uni-hoxis Odesláno 17. květen 2011 Odesláno 17. květen 2011 Dobré ráno ve spolek, situace je taková, že jsem koupil budíky s otáčkoměrem (starej model) a chci je vyměnit za budíky s hodinama. Oba mám vyndaný a rozmontovaný. Ovšem ty nové mají najeto 83 k a já na svých 205k .... jak najdu čip, kterej je potřeba vyměnit? Snad to není nějakej napájenej hajzl na desce, protože to se mi nechce pájet .. je to smd Citovat
Ferry Odesláno 17. květen 2011 Odesláno 17. květen 2011 jo je to pripajeny na desce, nevim presne, jakej typ pameti tam je, nejspis nejaka 24C.. Citovat
KapriQ Odesláno 17. květen 2011 Odesláno 17. květen 2011 Ja som tiez menil budiky ale co som cital neni to take jednoduche, tak som dalej ani nepatral ... takze som to nechal tak ... A lahko si dopocitam kolko mam real km ... ale zaujima ma to ,ak by sa to dalo, mozno by som to skusil Citovat
uni-hoxis Odesláno 17. květen 2011 Autor Odesláno 17. květen 2011 dále věc taková, že ty budíky co jsem koupil (s otáčkoměrem, mají údajně špatnej tachoměr- ukazování rychlosti) Tak jsem tam dal ten ze svých budíků (odpojil konektor a vyměnil) a pořád nefunguje. Co s tím ještě edit: Nesvítí ani displej, takže bych viděl, že do toho nejde napájení [upravil dne 17/5/11 10:05 uni-hoxis] Citovat
AnotherOne Odesláno 17. květen 2011 Odesláno 17. květen 2011 Tie kilometre keď tomu rozumiem, chceš aby ti ukazovalo zo starých budíkov? Potom nemusíš meniť žiadny čip. Km sa pamätajú aj myslím v rj motora, keď dáš budíky s menším počtom km, tak sa prekopírujú tie z rj. motora. Funguje to aj opačne. Pokiaľ by si dal budíky s väčším počtom km, tie sa prekopírujú do rj. motora. Citovat
Ferry Odesláno 17. květen 2011 Odesláno 17. květen 2011 u stareho modelu 406 tomu tak neni, tam jsou km pouze v budicich a prehozenim budiku z jineho auta lze jednoduse prenest ten stav km, ktery na nich byl v tom predchozim aute. AAA bazar sveho casu platil vcelku slusne castky za budiky do starych modelu 406 s peknym stavem Citovat
Ferry Odesláno 17. květen 2011 Odesláno 17. květen 2011 tak ted jsem schvalne kvuli tomu kuchnul budiky a je tam pamet C46CM6 v pouzdre SO8 . Musi se vyndat cela deska a ze spodni strany je pripajen vedle ridiciho svaba s napisem SAGEM Citovat
AnotherOne Odesláno 17. květen 2011 Odesláno 17. květen 2011 u stareho modelu 406 tomu tak neni, tam jsou km pouze v budicich a prehozenim budiku z jineho auta lze jednoduse prenest ten stav km, ktery na nich byl v tom predchozim aute. AAA bazar sveho casu platil vcelku slusne castky za budiky do starych modelu 406 s peknym stavem Ok, neuvedomil som si rok výroby. Citovat
uni-hoxis Odesláno 17. květen 2011 Autor Odesláno 17. květen 2011 na čip prdim, to pájení mi za to nestojí. Byl rozbitej displej, takže napájení do něj šlo, ale displej byl špatnej a budíky mi ukazujou 2x míň, než reálná rychlost (měřeno podle gps) budíky 20 - 40 reálnejch, budíky 40 - 80 reálnejch Nevíte jak to dát do normálu ? Citovat
Ferry Odesláno 17. květen 2011 Odesláno 17. květen 2011 sundat rucicku a posunout ji za jizdy spravne dle GPS + mala tolerance napr. 3kmh Citovat
uni-hoxis Odesláno 17. květen 2011 Autor Odesláno 17. květen 2011 ¨jak ji sundam? Kdyz jsem ji tahal ven (z toho pohledu jak jí vidim) tak nejde Citovat
MJSytic Odesláno 17. květen 2011 Odesláno 17. květen 2011 Silou. Když to silou nepůjde, tak ještě větší silou...:aut Když jsem nastavoval ručičku teploměru, tak to šlo ztuha asi jen 3x, pak už šla vyndat docela snadno Edit: Jinak, proč na to máš dvě témata? Stačilo jedno ne? [upravil dne 17.5.11 13:59 MJSytic] Citovat
