Přejít na obsah

miliamper

Uživatel
  • Počet příspěvků

    34
  • Registrace

Vše od uživatele miliamper

  1. Děkuji za návod, ale já neřeším spotřebu jako takovou , ale rozdíl mezi spotřebou vygenerovanou počítačem a spotřebou skutečnou. Rozdíl pomalu 1,5 litru si myslím, že je opravdu dost. V uvedeném vláknu je rozdíl dvě desetinky. Jde mi o to, jestli je možné PC nějak kalibrovat , nebo ukazatel přeprogramovat. m.
  2. Pokud bych to vlákno , nebo více našel , neotvíral bych nové. Jinak pneu mám dle TP, před prasklejma rozvodama skutečná spotřeba a ukazatel dlouhodobé spotřeby seděly. Ukazatel množství paliva v nádrži souhlasí se skutečnou spotřebou. Vesměs tankuju u jedné pumpy a u stejného stojanu, protože u nás v Harrachově máme jednu Benzinu s jedním stojanem na diesel.
  3. Kola jsou dle TP 215/65/15 , ale nechápu, co s tím mají společného. m.
  4. Zdravím , mám dotaz ohledně ukazatele dlouhodobé spotřeby. ukazatel dlouhodobé spotřeby ukazuje asi o 1.1-1,5l na 100km více,než je skutečná spotřeba. Např. teď o víkendu jsem jel do Č. Budějovic a zpátky.Podle vynulovaného ukazatele jsem jel za 8,3 l na 100 km, ale podle dotankování za 6,9 l na 100 km. Jde ukazatel nějak seřídit ?? Dík miliamper
  5. miliamper

    světla

    Zdravím, mám také C8, r.v.05 a stejný problém. Trochu to vyřešily PHILIPS EcoVision, ale jak píše titan 08, stejně nic moc. Taky přisvicuju mlhovkama.
  6. miliamper

    Jaké letní pneu?

    Zdravím všechny a děkuji za odpovědi. Po přečtení několika recenzí na Micheliny , nejsem přesvědčen , že jsou úplně to pravé.Michelin prý není co býval. Chápu , že ušetřit 3 000 se nemusí vyplatit. Na Xantii jsem měl Klébry a ty vydržely. C8 je ale jiná váhová kategorie. Docela slušný recenze jsou na Pirellky , nebo i na Uniroyal Rain Expert. Nemáte někdo zkušenost? M.
  7. Zdravím všechny, chci se zeptat , jaké máte kdo zkušenosti s letníma pneu. Jaro se blíží , a chci koupit pneu (215/65/15). Nemůžu se nějak rozhodnout jaký , aby na autí chvíli vydržely a nebyly za dva roky na odpis. Najezdím přes léto cirka 15 000 Km. Nehodlám kupovat Micheliny za 3000Kč/kus. Dík za radu. M. [upravil dne 9/2/2012 22:24 od Béďa]
  8. miliamper

    třesení auta

    Cena za vyndání vstřiků , seřízení , výměna jednoho neseřiditelného + práce servisu 26 000,- Celková cena za prasklej rozvoďák včetně tohoto servisu +- 60 000,-
  9. miliamper

    třesení auta

    Ahoj všichni , tak bylo to jednoznačně vstřikama. Teď autí jede jako dřív a spotřeba 7,3 . Horší ta cena za vyndání a seřízení.
  10. miliamper

    P 807 už opět jezdí

    Ahoj , odpověď pro Milana+ je 2.0HDI 79kw. M.
  11. miliamper

    P 807 už opět jezdí

    ahoj, mohu pouze politovat. Prošel jsem si stejným problémem.Rozvod prasknul , když jelo auto na výměnu rozvodů. Měl jsem najeto 127 000 a v citroenu mi taky řekli , že výměna na 160000. Oprava u známého 30 000 + vytažení vstřiků 10 000 u Babiše v Mnichovicích. Po opravě auto mělo větší spotřebu a v 2500 otáčkách se začalo klepat. Teď znova auto v servisu (už nikdy kamarád) , nové seřízení vstřiků (BOSH odmítl reklamaci a svedl původní špatné seřízení vstřiků na nynější přidření vstřiků) , cena celkem 27 000 a auto snad už konečně bez problémů.
  12. miliamper

