Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny. Máte někdo osobní zkušenost s kempy o kolo Baltského moře na Polské straně?? Jedná se mi o vzdálenost maximálně 600 - 700km od Prahy. Nějaké informace již mám, ale osobní zkušenost je k nezaplacení. Díky za vaše postřehy.

P.S. To, že tam fouká vítr a moře je studené vím :)

Odesláno

Ahoj, před osmi lety jsme byli v Sopotech, v kempu Jelitkowo. Byl to jediný kemp, který jsme našli přímo u vody.Byl pěkný,čistý, WC udržované. Sopoty jsou krásné-parky,zeleň,cyklostezky i samotné město. Moře,pokud se chytne počasí, nemá chybu. Vyplatí se pořídít si zástěnu na pláž,protože tam stále fouká.Písek je jemný bílý,pro děti ideální. Snad na každém rohu je smažírna ryb a dělají je opravdu dobré. Pokud byste chtěli poznat okolí,stojí za to vidět Gdansk, Westerplatte, Gdyniu-mořské akvarium ,dále jako přístupné muzeum mají torpédoborec ze 2.sv. války a určitě mnoho dalších míst, které by stály za vidění.

My jsme byli ještě na Helu,kde je přístupný maják a cestou domů v Malborku,kde je středověký křižácký hrad.

Odesláno

bopa: Ahoj a díky za info. Sopoty jsem si našel, ale to je již docela daleko. Vzhledem k množství dní tam strávených, nevadí ani vyloženě surfařská lokalita. Jedeme tam hlavně kvůli dětem a když se bude místo líbit, budeme se i vracet. Našel jsem si ještě kemp Wiking což je cca 70km od \"Štětína\" což odpovídá vzdálenosti cca 600km od Prahy. Každopádně díky za informace.

Odesláno

Pokud chceš nutně k Baltu, jel bych spíš na Rujánu. Je to sice dál než 600, ale celé po dálnici, takže tam dojedeš dřív než do toho Polska. Příp. ještě Usedom je blíž, ale Rujána bude podle mě příjemnější.

Odesláno

Pokud chceš něco bližšího, zkus Miedzyzdroje, máš to 600 km z Prahy. Hned vedle je Šwinoujšcie-velký přístav, je tam i přechod pro pěší do Německa a mají tam velký kemp.

Záleží, co si představuješ, pokud chceš jen ležet u moře, místo si určitě najdeš, naši známí jezdili spoustu let do Wiselky a byli moc spokojení. Pokud chceš poznat okolí, mají tam Wolinský národní park nebo cesta po pobřeží je také zajímavá. Kempy většinou nejsou přímo u vody, takže buď jít kus pěšky nebo autem. To co píšu jsou informace 10 let staré, dnes to tam může být všechno jinak.

Nám se tam moc líbilo a také se tam chystáme. Je tam krásná příroda, perfektně se domluvíš a ceny jako u nás.

Neznám člověka,který tam byl,že by přijel zklamaný .

Odesláno

Ve Swinoujscie jsem byl coby děcko (1979 ?) a docela se mi tam líbilo (byli jsme část pobytu na německé straně a část na polské, docela bych tam i jel znovu). Bližší info už vzhledem k časovému odstupu nemám v paměti uloženo.

P.S.

Jo - v Polsku jsem jel v přívěsu za autobus RTO (dnes je často k vidění na polích jako šatny nebo včelíny) a bylo mi hrozně zle.

Odesláno

bopa: Ano to je přesně ta lokalita, která mě zajímá. Našel jsem toto http://www.campingwiking.pl/kontakt.htm Podle fotek to vypadá dobře, ceny nejsou nijak katastrofální. Myslím, že kemp bude velice dobrý ( až vše proběhne, dám podám zprávu ). V podstatě vyhledávám jenom podle informací na netu a tuto lokalitu jsem někde našel doporučenou. Jsem rád, že to od tebe není neznámý pojem i když několik let starý. Samozřejmě nejistota bude vždy.

oddie: Rujána asi také někdy proběhne, ale momentálně bych raději něco víc klidnějšího. A s tou dálnicí to není tak horké. Až posledních 70km je mimo dálnice či rychlostní silnice. Nechám se překvapit.

Mědvěd: . . . a určitě ti nebylo zle pouze samotnému. Co vím, tak tam blil snad každý druhý :)

Odesláno

Dnes jsem mluvil v práci s jedním Polákem a ten jezdí do Sianozety, což je asi 70km od místa, co sis našel. Koukal jsem na to na googlu, je tam o tom docela dost informací a možná by stálo za to o tom uvažovat.

Odesláno

Těch kempů je na této straně opravdu hodně a je z čeho vybírat. Tak teď už jen pěkné počasí a hlavně dostat volno v práci. Na Sianozety jsem koukal taky, ale to už je docela velké město.

• O 4 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...