Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

406 Old 1.8 16V

Recommended Posts

Odesláno

Hele na bazoši byl nedávno inzerát ze 406 na díly v tvé barvě. Koukni tam třeba mu ještě něco zbylo. Hodil bych ti sem link na inzerát ale jsem na mobilu. Inzerující byl myslím někde poblíž Olomouce :)

Odesláno

406 (nakonec přece jen) čeká servis:

- Budou se měnit díly karoserie v barvě z auta na díly (PP blatník, kapota, víko kufru, přední nárazník a PP dveře).

- V Zábřehu se opraví první rychlost sahar a zkontroluje podvozek před geometrií.

- Potom výměna motoru (+ všechna těsnění, nemrzka, rozvody, olej a filtry,…).

- Nějaké úpravy: rádiová jednotka centrálu, zadní parkovací senzory.

- A finálně se vymění mechanická část spínačky a udělá se geometrie ve Famku v Brně.

[upravil dne 6/5/14 00:26 od Džůny]

Odesláno

No spíš to všechno odkládám a jezdím, protože není čas to řešit. Ale teď už se snad vyřeší všechno naráz. A snad mi přestanou lidi ničit lak.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Takže,

- nový motor (+ voda, olej, filtry, rozvody, cívka startéru, termostat),

- vyčištěná (ozonem) a naplněná klimatizace + kabinový filtr.

A trhá to dál. Už jsem docela v koncích a nevím po čem jít.

Odesláno

Trhá to dál - v tomto vlákně nemáš popsáno, naopak v srpnu 2012 jsi psal, že jede výborně a pak jsi měnil MAP.

Jak to trhá? Mohla by to být zapalovací rampa (zůstala z původního motoru)?

Odesláno

Já už popravdě nevím jak to bylo. Možná to bylo jen placebo. Řešil jsem to v několika vláknech, už si přesně nepamatuji kde všude. Naposled tady (to, co píše původní tazatel, je přesně můj problém):

Rampa to není na 99.9%, zkoušel jsem čtyři různé. Svíčky jsou opálené pěkně a mají najeto sotva 20 tisíc. Je nový vzduchový filtr a palivový filtr. Nové zelené čidlo teploty vody, nový MAP, nový snímač polohy klapky. Katalyzátor je průchozí, lambda sonda dává správné hodnoty, spojka má najeto 10 tisíc, vstřikovače jsou i s lištou dány z nového motoru a jsou čištěny ultrazvukem.

Silentbloky by měly být v pořádku (také kontrolováno v Zábřehu, společně se vším ostatním).

Tlaky nového motoru změřeny nemám, ale silně pochybuji, že by to bylo tím. To by musel být úplně stejně na chlup špatný jako ten předchozí.

Odesláno

Měnil jsi už i převodovku...

Mohlo by to být něco jako že na hřídelích je vůle, a jak motor zabere, tak se nejprve vymezí ta vůle a pak táhne? Jako že to cukne a zabere to se zpožděním?

Odesláno

Ano, tak se to chová. Převodovka mě napadla taky, ale vůbec si nemůžu vzpomenout, jestli to dělalo i před výměnou. :( V Zábřehu řekli, že to není mechanický problém a že se zaměříme na motor.

Odesláno

Zkus na zastaveném autě a vypnutém motoru tlačit dopředu - dozadu, a pak porovnej s jinou 406.

Matně si vzpomínám, že jsem něco podobného měl, ale už si nevzpomenu na jakém autě.

Odesláno

krtek 2: To je ten u diferenciálu? Ten kdyby byl špatný, tak to ani nenastartuje, ne? V tom tématu na které jsem dával odkaz se psalo o \"rychlostním čidle\", to bude asi zase to na převodovce hádám…

P607Olda: Zkusím, třeba půjde něco poznat.

Ještě nechám změřit tlak paliva a zkusím s někým prohodit řídící jednotku. A když toto nepomůže, tak už jsem v koncích úplně.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...