Benžík Odesláno 19. duben 2011 Odesláno 19. duben 2011 18.4. Plzeň Černice Verva diesel 35,90Kč. Citovat
Guest StibTo Odesláno 19. duben 2011 Odesláno 19. duben 2011 reviduju muj zakladajici prispevek co je 8 dni starej ... jak jsem dnes koukal na porovnani cen N95 v Praze tak cepovat za 35 uz neni zadnou vyjimkou .. KRLEŠ šmejdi nenažraní !!! [upravil dne 19/4/11 21:35 Stibto] Citovat
Fuller Odesláno 19. duben 2011 Odesláno 19. duben 2011 Praha Motol, pod silničním mostem, z Řep směrem na Anděl, N 95 za 33.90. Tankuju tam už přes 2 roky, taková no name benzínka a žádnej problém, navíc je Non-Stop a dělaj tam dobrou pizzu. Citovat
Guest StibTo Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 Praha Motol, pod silničním mostem, z Řep směrem na Anděl, N 95 za 33.90. Tankuju tam už přes 2 roky, taková no name benzínka a žádnej problém, navíc je Non-Stop a dělaj tam dobrou pizzu. A jak Ti to auto jezdi na beno z noname benzinky ?.. U nas je taky jedna takova dcl levna nicmene znami me varovali NEBRAT, je to voda ... Citovat
c.WO.k Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 já jsem předevčírem tankoval za 34,8,ještěže Lukoil na víkend o něco zlevňuje Citovat
Péťa Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 Dnes jsem bral v Polsku u Shellky (hned za hranicema) V-POWER za 35,43 Kč Citovat
Medvěd Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 Cenu zatím tak nějak neřeším - rozsvítí se \"hladové oko\", zajedu k pumpě, dám plnou, zaplatím a zas je na pár týdnů pokoj. Naštěstí už nejezdím tolik jako když jsem podnikal - to jsem byl u pumpy takřka denně, takže současné 2 návštěvy (plné nádrže) měsíčně se celkem dají skousnout i za současných cen (pamatuju naftu pod 10,- Kč/l, to by bylo jinší kafe). Citovat
godzila.01 Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 Dneska jsem se po příjezdu na pumpu definitivně rozhodl že co nejdřív koupím řídicí jednotku na ethanol a začnu tankovat E85 za 22kč/l, protože tenhle měsíc jsem už tankoval za 6000kč a to už mi přijde celkem dost .... :D:D Citovat
Guest StibTo Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 godzilla : co to je ? můžeš vysvětlit laikovi ? Citovat
godzila.01 Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 No to je taková krabička z Francie, která se napojí na vstřiky a reguluje směs Ethanolu. Jinak by jsi si s E85 moc nezajezdil, bez tý krabičky to udělá víc škody než užitku.... Krabička stojí asi 9200kč a dá se přendat zase na jiný auto, jediná podmínka je aby mělo stejný počet válců a stejný typ vstřikování (konektorů pro připojení) .... Ta investice se ti poměrně rychle vrátí protože na každým projetým litru šetříš cca 10-12kč.... což je při mojí spotřebě víc jak 1kč na kilometr, takže za 9000km je to splacený a pak už jen šetřím .... :D:D Citovat
Guest StibTo Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 aha no jestli dobre pocitam u me by navratnost byla v radu nekolika mesicu .. Citovat
oddie Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 Naivita. Máš málo problémů s autem už takhle, viď... Citovat
chechet Odesláno 21. duben 2011 Odesláno 21. duben 2011 zlinsky zmrdsky kartel jako obvykle drzi basu a N95 dealuje za 36,30 Kc/litr! abyste natankovali levneji, tak si musite popojet tak 10 km. mam sice euroshell, coz je sleva 1 Kc/litr, ale stejne jezdim takovat na OMW do Otrokovic, kde je benzin o 2 Kc levnejsi... Citovat
