hYena Odesláno 31. květen 2011 Odesláno 31. květen 2011 Zdravím, omlouvám se, jestli se tu už někdy řešilo, ale... Koupil jsem si 307 2.0HDi a je bez chybičky, avšak majitel přišel s tím, že svítí kontrolka AIRBAG. Řekl, že to je asi pojistkou nebo drátem, uvěřil jsem. V servise mi řekli, že všechny airbagy jsou plné, jen nevím proč svítí kontrolka. A navíc mi palubní počítač hlásí: AIRBAG FAULT. Co s tím teda je? Popřípadě, jak drahá bude oprava? A ještě jeden problém... Když stojím na místě, motor běží, začnu točit volantem, prostě natáčet kola. Tak nějak divně to \"křupe\". Jako kdyby něco praskalo nebo nevím, jak to popsat. A celkově když jezdím tak při nájezdu na nerovnosti to jakoby klepalo a více vibruje volant při rychlejší jízdě. Ví někdo, co s tím? Četl jsem hodně diskuzí, ale nejsem si jistý, co opravdu pomůže, jako jaká oprava a jak bude drahá. Moc Vám děkuji... [upravil dne 31/5/11 19:38 hYena] Citovat
hYena Odesláno 31. květen 2011 Autor Odesláno 31. květen 2011 byl jsi na diagnostice:myslim Upřímně, nemám kvůli práce moc čas lítat po servise, proto se obracím na Vás, zkušené Pažouťáky Citovat
Tantor-BN Odesláno 31. květen 2011 Odesláno 31. květen 2011 ono to bude možno len čap na ramene možno ano možno nie to treba skusiť ... ak vytiahneš čap a bude sa lahko hýbať je zlý ak nie ešte možno dobrý... Citovat
P607Olda Odesláno 31. květen 2011 Odesláno 31. květen 2011 zkušené Pažouťáky Oceňujeme důvěru v nás vloženou (klub jasnovidců...) Hláška bude znamenat zřejmě špatný kontakt, možná i tzv \"převaděč\" na volantu. Diagnostika by měla zahlásit, který airbag to je, pak se dá soustředit na ten konkretní. Bez diagnostiky můžeš zkoušet prostříkávat konektory, ale nic kloudného asi nezjistíš. Lupání - zřejmě horní uložení tlumičů je potřeba vyměnit. Otevři kapotu, dej ruku na misku a toč volantem, s nastartovaným motorem. Mění se obě strany naráz. Klepání na nerovnostech - tyčky stabilizátoru anebo jiné vůle na nápravě. Vibrace - vyvážit kola. Bývají problémy s alu koly - hledej v sekci 307 Citovat
Ferry Odesláno 31. květen 2011 Odesláno 31. květen 2011 spis bych tipoval na zarezla horni loziska ulozeni tlumicu. k tomu airbagu, zkus zahybat konektory pod sedackama ridice a spolujezdce (ty do kterych vedou oranzove draty) mohl by tam byt spatny kontakt, pokud nepomuze, tak napichnout na diag a podivat se do pameti jednotky bagu, co zpusobuje chybu Citovat
koblih69 Odesláno 31. květen 2011 Odesláno 31. květen 2011 Křupání bude horní uložení a A.B. neřeš pokud nebudeš vědět aspoň která je to větev, tedy sedačky, volant, spolujezdec... Může to být kroužek pod volantem, konektory pod sedadly, nebo třeba konektor u řadičky.... Citovat
hYena Odesláno 31. květen 2011 Autor Odesláno 31. květen 2011 Moc Vám vše děkuji. V nejbližší době jedu do Peugeot servisu v Hodoňovicích, mám to tam nejblíž. A potom napíšu, jak jsem dopadl... Moc Vám děkuji. Odhadne někdo přibližnou cenu opravy a diagnostiky samotné? Jsem neznalec, moje první auto, předtím jsem jezdil s taťkovým a tam jsem vady neřešil,... Citovat
jirka307 Odesláno 31. květen 2011 Odesláno 31. květen 2011 samotná diagnostika něco přes 6stovek:( v peugeotu:myslim Citovat
hYena Odesláno 31. květen 2011 Autor Odesláno 31. květen 2011 samotná diagnostika něco přes 6stovek:( v peugeotu:myslim Fakt? Ty bláho... No, tak zajedu si po výplatě. Ale i tak děkuji. A do budoucna sháním nějaké ocelové disky 15\'\', 4ks. Pokud možno nové za rozumnou cenu Citovat
ozzy56 Odesláno 31. květen 2011 Odesláno 31. květen 2011 diagnostiku bagů si udělej třeba v Hodonovicích a ten zbytek udělá kdejaký dobrý garážník za pár babek Citovat
Krupo Odesláno 31. květen 2011 Odesláno 31. květen 2011 Podla mna to servocerpadlo tak skripe. Zober kolegu, nech ti toci volantom, pocuvaj zvuky a uvidis ze to pojde zo serva. Kolesa daj vyvazit to je jasne. A s tymi bagmi to robi vacsinou konektor pod sedackou pilota [Edited on 31/5/11 22:22 Krupo] Citovat
hYena Odesláno 1. červen 2011 Autor Odesláno 1. červen 2011 Tak asi vyřešeno... Kola vyvážena a je po problému. Jinak to skřípání je horním uložením přední nápravy, takže kupuju ložiska :-) moc Vám všem děkuji za rady. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.