patic1 Odesláno 19. duben 2011 Odesláno 19. duben 2011 Problém spočívá v tom, že když mě auto (Peugeot 306, 1,8 8V, rv 95) stojí cca týden, tak už nenastartuji. Baterka (44Ah) je rok a půl stará, napětí je ok, dobíjení funguje. Měřil jsem odběr proudu a hodnoty byly mezi 45 - 55 mA (zvyšuje se podle blikání imobilizéru a diody na rádiu). Zkusil jsem vyndat pojistku F25 5A - displej hodin a teploměru, rádio. Poté byl odběr 9 - 17 mA, což už se mě zdá v pohodě. Kde tedy může být problém? [upravil dne 19/4/11 12:31 patic1] Citovat
miroja Odesláno 19. duben 2011 Odesláno 19. duben 2011 Kolko ti to berie ked uplne odpojis radio? Citovat
Schreek Odesláno 19. duben 2011 Odesláno 19. duben 2011 Měl jsem stejný problém, klidový odběr cca 40- 50 mA, což je ještě v normálu (mám tam alarm), každopádně baterku by to samo vybilo až tak po měsíci spíš déle! Realita byla že když auto přes víkend stálo,tak v pondělí už nechytlo. Reklamace baterky a bylo po problému A to sem měl nejlepší řadu od Varty něco přes rok starou, prostě občas se stane že nevydrží, od toho je záruka Citovat
patic1 Odesláno 19. duben 2011 Autor Odesláno 19. duben 2011 Já mám taky podezření na baterku...značka ZAP myslím. Ale když jsem ji proměřoval tak všechny hodnoty byly dobré, takže nevím no Asi ji nechám někde otestovat a hned se uvidí. Citovat
koblih69 Odesláno 19. duben 2011 Odesláno 19. duben 2011 Klidový odběr 55 mA za úplně běžný nepovažuji, ale je to možné. Samozřejmě mluvím o odběru po tom co auto padne do klidového režimu, což u těchto starších aut je asi poměrně rychle. Třeba zmíněný Alarm bere běžně dalších 20-25 mA takže s tím se musí i při nákupu baterie počítat. Pokud budu mluvit o mém autě tak při klidovém odběru 120 mA jsem v zimě auto v pátek zaparkované, v pondělí nenastartoval.Baterka byla slušná - 70 Ah, takže tvých 55mA, 44Ah baterka a týden považuju za odpovídající. Samozřejmě, že baterka pak není mrtvá, ale nedá už dostatečný startovací proud, pokud je tedy starší tak prostě nestačí. Po opravě zapojení rádia jsem u mojí 406 na 22 mA. Baterku bych dal silnější - je to sice benzín, ale větší objem, 45 Ah dávám do 1.0 nebo do manželčiny Pandy 1.1, pro 1.8 bych já volil aspoň 55 ale spíš 60Ah Pokud budeš jezdit častěji tak to startovat bude a můžeš nákup nechat klidně až na podzim. Citovat
patic1 Odesláno 19. duben 2011 Autor Odesláno 19. duben 2011 Jenže je divné, že rok jsem jezdil bez problémů a poslední půlrok to takhle stávkuje. Je pravda, že poslední dobou jezdím méně a spíše kratší trasy. Dám otestovat baterku a uvidím. Při nejhorším budu vyndavat pojistku od radia a hodin, pak to bere jen těch 9 - 15 mA. Citovat
koblih69 Odesláno 19. duben 2011 Odesláno 19. duben 2011 Upřímně ta baterky je malá, ale dám příklad - manželčina Panda startovala přes zimu perfektně, ale před měsícem ( už za tepla ) jakmile stála dýl než 3 dny problém. Baterka na proměření OK, ale startovací proud max. 150 A, když stála tak i tohle málo rychle klesalo. PS: jinak to můžeš samozřejěm proměřit, třeba tam někdo něco přibastlil na tenhle okruh, vytáhni to rádio a proměř to znovu.... [upravil dne 19/4/11 20:35 koblih69] Citovat
