Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Weba ma svoje hlavne cidlo teploty, hlavne kvoli bezpecnosti a teda i kvoli tomu aby vedelo aka je teplota vody.

Ak mas weba z vyroby, tak po napichnuti na dia by sa to dalo skontrolovat, alebo s diag na webasto...

Odesláno

Jj, má ho už z výroby. Myslím, že Webasto mali všetky autobusi do jedného z výroby.

Inak tiež sa mi zapína od 10 stupňov. Ak mám zohriate auto, tak mi to už nejde, ani som to nejak nesledoval od teploty. Skúsim to vysledovať. Dám vedieť.

Odesláno

Tak včera jsem Ti to ještě mohl ověřit na stopro,jelikož ráno v mrazu do prace,odjezd z garáže,tak auto cca +8,jízda do práce 3,6km,zjistil jsem ,že jsem nechal doma tašku s věcmi,takže cesta domů,trošku delší 3,8km a opět do prace 3,6km a tam už přihřev nešel. Auto se stačilo ohřát dle teploměru na 80°C.

Odesláno

Díky za vyzkoušení, mně to někdy jde i při 80 stupních snad na plno, někdy to jen tak šolichá a někdy se zdá, že skoro nejde, že už jen dochlazuje. Bohužel kolega co mi slibuje napíchnutí na diagnostiku taak stále jeen slibuje :(

Odesláno

Vyzkoušej ještě pohýbat s konektory co maj do činění s weba,popřípadě je prostříknout,jestli tam není třebas nějaká oxidace,když to běha tak všelijak.

Odesláno

Tímto děkuji Milanovi+ za dobrý nápad. Nerad bych ot zakřikl, ale včera jsem přijel domů, auto ohřáté na 80°C a když jsem vypnul motor tak bylo TICHO :) Topení ani nehleslo. Uvidíme jak se to bude chovat nadále. Co tomu přecházelo? To co píše Milan výše, tedy prohlédnutí konekturů, kterým jak se zdálo vůbec nic nebylo, jejich prostříknutí kontaktolem a opětné zacvaknutí. Zdálo se mi, že kentorům vůbec nic nebylo, takže jsem byl malinko zklamaný. Jaké ovšem bylo moje překvapení, když jsem večer jel do města a zpátky a po vypnutí ohřátého motoru bylo ticho jak v kostele. Ještě jednou díky Milane a doufám, že příčina byla odhalena a závada odstraněna. Po delším vyzkoušení dám vědět.

Do této opravy jsem najel zatím 160 kilometrů od posledního tankování a spotřeba zdá se býti zatím stále přes 9 litrů.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Topení topí tak jak má, auto jezdí taky jak má jen ta spotřeba se zdá být pořád vysoká. Přesně to uvidím až zase dotankuju plnou, teď jsme moc nenajezdili a hlavně jsme to všechno najeli po městě, trasy kolem třech kilometrů, takže to je taky rozdíl proti loňské zimě, kdy jsme jezdili víc delší trasy a taky jsem jezdil na Vervu. Z jara ji tam zase zkusím nalít a uvidím co to provede. Taky se mi zdá, že se to auto později ohřeje než loni, zkusím po zimě to topení rozebrat a vyčistit.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak už pomalu nevím čím by to mohlo být. Stále spotřeba jak tank, tedy proti předchozímu roku ve stejném období tedy 9,6 litru/100 km. Mě by tahle spotřeba po městě v zimě u tak velkýho a těžkýho auta ani nijak zvlášť nepřekvapila. Najel jsem 731 km a všechno po městě trasy dlouhé 2-6 km no a do nádrže se vešlo 70,34 litru nafty. Tedy již zmiňovaných 9,6 l/100 km. Jenže loni jsem jezdil o litr méně. Je pravda, že loni jsme byli v tuhle dobu v Jeseníkách, takže jsme jezdili i mimo město. Letos jsem s dětmi párkrát byl dělat smyky na zasněženém parkovišti, ale loni taky, jezdili jsme pomalinku po městě a koukali na výzdobu na obchodech a na domech, ale to loni taky. No nevím. Ještě mě napadla váha vzduchu. Ale kromě ty spotřeby se to nijak neprojevuje. Táhne i v malých otáčkách (od 1500 výš, níž nejezdím), necuká, nekouří, v pohodě startuje studené i teplé, dobře zhasíná .... prostě nic neobvyklého. Je to už třetí vyjetá nádrž s o litr vyšší spotřebou než bych čekal. Nastal čas výměny oleje, tak s tím vždy měním i všechny filtry (olejový, vzduchový, naftový) tak uvidím jestli se to změní.

Znovu se vrátím k myšlence váhy vzduchu. Když se to nijak neprojevuje na chodu motoru, hlásila by diagnostika něco v případě, že by byla ta váha znečištěná? Musím konečně ukecat toho známého aby mi to napíchl.

Musím podotknout, že příhřev už po prostříknutí konektorů pod autem funguje asi tak jak by měl. Zhruba na 70°C (možná o kousek později) to přestává topit.

[upravil dne 9/1/13 22:50 od Bigbadjohn]

Odesláno

\"Letos jsem s dětmi párkrát byl dělat smyky na zasněženém parkovišti,\"

To na to máš ještě něco jiného, nebo tam kroutíš Parník? :) Já strašně rád vzpomínám jak sem loni kravil s Fialkou ta na to byla úžasná s Kaktusem jsem to ještě nezkoušel a ani asi nebudu :(

Odesláno

Možná se budeš divit, ale blbnu takhle s parníkem. Celkem to jde, jen to ESPčko to pořád srovnává :D . Přiznám, že s Felinou to bylo jednodušší, přeci jen těch 18 metráků je znát. Nejlíp to jde na zpátečku ;)

Edit:

Jak píše Medvěd níže, je to i z bezpečnostních důvodů. Dělám to na začátku zimy s každým autem co mám abych si vyzkoušel jak se chová a abych si na to zase zvykl.

[upravil dne 9/1/13 23:03 od Bigbadjohn]

Odesláno

Gron..... - doporučuju vyzkoušet si to s kaktusem někde na bezpečném místě dřív, než se k tomu rozhodne kaktus sám od sebe.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...