Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Denne LED svetla


lubovrato

Recommended Posts

Zdravim,

ma niekto skusenosti s pouzitim LED dennych svetiel namieto hmloviek?

Kedze ja hlmovky nemam, tak som rozmyslal, ze by som tam namiesto nich zapojil prave tieto okruhle denne svetla.

Su s tym spojene nejake problemy s montazovu pripadne zapojenim?

Pozeram, ze ich je viac druhou ak by niekto vedel, ktore by boli vhodne?

Pripojim niekolko linkov, ci je nieco taketo mozne namontovat a zapojit.

http://www.autoomega.sk/index.php?id_sek=2894&id_tovar=26637&uroven=5&zaradenie=2894&ukaz=detail&hlzaradenie=1

http://www.autoomega.sk/index.php?id_sek=2894&id_tovar=22975&uroven=5&zaradenie=2894&ukaz=detail&hlzaradenie=1

http://www.autoomega.sk/index.php?id_sek=2894&id_tovar=23743&uroven=5&zaradenie=2894&ukaz=detail&hlzaradenie=1

http://www.autoomega.sk/index.php?id_sek=2894&id_tovar=22551&uroven=5&zaradenie=2894&ukaz=detail&hlzaradenie=1

[Edited on 1/4/11 11:48 lubovrato]

[Edited on 1/4/11 11:49 lubovrato]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je tu vlákno o denním svícení ve vlákně 307, já osobně nejsem zastáncem montování denního svícení, vůbec se mi to nelíbí, a když se koupí kvalitní žárovky tak vydrží svítit dost dlouho, já osobně měnil žárovky dvakrát, hned po koupi jsem dal osram night breaker ty vydržely asi půl roku,ale výrobce udává kratší životnost takže mě to ani nepřekvapilo a ted už mám druhej rok nějaký,značku si nepamatuju ale jsou v pohodě, v noci je od nich krásně vidět a hlavně nepraskaj takže nevidím důvod dávat denní svícení který podle mě kazí vzhled auta

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasne, mam podobny nazor, ze tie pasikove led svetla nie vsetkym autam pristanu. Ale kedze by som si ich chcel dat namontovat tam kde by inak boli hmlovky, tak myslim, ze to nema ako skazit vzhlad auta.

Nejde mi tak o to ze klasicke ziarovky sa musia castejsie menit. Ale skor mi ide o potrebu. Dam 50€ za tieto svetla a nemusim viac riesit vymenu ziaroviek, za ktore by som dal za pol roka cca 15€ plus ta usetrena spotreba, tak sa mi to pekne vrati.

A nemozem najst to vlakno. Mozes mi ho prostim ta hodit sem?

Teda ak je to vlakno kde preberaju moznost pouzitia takychto svetiel namiesto hmloviek, nie tych pasikovych.

[Edited on 1/4/11 12:11 lubovrato]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem se bavil s autoelektrikářem, který kromě jiného montuje do aut i LED světla pro denní svícení. Říkal, že to jsou všechno pěkný s..č.y ať to stojí co to stojí. Má na ně plno reklamací a už je přestal kupovat. Pokud si je někdo koupí, tak mu je namontuje, jinak ne. :roll

Můj názor je, že než koupit LED světla je lepší svítit normálními světly, za tu cenu co stojí máš žárovek plnou krabici. Stejně po roce svícení jsou žárovky \"vysvícený\" a jsou na prd.:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pozri si aj toto o dennom svietení :

O denním svícení jsem toho přečetl taky dost. Průměrná cena denních LED světel je asi 2tis.Kč. Kolik za to koupíš žárovek? Můj názor je, že jakékoliv dodatečné montáže a zásahy do el. instalace nejsou dobré. Dráty se tahaj jak se dá, díry a průchodky to samé. Pak po čase začne někudy protékat voda kam nemá , atd. Ale ať si každý dělá na svém autě co se mu zlíbí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohumil: Konkretne u mna,ziadne vrtanie,ziedne diery a kabliky pripevnis k uz existujucim prichytkam.To je ale vec nazoru.Zabudol si ale na baterku,tu totis pri kratkych cestach po meste a svieteni nedostatocne dobijes-co je moj pripad-preto mam denne led.

Ina s tebou suhlasim nech si kazdy robi na svojom.....:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já jsem si to montoval sám a světla mě vyšla na 300 Kč, takže nelituji. 2000 Kč bych za ně nedal. Pro mě dobrá věc i vzhledem k tomu, že nezapomenu rozsvítit, jenom mě štvou lidi, co na mě blikaj, že nesvítím :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 let později...

Dnešní pořízení denních světel na naše frantíky není už,tak finančně náročné a je smysluplné..Pohybuje se do 500 kč..Práce na vlastním zapojení denních světlometů trvá cca 2 hod a zaschnutí( (podle venkovní teploty) acetátového transparentního lepidla,kterým jsem přilepil světlomety denního svícení,které jsem umístil podle nařízení komise EU a nechal je podepřené dřevěnou kulatinkou z Obi celou noc..Ráno již držely dokonale..Ještě k zapojení...Nařízení dopravní legislativy Evropské únie jednoznačně deklaruje zapojení světel denního svícení..Světla nesmí za žádných okolností svítit při zapnutých obrysových a potkávacích světlech a musí tedy při jejich zapnutí zhasnout..Nejlépe je zapojíme do obvodu se spínací skříňkou kdy budou  mít relé rozepnuté kontakty a světla svítí.. Při následném rozsvícení světel relé přitáhne a rozpojí okruh denního svícení a světla přestanou svítit..V neposlední řadě komise EU vymezuje i vzdálenosti a umístění světel denního svícení,které je nutné dodržet..Dále mám jíž připravené ledky H1 i H7 do hlavních světlometů,které chci do frantíka nainstalovat za překonané zastaralé halogenové žárovky..Ale o tom zase někdy příště..Zdravím Všechny na fóru..Vašek Nofran..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ach jaj. Čo je prosím zastaralé na halogenových žiarovkách??? Tie aspoň nevypaľujú sietnice v zraku protiidúcim vodičom, ešte som sa nestretol s takou LED náhradou H1 alebo H7, ktoré by neboli zároveň vypaľovačkami na oči. Jasné, budeš vidieť o poznanie lepšie ale ľudia čo pôjdu oproti sa ti poďakujú, napr. zapnutím diaľkových svetiel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se použijí homologovaná světla, tak to nemůže vadit. Je jich na trhu dostatek.

Koukal jsem na ty LED H1 a H7 - marně hledám jedinou homologovanou. Všechny jsou "jen pro tuningové účely". Ergo kladívko, s tím se na silnici nesmí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...