patic1 Odesláno 19. duben 2011 Autor Odesláno 19. duben 2011 Ještě změna...baterku mám 55Ah 420A. Nějak jsem si vsugeroval že je to 44ka (tu má mámino auto) a nevšímal si štítku. Pořád ale platí, že po týdnu byla pryč (odběr 45-55mA). Citovat
koblih69 Odesláno 19. duben 2011 Odesláno 19. duben 2011 Pokud máš možnost udělat zátěžový test ( ale opravdu seriózní ) tak uvidíš, hned ti řeknou jak na tom je. Nicméně, ten odběr by mohl být menší. Možná kdyby se tu našel někdo kdo to proměří na svém autě. Citovat
Jacobsoon Odesláno 19. duben 2011 Odesláno 19. duben 2011 ahoj, mam stejny problem u 306 1,8.. necham auto stat 3 nebo 4 dny v garazi prijdu a ani se mi nerozsviti kontrolky.. dnes sem vymnenil baterku zanovni tak uvidim.. jeste sem nic nemeril Citovat
koblih69 Odesláno 19. duben 2011 Odesláno 19. duben 2011 No tak výměna je sice logická, ale klidový odběr + aspoň základní měření bych udělal napřed. Může se ti stát, že třeba špatně funguje regulace a přebíjí se ( nebo nedobíjí ) při přebíjení se může stát, že za pár dnů bude baterka v háji znovu ... Citovat
Jacobsoon Odesláno 19. duben 2011 Odesláno 19. duben 2011 je pravda že než se to stavalo tak sem menil alternator jelikoz mi odesel.. alternator ktery sem tam dal nebyl novej ale dobijel v pohode., dnes sem tam baterku dal tak uvidim.. pokud to bude delat zase zrejme nebude chyba v baterce... bydlim v beroune, je tady servise Bosch delaj tem veskerou elektriku do auta., tam by to mohli dat do kupy, stejne potrebuju zapojit predni mlhovky Citovat
mirdaa Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 Já bych ještě očistil všechny + spoje od altiku k baterce,to samé s kostrou,změřil dobíjecí napětí a jak píšeš,odběr \"na prázdno\" je OK,pak bych viděl problém v baterce. Z vlastní zkušenosti jim moc nevěřím...dělal jsem ve značkovém servise německých aut.Zákazník si koupil \"novou\" baterku,potvrdil se mu záručák,ale ve skutečnosti nám již 2r ležela na skladě.Pak se nemusíš divit,že Ti po dvou letech začne vadnout,když už jí jsou vlastně 4r.To samé si myslím i o bateriích z různých obchoďáků.Jednou jsem sehnal baterii přímo ze Škodovky v Kvasinách z výr.pásu (měla jen vizuální vadu) a vydržela mi 12 let. Citovat
patic1 Odesláno 27. duben 2011 Autor Odesláno 27. duben 2011 Problém vyřešen...rádio. Po odpojení klesl odběr proudu na +- 20mA. Jen nějak nechápu, že když rádio normálně funguje, že může takto vybíjet baterii (když je vypnuté...na udržení paměti). Bralo zhruba 30 mA. Citovat
koblih69 Odesláno 28. duben 2011 Odesláno 28. duben 2011 Zapínalo se to autorádio automaticky po zapnutí klíčku? Resp. neměl jsi ho tak, že se dalo zapnout i bez klíčku? Poku ano tak máš jen přehozené napájecí piny - je to na ISO konektoru pin 4 a 7... ( přehozený napájecí pin s tím, terý jen drží paměť ). Případně je máš někde natvrdo spojené ( oba na +12V trvale ) - v některých návodech k montáži dokonce doporučeno Citovat
patic1 Odesláno 29. duben 2011 Autor Odesláno 29. duben 2011 Bez klíčku to zapnout nešlo...pouze po otočení. Aby šlo zapnout i bez klíče tak se musela přehodit jedna pojistka (horní řada první zleva). Po rádiu díra , ale co...hlavní je, že už se to za týden nevybije. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.