Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

v suvislosti stym co sa deje v Japonsku som si spomenul na jednu stranku ktoru uz ani neviem ako som objavil rok-dva dozadu. mozno ju poznate:

http://elena.nforce.cz/

link je uz ale teraz nefunkcny. bolo tam toho dost a kedze som nestihal docitat vsetko, narychlo som si to skopiroval do wordu - ma to 135 stran aj s fotkami a aspon pre mna to bolo dost putave citanie:

http://www.edisk.cz/stahni/27960/elena.doc_8.15MB.html

pise to jedna zenska ktora sa na motorke chodi prehanat po okoli Cernobylu. narodil som sa rok pred tym ako to buchlo. a ked som zacal citat toto tak som zistil ze vela o tom neviem.

nechcem tu tym rozputavat daku divoku diskusiu ani ziadnu paniku. ci je tam vsetko pravda co napisala tiez neviem - kazdy nech si utvori obraz sam. ale mne miestami behal mraz po chrbte.

[upravil dne 28.3.2011 22:09 automale]

Odesláno

Ten web jsem si četl před pár lety. Díky, že jsi to stáhnul, určitě se na to znovu kouknu :)

Odesláno

tak som to presiel cele :)

no cakal som viac odborny vyklad...ale potom som si uvedomil kto a ako to napisal a podal

clovek by neveril ze sa take nieco moze stat :bojim

Odesláno

Pro ty z vás co nechtějí hledat: http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/index_cz.html Mám to již několik let v záložkách. Je to opravdu dobré čtení. Jen tak na okraj chci upozornit, že reaktor v Černobylu se docela podstatně liší od toho ve Fukušimě. V Černobylu byl reaktor mnohem hůře \"ovladatelný\" při problémech. Na uvedeném vebu je to celé docela dobře popsaný. Mimochodem, otec zmíněné motorkářky byl jaderný inženýr pracující v elektrárně.

Odesláno

Tiež som dávnejšie o tom niečo čítal. O tej motorkárke som sa preklikal aj ďalej a nakoniec som sa dočítal, že tam bola možno 2x. Vyplívalo to z nejakej diskusie o nej a viacerí diskutujúci to iba potvrdili, neviem čo je na tom pravdy, ale tak to tam bolo napísané. Chcela sa nejak zviditeľniť či čo. Okrem toho voľný pohyb je od určitej zóny zakázaný i keď Ukraina je krajina neobmedzených možností, keďže sa dá zájazdmi dostať do blízkosti 200m od reaktora a do Pripiati sa dá tiež dostať. Na gogle earth je tam aj kopa fotiek cez panoramio.

Odesláno

Este v roku 2003 ked som bol v Kijeve tak jedna stara pani mi vravela taku story ze preco Cernobyl buchol. V Kijeve je jedna socha RODINA MAT. Je to socha zeny s mecom v ruke. Na okraji Kijeva su klastory ktore maju vysoke veze. Mnisi co v nich ziju vraveli ze sa traduje jedna povest ze ak bude v Kijeve nieco vyssie ako je najvyssia veza klastora tak tu oblast postihne nestastie. Ked sa dostavala ta socha tak jej mec presahoval o pol metra najvyssiu vezu klastora a par dni po odhaleni buchol cernobyl. Na velku iniciativu ludi museli ten mec na tej soche skratit.

Tak to je jedna z veci ako to vidia obyvatelia Kijeva.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...