Fíla.Killer Odesláno 6. květen 2011 Odesláno 6. květen 2011 Zdravim!! Jelikož plánuju koupi nafťáka, zvažoval sem i 206ku 2.0 hdi. Můžete mi někdo napsat nějaké info?? (rok 99-2001) Zajímala by mě spolehlivost hdi motoru, co na něm odchází třeba...? má palubní pc? a co ten FAP filtr? od kterého roku se tam dával? Máte někdo zkušenosti s Chipováním tohoto motoru?? A v porovnání, co se týče jízdních vlastností, jede třeba lépe než octavia tdi 66kw?? Máte někdo zkušenosti? Děkuji za případné odpovědi (na netu sem nic nenašel, tak píšu sem) Citovat
ozzy56 Odesláno 6. květen 2011 Odesláno 6. květen 2011 motor je dobrý, ale pro to auto těžký...,2.0 HDi 66kw FAP nemá, kup si 1.4 HDi octávka je v jiné třídě, jak je chceš srovnávat? [upravil dne 6/5/11 12:35 ozzy56] Citovat
MilanF1 Odesláno 6. květen 2011 Odesláno 6. květen 2011 Ten motor se dával do hodně aut a netrpí neduhy jakými jsou dvouhmotý setrvák nebo FAP, protože je nemá. Běžně odchází řemenice na klice, ale je to tak známé, že výměna není tak drahá. Pokud se narazí na dobrý kus (pokud možno nestočený), tak motor vydrží dost. Já mám přes 250tkm a vše - krom řemenice na klice - původní. Chip určitě půjde, na to asi nejlépe odpoví straki007 Kolegové mě jistě v doplní. Citovat
Martin407 Odesláno 6. květen 2011 Odesláno 6. květen 2011 přítelkyně má 206 ve 2.0HDi 66kw a je to pěkná raketa. V tak malym a lehkym autě není potřeba ten motor čipovat. Auto má přes 2 roky a motor šlape jak hodinky. Bohužel s tak těžkym motorem vpředu odcházejí rychleji komponenty přední nápravy ale dá se to vyměnit za pár korun Citovat
Schreek Odesláno 6. květen 2011 Odesláno 6. květen 2011 Chip tohohle motoru bez problému, spotřeba 5-6 l / 100 km podle stylu jízdy, fap ani jiné nesmysly to nemá, EGR se bezproblému odpojuje. Pal. pc najdeš až v novějších modelech cca 2002 a výš. Typické problémy tohohle auta: zadní náprava, řemenice na klikovce, čerpadlo v nádrži, u 2.0 trochu víc trpí přední náprava, ale nic hroznýho, občas mírně rezne pod oknem na pátých dveřích. Motor je nezmar který vydrží opravdu hodně. Oproti oktávce bude tohle raketa, protože je to MNOHEM lehčí a po chipu na cca 80 kW to jede naprosto nádherně. P.S.: Tu mojí bys nechtěl? [upravil dne 6/5/11 17:22 Schreek] [upravil dne 6/5/11 17:22 Schreek] Citovat
Fíla.Killer Odesláno 6. květen 2011 Autor Odesláno 6. květen 2011 Díky vám všem za spíš pozitivní odpovědi!!! Zatím jsem ve fázy rozhodování a hledání auta, který bych chtěl. Momentálně je 206ka můj favorit, z hlediska roku výroby a počtu najetých kiláků (oproti koncernu), takže uvidíme to Schreek: zatím mi ještě chybí něco našetřit, takže zatím nemám zájem,ale díky Citovat
P607Olda Odesláno 8. květen 2011 Odesláno 8. květen 2011 Taky ještě vybírám 206. 2,0 HDi mají hodně najeto, přijde mi, že si je kupovaly chudší firmy pro lítání obchodních zástupců. Ale i po mnoho km jsou v dobrém technickém stavu, motor není unavený. Horší to bylo, když jsem je prohlížel, s historií - minulost je jedno velké tajemství, nikdo nic neví, tachometr nejspíš stočený (11 let jezdit po 60 t. km dá poctivých 660 t. km), střecha jak gypsové koleno... Takže buď opatrný a nedůvěřivý. (pokud ovšem budeš nedůvěřivý jako já, tak nic nekoupíš...). Citovat
Kuliss9 Odesláno 29. srpen 2011 Odesláno 29. srpen 2011 Pokud se stále rozhoduješ tam mi kdyžtak napiš PM mám jednu 206 2.0 HDI na prodej v perfektním stavu 12/2002 135tisíc km nalítáno [upravil dne 20/11/11 18:10 od Kuliss9] Citovat
Guest bazycek Odesláno 30. srpen 2011 Odesláno 30. srpen 2011 jak je to s chipovaním u p206,1.6,rok 1999,65kw ? Kolik to cca stoji a co potřebuju udělat popř. kde. Vůbec se v tomto nevyznám, ale nárůst výkonu bych určitě uvítal Díky za odpověď Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.