Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kterou část ty klimatizace máš na mysli? Je to rozděleno do několika obrázků: chladič, kompresor, ohřívač vzduchu, ovládání klimatizaci, potrubí chladiva, regulační jednotky-snímače, výpraník-redukční ventil, výstupy vzduchu, větrací otvory-vstup vzduch.

citroenklimatizace1.jpg

citroenklimatizace2.jpg

Odesláno

ajajaj... no mám světélko a brjličky tak jsem chtěl vědět jak se to v motoru kroutí. Tedy vidět je mnoho ale asi bych potřeboval to co není vidět. Chladič a to co je pod palubkou. Jestli o to mohu poprosit !

Odesláno

To Jira76

Jo jo myslím na Tebe, jen jsem se pořád nějak nedostal k tomu abych Ti nějaké obrázky poslal abys aspoň něco viděl. Mám teď totiž dost práce na svým autě, najednou mě začal zlobit větrák klimatizace/topení. Nejdřív při jízdě cosi divně hučelo a znělo to jako když spíná ventilátor, ale nějak jsem tomu nevěnoval pozornost, dělalo to vždy chvíli po nastartování. Začalo to asi po minutě a dělalo to asi 15 vteřin. Pak byl zase klid. To bylo před 3 dny a dělalo to jen ten jeden den. Den poté mi nechtěl začít foukat ventilátor, klimoška spínala, ale foukalo to jen nějak na půl dolů a ty pomocné ventilátory dozadu. Přepínání smaru foukání nemělo žádný vliv, přepnutí na automatiku nebo na ručně taky bez vlivu. No a včera to už nefoukalo vůbec, tak jsem to večer rozebral (tu část palubky, kde je to ovládání), zkontroloval jsem konektory a ty vypadají OK, už to přestalo i ubírat a přidávat na displeji ty listy na ventilátoru a nakonec to začalo žít vlastním životem, když se objevovaly a mizely různé somboly na displeji. Třeba zmezely nastavené stupně, pak zmizel symbol ventilátoru, pak tam byl zas jen ten ventilátor ... Dovršilo se to tím, když při zamačkávání ty kůže kolem řadičky se to najednou samo probralo (samozřejmě při vypnutém a vyjmutém klíčku zapalování), začal svítit displej a nechtělo to usnout. Nakonec to zase samo přestalo. Poslední pokus byl odpojit do rána baterku. Doufal jsem, že to je jen nějaké zblblé a že to přejde. Nepřešlo :bojim No tak jdu dneska zkusit prý dobrého autoelektrikáře/autoelektronika. Tak uvidím, kdy na to bude mít čas.

Podle toho co píše MotoMoto, tak moje auto asi začali dělat v pátek a dokončili to v pondělí :grr

Tak jsem se objednal na středu ráno (dřív nemá čas) k panu doktorovi (výše zmiňovaný autoelektrikář) s tím větrákem. Dnes udělám ještě soukromý pokus napíchnutí na diagnostiku a pokud to napíše něco srozumitelného tak učiním pokus o opravu, ale pravděpodobně to bude muset čekat do té středy. Mé předchozí auto byla (a ještě je) Felina 1.6 a tam to je všechno proti tomuto tak jednoduché, skoro kovářská práce. Tady všechno řídí PC a jsem v p....

[upravil dne 21/4/11 15:30 Bigbadjohn]

Odesláno

Kamaráde z Vrchlabí díky že na mě myslíš,jen Ti povím že Ti tohle nezávidím! Tyhle starosti jsou na prd.... A jestli Tvé auto dělali v ten čas co říkáš tak já mám pocit že to moje někdo plácel před dovolenou.... Myslel na něco úplně jiného!!! Chtěl jsem naštvat kamaráda co mi tenhle vůz vymlouval že to není nej.řešení a nakonec jsem rozčílil jen sebe.... Jsem na tomhle kutilském fóru jak doma... Chjo....

Odesláno

No než jsem tohle auto kupoval tak mě všichni varovali, nekupuj si žádný auto od F. Fiat, Ford a Fšechny Francouze. No neposlechl jsem, nechal jsem se zlákat levným luxusem (což tohle auto opravdu je) a tady to mám. No kdyby to touto poruchou přestalo tak bych byl šťastný člověk, ovšem obávám se, že tímto to teprve začíná.

Odesláno

Hele to jsem chtěl napsat já!!!! :aut Tuhle větičku znám jen osobně bych z toho F vyloučil Forda! Měl jsem ho předtím než jsem pořídil lvíčka a neměl skoro vůbec potíže !:potlesk A to co píšeš je asi holá pravda... Tohle nekončí... :bacha . Copak máš za rok? Já mám 2006 .

Odesláno

Konečně nejsem sám co si občas zanadává na Peugeota, já už měl pocit že to tu jen všichni chválí a zbožňují. Je pravda že málokdo řekne hele i když mě všichni varovali tak á já udělal tu hovadinu a koupil jsem si to a to. Mě nikdo nevaroval a občas se musím držet abych si nevynadal i tak.