godzila.01 Odesláno 21. duben 2011 Odesláno 21. duben 2011 Naivita. Máš málo problémů s autem už takhle, viď... Už jsem to skoro všecko vychytal ... Navíc tohle si myslím že funguje dobře, má to už pět známejch a kolega z práce a nikdo s tím zatím nemá problém..... Citovat
Vítek1 Odesláno 21. duben 2011 Odesláno 21. duben 2011 neni na ten etanol vetsi spotreba? ma mensi vyhrevnost tak by mela byt Citovat
Guest StibTo Odesláno 21. duben 2011 Odesláno 21. duben 2011 no nevim do toho bych ted stejne nesel jelikoz me zjevne cekaji dcl velke investice .. a propos - Godzillo pisu SZ, potrebuju pozjistovat par cen jaky by se \"daly udelat\" Citovat
Charlie 1 Odesláno 21. duben 2011 Odesláno 21. duben 2011 E85 etanol: jízda na alkohol Palivo E85 je směs složená z 85 % bioetanolu a 15 % klasického benzinu. Velmi populární je zejména ve Švédsku, kam také směřuje většina produkce modelů Ford, Saab a Volvo upravených pro spalování E85. Vyšší agresivita této pohonné hmoty však vyžaduje úpravu « palivové soustavy, motoru a montáž dodatečného předehřívání. E85 má totiž problémy se studenými starty. Tyto změny však zvýší cenu vozu. Například Saab v Česku za vůz na E85 účtuje navíc 30 000 korun. Auto na u nás nabízí také Ford. Počítat musíte i s vyšší spotřebou. Navíc masová výroba bi*> 4k oetanolu vede k ničení deštných pralesů, jichž plochu zabírají technické plodiny. JAK TO SNÁŠÍ MOTOR: Palivová soustava a některé díly motoru jako ventilová sedla musejí být uzpůsobeny vyšší agresivitě paliva E85. ŽIVOTNI PROSTŘEDÍ: Při spalování se v porovnání s benzinem uvolňuje mnohem méně C02. Dost ho ale vzniká při výrobě tohoto paliva. CENA ZA LITR: V Německu se E85 prodává za 90 centů za litr, což je v přepočtu asi 24 Kč. Na jednu nádrž E85 ale ujedete mnohem méně kilometrů než s benzinem. no nevím jestli se to vyplatí když ti to bude žrát o 5l/100km víc?????:myslim,jestli chceš šetřit dej LPG,je to vychytaný u E85 to má ještě strašný mouchy a teprv se systémy vychytávají,ale cena E85 oproti LPG o ničem...... Dnes v polsku platba kartou LPG 2,57zl 15,70Kč/l a naturál 5,19zl 31,70Kč/l Citovat
Fuller Odesláno 21. duben 2011 Odesláno 21. duben 2011 Praha Motol, pod silničním mostem, z Řep směrem na Anděl, N 95 za 33.90. Tankuju tam už přes 2 roky, taková no name benzínka a žádnej problém, navíc je Non-Stop a dělaj tam dobrou pizzu. A jak Ti to auto jezdi na beno z noname benzinky ?.. U nas je taky jedna takova dcl levna nicmene znami me varovali NEBRAT, je to voda ... Já na téhle benzíně tankuju do všech aut, které sem kdy vlastnil, řídil nebo měl půjčené a nikdy se s nima nic nestalo, jezdí to parádně. Od 1.1 Peugeota, přes 1.3 filcku po 1.6 Octavku, Fabie, další Octávka, vždycky bez problému. Potom druhá levná je benzínka FATO, asi 1km od baráku, moc jich po republice neni (znám asi další 2) a tam je taky levno a nikdy žádný problém. No name benzínky jsou o vyzkoušení, doporučení známých. Teď sem zkusil jinou no name, děs a hrůza, nejelo to, žralo to, hlučné to bylo a teplota stoupala, takže sem zase natankoval na Motole a hned se to krásně nakoplo. ) Citovat
Denyyy1986 Odesláno 21. duben 2011 Odesláno 21. duben 2011 já sem začal před cca měsícem poprvé mixovat E85 s naturalem 95(50:50),občas Power Racingem když byl jen o 1,50kč dražší než natural a můžu říc,že do ted spokojenost.Vůbec mi teda nepříjde nějak rapidně vyšší spotřeba a to jezdím s třílitrem kupadlem hodně po městě.Mixuju to bez upravy motoru a zatím nic....tak uvidím asi to nezanechá postupem času na motoru následky.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.