Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

a samozrejme ze nechodim 54. ale cca 57 a to je cca 1750 ..cize je to akurat..neni to moc ani malo

a co sa tyka akceleracie, samozrejme ze to nieje bohvie co, ale ked nieco podradit a ide sa :)

[upravil dne 8/4/12 23:03 od Joozino]

Odesláno
no a ja som dnes skusal a pri 54 mam 1700 :)

dnes som to skusal a pri 50km/h som mal tych 1300-1400 nevem presne, nemohol som pocuvat ako sa ten motor trapi tak som podradil...pochybujem ze by si mal inu prevodovku

Odesláno

joozino, neviem aku mas prevodovku, ale pri 57km/h mi ukazovali otacky 1500.

no ale vidim ze si si povedat nedal a nadalej ho trapis, tak tymto by som debatu

uzavrel, bo vidim ze si stejne myslis svoje. tak drzim palce a vela stastia.

cauky. :papa

Odesláno

danculD mne hodi 5ku uz pri 55kmh, pri lahkej nohe (napr husta premavka, kde sa len jemne zrychluje) aj pri 53. A pri spomalovani a udrzovani rychlosti mi drzi 5ku az do nejakych 49kmh. Ale akonahle len trochu pridam, je tam vcukuletu 4ka a hydromenic zvysuje otacky.

Ked si tam manualne radenie, tak sa mi hydromenic uzamkne a tym padom mam prevody napevno, vtedy vidim, ze motor zacina mat problemy pod cca 1500rpm. nad 1500rpm mozem zosliapnut aj na podlahu a nebadam ziadne drnenie. To iste aj na firemnom berlingu 1,6hdi 66kw (tiez nema dvojhmotu), kriticke rpm tam vnimam tiez 1500rpm. Ak ma niekto dvojhmotu a pod 1500rpm drnenie neciti, tak tam to drnenie stale je, ale dvojhmota ho uspesne vyrovnava na ukor opotrebovania.

Inac nechapem trochu tomu tempomatovemu sialenstvu, mne nepripada vobec pohodlne pouzivat tepmomat na kratsie trasy a uz vobec nie v dedine/meste ani na vypadovkach a ani na dialnici s hustejsou premavkou. Radsej drzim stalo nohu na plyne ako by som mal nohu stale zosuvat a pokladat nas5 na pedal, tukat do brzdy, tukat na tlacitko pod volantom, kedze sa vecne treba prisposobovat vonkajsim podnetom(premavka, semafory).

Odesláno

kazdeho osobna vec...ale ked su styry dediny za sebou, ktore su dlhe jak maria, tak tempomat zapnem a nejdem 50 urcite nie..ale 58 po rovinke, akonahle zakruta, podradim...

Odesláno

ved nikto ti neberie pouzivanie tempomatu... to je ok,

len sme sa pozastavili nad tym ze zbytocne trapis spojku a motor nizkymi otackami...

to je vsetko.

a mas pravdu je to tvoja osobna vec... :super

Odesláno

este jedno ma zaujima..ked sa ide po nap. hlavnej ceste a viem ze budem odbocovat do prava cca 100 m. co robite ? vyradite rychlost a \"doplazite\" sa na volnobeh alebo nechate zaradenu rychlost a pomali brzdite motorom..

Odesláno

Dobrzdit motorem. Já osobně nemám vyřazování moc rád. Sice se to doporučuje pro snížení spotřeby, ale zároveň ztrácím možnost okamžitě akcelerovat v případě potřeby a prostě z toho nemám dobrý pocit.:)

Odesláno

Snížení spotřeby vyřazením? Kterej je rok, že se ten nápad ještě objeví? Ještě, že už se nemusí z kopce vypínat klíček :myslim

Nikdy nevyřazuju, jedu v tak nízkých otáčkách aby šel motor pravidelně, neřešim na jakej kvalt a v jaký rychlosti když člověk trochu jezdí tak to cítí.

Odesláno

Hmm,

tak toto je na dlhšiu debatu či vyraďovať alebo nie. Na jednej strane údajne nižšia spotreba, na druhej strane pri nízkych otáčkach čo na to motor, prevodovka zotrvačník?

Vyskúšal som mesiac vyraďovať pred križovatkami a spotreba rovnaká ako pri dobrzďovaní. Odvtedy nevyraďujem jedine v kopcoch. No možno ma niekto presvedčí, že to má zmysel dobrzďovať motorom:aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...