s nastartovaným motorem. Mění se obě strany naráz.

Klepání na nerovnostech - tyčky stabilizátoru anebo jiné vůle na nápravě.

Vibrace - vyvážit kola. Bývají problémy s alu koly - hledej v sekci 307

Odesláno

spis bych tipoval na zarezla horni loziska ulozeni tlumicu.

k tomu airbagu, zkus zahybat konektory pod sedackama ridice a spolujezdce (ty do kterych vedou oranzove draty) mohl by tam byt spatny kontakt, pokud nepomuze, tak napichnout na diag a podivat se do pameti jednotky bagu, co zpusobuje chybu

Odesláno

Křupání bude horní uložení a A.B. neřeš pokud nebudeš vědět aspoň která je to větev, tedy sedačky, volant, spolujezdec... Může to být kroužek pod volantem, konektory pod sedadly, nebo třeba konektor u řadičky....

Odesláno

Moc Vám vše děkuji. V nejbližší době jedu do Peugeot servisu v Hodoňovicích, mám to tam nejblíž. A potom napíšu, jak jsem dopadl... Moc Vám děkuji. Odhadne někdo přibližnou cenu opravy a diagnostiky samotné? Jsem neznalec, moje první auto, předtím jsem jezdil s taťkovým a tam jsem vady neřešil,...

Odesláno
samotná diagnostika něco přes 6stovek:( v peugeotu:myslim

Fakt? Ty bláho... No, tak zajedu si po výplatě. Ale i tak děkuji. A do budoucna sháním nějaké ocelové disky 15\'\', 4ks. Pokud možno nové za rozumnou cenu

Odesláno

Podla mna to servocerpadlo tak skripe. Zober kolegu, nech ti toci volantom, pocuvaj zvuky a uvidis ze to pojde zo serva. Kolesa daj vyvazit to je jasne. A s tymi bagmi to robi vacsinou konektor pod sedackou pilota ;)

[Edited on 31/5/11 22:22 Krupo]

Odesláno

Tak asi vyřešeno... Kola vyvážena a je po problému. Jinak to skřípání je horním uložením přední nápravy, takže kupuju ložiska :-) moc Vám všem děkuji za rady.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...