AnotherOne Odesláno 17. květen 2011 Odesláno 17. květen 2011 Len je otázka či ten rozdiel medzi skutočnou a ručičkovou rýchlosťou je pri každej rýchlosti rovnaký tých cca 40 (tj. 10-50, 20-60,30-70...) alebo sa mení v závislosti od rýchlosti (tj. 10-20,20-40,30-60,40-80..). Posun ručičky vyrieši len ten konštantný rozdiel. Takže ak to ukazuje pri každej rýchlosti 2x menej potom to posun ručičky nevyrieši. [upravil dne 17.5.2011 14:02 AnotherOne] Citovat
uni-hoxis Odesláno 17. květen 2011 Autor Odesláno 17. květen 2011 Silou. Když to silou nepůjde, tak ještě větší silou...:aut Když jsem nastavoval ručičku teploměru, tak to šlo ztuha asi jen 3x, pak už šla vyndat docela snadno Edit: Jinak, proč na to máš dvě témata? Stačilo jedno ne? [upravil dne 17.5.11 13:59 MJSytic] Protože toto téma se zaobíralo pamětí desky, nové téma se zaobírá jinou rychlostí ... vytváření víc témat v jednom, je nepřehledný a těžko se to dohledává Citovat
uni-hoxis Odesláno 17. květen 2011 Autor Odesláno 17. květen 2011 Len je otázka či ten rozdiel medzi skutočnou a ručičkovou rýchlosťou je pri každej rýchlosti rovnaký tých cca 40 (tj. 10-50, 20-60,30-70...) alebo sa mení v závislosti od rýchlosti (tj. 10-20,20-40,30-60,40-80..). Posun ručičky vyrieši len ten konštantný rozdiel. Takže ak to ukazuje pri každej rýchlosti 2x menej potom to posun ručičky nevyrieši. [upravil dne 17.5.2011 14:02 AnotherOne] ukazuje při každé rychlosti 2x méně Citovat
MJSytic Odesláno 17. květen 2011 Odesláno 17. květen 2011 Protože toto téma se zaobíralo pamětí desky, nové téma se zaobírá jinou rychlostí ... vytváření víc témat v jednom, je nepřehledný a těžko se to dohledává No to je pěkná blbost. Měl si to dát do jednoho a do popisu dát oba problémy:myslim Beztak to máš tuším sloučený a v obouch tématech se řeší to stejný ... Citovat
sarkimi Odesláno 28. září 2011 Odesláno 28. září 2011 zdar, nevite jak je to ze sledovanim ujetych kilometru mezi modelama evropskyma (km) a anglickyma (mile). zajimalo by mne jestli je tam jiny snimac pro tachometer, nebo je to osetreno v pristrojovce? kdyby to bylo v pristrojovce, mozna by se to dalo prekonfigurovat v te pameti co tady rozebirate. diky Citovat
Guest xmilos Odesláno 28. září 2011 Odesláno 28. září 2011 Posun rucicky ma vyznam len v pripade, ze odchylka rychlosti je rovnaka (chyba je o x km), Ak je chyba v nasobkoch, je chyba v principe merania (ma to 2x viac impulzov) a tam posun rucicky nepomoze. Citovat
Majkls Odesláno 28. září 2011 Odesláno 28. září 2011 čégo, mám dotaz... mám total nefunkční otáčkoměr a občas blbne i rychloměr, je to o tom, na jaké pozici naskočí ručička po nastartování, když naskočí normálně na 10 km/h tak to pak ukazuje velice přesně, ale někdy se stane, že už po rozjezdu je ještě ručička pod 10kou a až když řadím pomalu dvojku, tak je u 10ky Proto kupuji jiný budíky tady, od jehoho uživatele Na těch jeho budíkách je ale najeto víc, než na těch mejch... četl jsem tu, že se v ŘJ pak počítadlo ujetých km přepíše na vyšší hodnotu, což se mi nelíbí, myslíte, že je z těch nových budíků možné vzít ty motorky, co poháněj ručičku otáčkoměru a rychloměru a narvat je do těch mejch starejch s nižším počtem km? Bude to fungovat? Díky Citovat
uni-hoxis Odesláno 28. září 2011 Autor Odesláno 28. září 2011 ne, to není motorkama, je to v čipu, kterej je na základní desce. Jestli máš nějaký elektrotechnický schopnosti, bude to pro tebe hračka Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.