Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobré ráno ve spolek,

situace je taková, že jsem koupil budíky s otáčkoměrem (starej model) a chci je vyměnit za budíky s hodinama. Oba mám vyndaný a rozmontovaný. Ovšem ty nové mají najeto 83 k a já na svých 205k .... jak najdu čip, kterej je potřeba vyměnit? Snad to není nějakej napájenej hajzl na desce, protože to se mi nechce pájet .. je to smd :myslim

Odesláno

Ja som tiez menil budiky ale co som cital neni to take jednoduche, tak som dalej ani nepatral ... takze som to nechal tak :) ... A lahko si dopocitam kolko mam real km :) ... ale zaujima ma to ,ak by sa to dalo, mozno by som to skusil :P

Odesláno

dále věc taková, že ty budíky co jsem koupil (s otáčkoměrem, mají údajně špatnej tachoměr- ukazování rychlosti) Tak jsem tam dal ten ze svých budíků (odpojil konektor a vyměnil) a pořád nefunguje. Co s tím :myslim

ještě edit: Nesvítí ani displej, takže bych viděl, že do toho nejde napájení :bojim

[upravil dne 17/5/11 10:05 uni-hoxis]

Odesláno

Tie kilometre keď tomu rozumiem, chceš aby ti ukazovalo zo starých budíkov? Potom nemusíš meniť žiadny čip. Km sa pamätajú aj myslím v rj motora, keď dáš budíky s menším počtom km, tak sa prekopírujú tie z rj. motora. Funguje to aj opačne. Pokiaľ by si dal budíky s väčším počtom km, tie sa prekopírujú do rj. motora.

Odesláno

u stareho modelu 406 tomu tak neni, tam jsou km pouze v budicich a prehozenim budiku z jineho auta lze jednoduse prenest ten stav km, ktery na nich byl v tom predchozim aute. AAA bazar sveho casu platil vcelku slusne castky za budiky do starych modelu 406 s peknym stavem :D

Odesláno

tak ted jsem schvalne kvuli tomu kuchnul budiky a je tam pamet C46CM6 v pouzdre SO8 .

Musi se vyndat cela deska a ze spodni strany je pripajen vedle ridiciho svaba s napisem SAGEM

Odesláno
u stareho modelu 406 tomu tak neni, tam jsou km pouze v budicich a prehozenim budiku z jineho auta lze jednoduse prenest ten stav km, ktery na nich byl v tom predchozim aute. AAA bazar sveho casu platil vcelku slusne castky za budiky do starych modelu 406 s peknym stavem :D

Ok, neuvedomil som si rok výroby.:)

Odesláno

na čip prdim, to pájení mi za to nestojí. Byl rozbitej displej, takže napájení do něj šlo, ale displej byl špatnej a budíky mi ukazujou 2x míň, než reálná rychlost (měřeno podle gps) budíky 20 - 40 reálnejch, budíky 40 - 80 reálnejch

Nevíte jak to dát do normálu ?

Odesláno

Silou. Když to silou nepůjde, tak ještě větší silou...:D:aut Když jsem nastavoval ručičku teploměru, tak to šlo ztuha asi jen 3x, pak už šla vyndat docela snadno :aut

Edit: Jinak, proč na to máš dvě témata? Stačilo jedno ne?

[upravil dne 17.5.11 13:59 MJSytic]

Odesláno

Len je otázka či ten rozdiel medzi skutočnou a ručičkovou rýchlosťou je pri každej rýchlosti rovnaký tých cca 40 (tj. 10-50, 20-60,30-70...) alebo sa mení v závislosti od rýchlosti (tj. 10-20,20-40,30-60,40-80..). Posun ručičky vyrieši len ten konštantný rozdiel. Takže ak to ukazuje pri každej rýchlosti 2x menej potom to posun ručičky nevyrieši.

[upravil dne 17.5.2011 14:02 AnotherOne]

Odesláno
Silou. Když to silou nepůjde, tak ještě větší silou...:D:aut Když jsem nastavoval ručičku teploměru, tak to šlo ztuha asi jen 3x, pak už šla vyndat docela snadno :aut

Edit: Jinak, proč na to máš dvě témata? Stačilo jedno ne?

[upravil dne 17.5.11 13:59 MJSytic]

Protože toto téma se zaobíralo pamětí desky, nové téma se zaobírá jinou rychlostí ... vytváření víc témat v jednom, je nepřehledný a těžko se to dohledává

Odesláno
Len je otázka či ten rozdiel medzi skutočnou a ručičkovou rýchlosťou je pri každej rýchlosti rovnaký tých cca 40 (tj. 10-50, 20-60,30-70...) alebo sa mení v závislosti od rýchlosti (tj. 10-20,20-40,30-60,40-80..). Posun ručičky vyrieši len ten konštantný rozdiel. Takže ak to ukazuje pri každej rýchlosti 2x menej potom to posun ručičky nevyrieši.

[upravil dne 17.5.2011 14:02 AnotherOne]

ukazuje při každé rychlosti 2x méně

Odesláno

Protože toto téma se zaobíralo pamětí desky, nové téma se zaobírá jinou rychlostí ... vytváření víc témat v jednom, je nepřehledný a těžko se to dohledává

No to je pěkná blbost. Měl si to dát do jednoho a do popisu dát oba problémy:myslim Beztak to máš tuším sloučený a v obouch tématech se řeší to stejný ...

• O 4 měsíce později...
Odesláno

zdar, nevite jak je to ze sledovanim ujetych kilometru mezi modelama evropskyma (km) a anglickyma (mile). zajimalo by mne jestli je tam jiny snimac pro tachometer, nebo je to osetreno v pristrojovce? kdyby to bylo v pristrojovce, mozna by se to dalo prekonfigurovat v te pameti co tady rozebirate. diky

Odesláno

Posun rucicky ma vyznam len v pripade, ze odchylka rychlosti je rovnaka (chyba je o x km), Ak je chyba v nasobkoch, je chyba v principe merania (ma to 2x viac impulzov) a tam posun rucicky nepomoze.

Odesláno

čégo, mám dotaz... mám total nefunkční otáčkoměr a občas blbne i rychloměr, je to o tom, na jaké pozici naskočí ručička po nastartování, když naskočí normálně na 10 km/h tak to pak ukazuje velice přesně, ale někdy se stane, že už po rozjezdu je ještě ručička pod 10kou a až když řadím pomalu dvojku, tak je u 10ky :bacha

Proto kupuji jiný budíky tady, od jehoho uživatele :) Na těch jeho budíkách je ale najeto víc, než na těch mejch... četl jsem tu, že se v ŘJ pak počítadlo ujetých km přepíše na vyšší hodnotu, což se mi nelíbí, myslíte, že je z těch nových budíků možné vzít ty motorky, co poháněj ručičku otáčkoměru a rychloměru a narvat je do těch mejch starejch s nižším počtem km? Bude to fungovat? Díky :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...