Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Klepanie/vibrovanie HDI

Recommended Posts

Odesláno

mě třeba diagnostika žádnou chybu neukázala. když jsem si dal zobrazit průtok vstřiků, na 4 válci leje vstřik 2 x víc než na zbylých třech válcích. předpokládam, že bude v háji.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Nazdárek, trošku z mé dnešní zkušenosti: mám P607, 2,2 HDI, když je motor studený, tak vše OK, ale jakmile to je zahřáté a dám mu kolem 3000 otáček a více, tak to začne škubat, jede to na dva nebo tři válce, ale jen při volnoběhu nebo při přeřazení (jen při malých otáčkách), když přidám plyn tak, vše jede jak má. Nechal jsem si to zkontrolovat a dva vstřiky v háji (2 a 4 válec). Jsem z okr.Karviná a vstřiky dělá p.Walica v Bohumíně. Zde je odkaz na jejich stránky: http://www.walica.cz/

Zjistil jsem to dnes, zavolal mu a v pondělí mám přistavit auto k němu do servisu. Výměna repas vstřiků - všech čtyřech - za 13t., když vše půjde dobře, tak ve středu hotové. Vzhledem k tomu, že origo v Peugeotu je (dle mých informací) necelých 12t za jeden vstřik, tak dost dobrá cena.

[upravil dne 9.6.2011 20:28 Pavlos]

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Zdravím. Začalo se mi z motoru ozývat hrozný klepání. Jde to z pravý strany motoru a je to kovovej zvuk. Když auto nastartuju studený, je to jak kulomet. Teplý je to malinko lepší, ale taky žádnej zázrak. Dělá to na volnoběh i v tahu. Už mě nenapadá co by to mohlo dělat. Na podzim jsem měnil řemenici na klice, tak ta by to bejt snad neměla. Napadá někoho něco? Dík.

Odesláno

Díky za reakci. Příští tejden to zkusim shodit. Řemenice je měněná na podzim a nebyl to žádnej levnej no name, ale možný je všechno. Už mě napadly i hydroštosy. Blbě se identifikuje, odkud ten zvuk jde.

K tomu se mi přidal ještě problém s řazením. Spojka neklouže, ale rychlosti tam jdou s velkým odporem. Jakmile tam rychlost dám, vyřadim na neutrál a dávám ji tam znovu, už tam jde dobře. Ale to je asi do jinýho vlákna.

Odesláno

No mě to jednu dobu na 406 pozlobilo takže jsem si zvyknul to dělat horem, ve finále jsem už horem uměl i vyměnit napínací kladku... řemen jde dolů pohodlně ( stačí 15ctka očkový klíč ) k nasazení je lepší mít nějakou tyčku, kterou si pomůžeš ho nasadit na na řemenici, ale jde to i bez ní ;)

BTW nesundává se kryt motoru, ale pravý plastový podběh

[upravil dne 25/2/12 18:58 od koblih69]

Odesláno

kamosovi robilo to iste. Boli to vstreky. Pri cca 3000 otackach to prestava byt tak moc pocut preto, lebo v tychto ot. sa vypina predvsterk...

Odesláno

mam dotaz mam 2l HDI za studena motor jde nepravidelně na volnoběh než se zahřeje ,diagnos. vstřiky jak jsou na tom?

1 -1,4

4 -1,2

3 1,4

2 1,3

Odesláno

ohledně těch korekci jake jsou spravne hodnoty nikde to neni vysvětlene jen každy piše dobre nebo špatne ,nějake bliž vysvětleni komentař by ktomu někdo nedal?;)

Odesláno
Zdravím,

mám auto len zhruba mesiac a stále si zvykám na klepanie diesla, ale jedna vec ma znepokojuje:

- motor zhruba od 2000 do 3000 otáčok vydáva taký jemný klepavý (alebo vibrujúci zvuk), najviac je to badať na 2. a 3. stupni a VŽDY po prekročení 3000 otáčok prestane. Zvuk počuť len pri silnom zošliapnutí plynu, pri voľnobehu nie je badať.

Mne osobne to príde ako keby tam bolo niečo uvoľnené, alebo čo, ale potom nerozumiem prečo to pri 3t.ot. prestane. Resp. mohol by to byť nejaký silentblok v motore?

Inak motor ide v poriadku, neviem či to má zmysel nejako riešiť, len tak skúmam, čo by to mohlo byť :)

Vďaka za rady

Mě to dělal jeden vstřikovač a to jen tím, že byla vymačkaná těsnící měděná podložka pod ním a \"ucházel\". Po výměně a dotažení to přestalo. Projevy byly stejné jak popisuješ.

Kdyby byl zájem mám doma nějaké vstřiky na 66kw

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...