llug Odesláno 28. březen 2011 Odesláno 28. březen 2011 Zdarec mam prvni naftu, (když nepočitam T4 která ůdajně překůsne aj brykety:D)tak se chci zeptat jestli dáváte adetivum a když tak jaké. dík llug Citovat
miliamper Odesláno 28. březen 2011 Odesláno 28. březen 2011 Ahoj , já dávám pravidelně při tankování VIF SUPER DIESEL aditiv. Prodávaj ho jak zimní , tak i letní. Stojí kolem 200 Kč (jak ,kde) a je na ošetření zhruba 500 l nafty. Podle testu na netu je to zatím to nej na trhu miliamper Citovat
llug Odesláno 28. březen 2011 Autor Odesláno 28. březen 2011 Jo a naftu bereš všude třeba u tesca Citovat
Bigbadjohn Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 Aditivum nedávám, podle zkušeností ostatních a podle výsLedků testů jsem se rozhodl, že tam budu dávat Verva diesel Citovat
Návštěvník Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 Taky dávám Vervu. Je zhruba o kačku dražší, ale ještě jsem neměl s touhle naftou problémy. Citovat
miliamper Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 Ne , naftu neberu někde u tesca , ale většinou u Benziny , kde si myslím , že mají naftu kvalitní. Bydlím na horách a zatím se mi nestalo ,že bych v zimě nenastartoval. miliamper Citovat
JirkaMTPO Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 Já v zimě aditiva dávám, teď přemýšlím, zda jí dávat celoročně - když jsem se bavil s kolegou v práci, který je původně automechanik a má octávii, tak mi říkal, že dává aditiva po celý rok. Hlavně od té doby, co začali do nafty přidávat tu močovinu. Já tankuju u Shellu tu drahou naftu Shell V-Power Diesel. Je fakt, že v mrazu je znát rozdíl i poslechem při nastartování - kdy je studený motor klidnější a chová se jako při teplejším počasí. Nebo mi to tak alespoň připadá. Myslím si, že už tady taky podobné vlákno, kde to bylo řešeno. Citovat
llug Odesláno 29. březen 2011 Autor Odesláno 29. březen 2011 takže je lepší brát dobrou naftu ? ikdyž já beru do T4 fakt všude a v zimě sem dával adetiva od castrolu TDA.Nebo klidně naftu z tesca a lepší adetivum.Někde sem četl ze záznamu ČOI že i šelka se splete.A ještě jeden postřeh ono když v JZD jezdí traktor za 5 kulí ve dne v noci asi si nikdo nelajzne do něj cpat sračku.teda jestli neni nejak konstrukčně jiný?? Citovat
jarmyl Odesláno 30. březen 2011 Odesláno 30. březen 2011 zdar, já dávám VIF zimní i letní a normální naftu. Dával jsem to tak asi 4 roky do 406 a v pohodě. Pokračuju i do 807 -- uvidíme:super Citovat
EuGenio Odesláno 30. březen 2011 Odesláno 30. březen 2011 Zdarec. V zimě bych rozhodně aditivum dával. Podle normy by totiž v zimě měla být bez problémů do -20°C - ovšem poslední dvě zimy jsem na Černém Mostě zažil pár dní, kdy bylo v noci i -26°C (poprvé mi nafta zamrzla, podruhé to bylo posychrováno aditivem a vše OK). Jinak dávám aditivum celoročně - kromě \"nemrznutí\" má i mazací efekt, ten neni na škodu. Citovat
JirkaMTPO Odesláno 30. březen 2011 Odesláno 30. březen 2011 takže je lepší brát dobrou naftu ? ikdyž já beru do T4 fakt všude a v zimě sem dával adetiva od castrolu TDA.Nebo klidně naftu z tesca a lepší adetivum.Někde sem četl ze záznamu ČOI že i šelka se splete.A ještě jeden postřeh ono když v JZD jezdí traktor za 5 kulí ve dne v noci asi si nikdo nelajzne do něj cpat sračku.teda jestli neni nejak konstrukčně jiný?? Co jsem zatím slyšel, tak motory v HDi jsou na kvalitu nafty nejchoulostivější. Citovat
EuGenio Odesláno 30. březen 2011 Odesláno 30. březen 2011 Co jsem zatím slyšel, tak motory v HDi jsou na kvalitu nafty nejchoulostivější. Obecně každej turbodiesel je háklivej na svinstvo v naftě - jak na filtrovatelnost (svinstvo a parafínové cucky), tak na jejích mazacích schopnostech. Doba dieselů, které byly schopny jezdit na použitý olej z friťáku i s kousky strouhanky je už definitivně pryč. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.