F mi nevadí 14 let Renaulta a jezdí stále, ale dřív to byly jiná auta, jo za první republiky 10 dKg salámu to salámu.

Odesláno

MotoMoto:

No já nadávám od vánoc a cpu do něj furt peníze a ještě cpát budu :grr

Ale je to spíš o tom jakýho má kdo peška a na jakej kus narazí. Mně známej říkal proč jsem si koupil Pažouta protože se se.ou a pak jsem mu řekl ať se podívá na sebe. Jemu se zase podělal Espace. Dalšímu se podělal Galaxy. Takže bych asi řekl že se se.ou značky všechny.

Odesláno

Souhlas. A přijde mi, že čím novější, tím je to horší. Prostě je to tak, jak jsem již někde psal. Dnes není žádoucí, aby věci sloužily delší dobu, protože by se tím pádem méně prodávalo. Přijde mi, že jsou všechny výrobky nastaveny na max. dobu jejich záruky. Pak si kup nový, nebo vrážej do oprav, zákazníku.:P

[upravil dne 21/4/11 19:45 JirkaMTPO]

Odesláno

Nemám nic proti \"F\" ale hold jsem zjistil že na tom cosi pravdy je... Doma jsem měl dvojkové Ducato. A teď nového Boxera... 30.000 km,auto mazlím a uf... nějak nechápu tenhle koncern... Technik mě vyvedl ven ze servisu chytil mě za rameno a povídal že se neuvidíme naposledy,hold se ten typ nepovedl... A já moula si koupil další !!! 807 !!! Pak jsem pochopil co jsou nepochopitelné jevy automobilky... (Třeba světélko v kufru co se tak tváří a je jen záslepkou. ) Boxerek má nespočetněkrát seřizovány dveře aby vůbec šli zavřít,dvakrát měněný vlnovec výfuku,čepy řízení,listové pero a zbytek raději neřeším!!! Vše drnčí ,chrastí a technik když řekl že co bych chtěl od dodávky začal přede mnou prchat a volat o pomoc! Ty v.... to auto bylo nové a nastálo košík brambor!!! Aúúúú... kam se poděl ten smysl kvality od frantíků???

[Edited on 21/4/11 18:56 JIRA76]

[Edited on 21/4/11 18:56 JIRA76]

Odesláno

Jasně, je to tak, sere se všechno, nelze všeobecně nadávat na Peugeoty. My máme v rodině několik Peugeotů, všichni naprosto spokojeni a bez problému. Bratr má Renaulta a je z něj nešťastnej. Otec měl Mercedesa (od novýho auta) a teky z něj byl nešťastnej, teď má Hyundaie a nemůže si ho vynachválit.

Odesláno

Jira76

Já to auto mám z roku 2004 jak mám napsáno v podpisu. Barva písma je podle barvy auta :D

Zatím moje nejhorší auto byl ten Oltcit. To byla fakt rumunská pomsta. Naklánělo se to jak loď, žralo to jak náklaďák, jelo jako Škoda 120 a furt se na tom něco sr.lo. Ještě že to mělo kliku na startování, tu jsem často používal.

Odesláno

bylo mi vysvětleno, že čím větší auto tak tím z důvodů nižších výrobních nýkladů a tedy i nízké prodejní ceny jsou používány tenčí materiály.

Je fakt že prvního Scenika jsem v roce 97 kupoval poměrně v základní výbavě za 650 tisíc a co stojí dneska???

Odesláno

Jo to máš pravdu, ale položme si otázku jaká je skutečná výrobní cena auta. Oni pořád mají kam jít. No a taky je otázka jaká by mohla být výrobní cena auta, kdyby se to vyrábělo s rozumem. Tím myslím, že by nemusely být všechny díly naprosto prefektní tak jak to automobilový průmysl požaduje. Nemyslím aby to bly šmejdy. Dám příklad. Vyrábíme displeje pro automobilky. Máme konečnou kontrolu, kde jsou lidi, kteří kontrolují displej na různé vady. Sedí v temné kukani, koukají na to z pár centimetrů a vyhledávají vady. Další kontrola je kamerou. Ty vyady, které se u nás vyřazují by nikdo nikdy v autě neměl šanci vidět, protože na to nemá dvičené oko, kouká při řízení na cestu a nemá v autě takovou tmu jako ta kontrola v kukani. U nás se vyhazují desítky procent displejů na kosmetické vady, které by klidně mohly v autě sloužit. A takhle to je se všemi díly. Nárazníky na Oktávky (když měly ještě černé nárazníky) se vyřazovaly kvůli naprosto směšným škrábancům. A takhle bych mohl pokračovat.

Odesláno

Bigbadjohn :

Jsem popleta a asi mi svítí moc sluníčko na hlavu když jsem si toho nevšiml!!! To je tím že neklimatizuji !!! Oúúúúú :o:o:o:o:o:o:o:o:o:o

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...