    Trasenie nápravy

    Ahoj , tak jak to vypadá ???? M.
  13. miliamper

    Trasenie nápravy

    Ahoj , dej prosím vědět , jestli to bylo těma vstřikama a popř. jaká byla cena. Mám stejný problém. Dík M.
  14. miliamper

    třesení auta

    Rozvody jsou prý už přesně. Na podruhé je dělal servis ,který se tím zabývá běžně. první pokus dělal známej a autí nechtělo jezdit a mělo spotřebu k deseti litrům. Teď sice jezdím za 8 , ale stále je to dost oproti předchozím 7,2. Nemůže to být třeba špatně seřízenejma vstřikama. Mám teda protokol o seřízení z BOSCHE , ale i ta spotřeba?????? M.
  15. miliamper

    třesení auta

    Ještě prosím tě , co jsou ty vyvažovací hřídele?? M.
  16. miliamper

    třesení auta

    Ahoj , nevím co se přesně dělalo , ale mator byl nějak popuštěnej dolů , aby šli ven vstřiky a mohli se vyměnit vahadla a hydroštely. Jinak se nic jiného ,kromě výměny řemenu a kladek nedělalo. Jenom seřízení rozvodů se provádělo nadvakrát. V úterý s tím jedu Chorvatsko , tak doufám , že dojedu v pohodě. Jenom rychlost kolem 120 km/h asi nepůjde moc dodržovat , kvůli otáčkám. Je to přesně 2 500 otáček / min a když je motor v tahu , tak se klepe naprosto vše. M.
  17. miliamper

    třesení auta

    Ahoj , ty poloosy mě vůbec nenapadly. Mohlo by to tedy mít nějakou souvislost s popuštěním motoru při vyndávání vstřiků? A kolik stojí taková poloosa??? Dík m.
  18. Ahoj , zdravím všechny. Před nedávnem jsem měl trable s autem - prasknul rozvoďák. Auto už jezdí , ale hůř startuje , má větší spotřebu (zhruba o 1 litr na 100km) , ale hlavně při 2 500 otáčkách se začne celé třást a přestane kolem 2 800 otáček , nebo když uberu plyn , nebo naopak sešlápnu plynový pedál až na zem. Nemáte s tím někdo zkušenost , nebo nějakou radu ???? Dík
  19. miliamper

    průměrná spotřeba ??

    Zdravím , momentálně spotřeba 9,8 l - dle všeho problém s váhou vzduchu , předtím 7,3l/100km. Motor 2.0HDI 79kW
  20. miliamper

    spínání turba

    Zdravím všechny , tak diagnostika dnes proběhla a nic neodhalila.Vše je v pořádku. Jestli jsem to dobře pochopil , mohlo by to být nepřesné nastavení vačky. V neděli se uvidí miliamper
  21. miliamper

    spínání turba

    A jak zjistím ,jestli tam je jiné turbo? Ukáže to diagnostika?
  22. miliamper

    spínání turba

    Taky jsem už byl na pokraji nervového zhroucení. Ještě že manželka má auto , jinak bych se asi zbláznil. Na tu diagnostiku jdu do servisu , do kterýho vozíme firemní auta. Je shodou okolností v Liberci ,tak uvidíme.
  23. miliamper

    spínání turba

    Nechci zatím soudit , ale jisté pochyby už jsou
  24. miliamper

    spínání turba

    Oprava zatím vyšla na asi 45 000,- Jenom 10 000 stojí vytažení vstřiků , doprava auta na vytažení 3 000,- ,nový rozvody 7 000,- ,seřízení vstřiků + oprava 2 ks asi 12 000 , zbytek hydroštely + všechny vahadla + práce. Auto nebylo v servisu , dělal na tom známej a trvalo to přesně dva měsíce. Dnes STK + Emise - žádný problém , ale auto prostě není co bylo. Čekám na diagnostiku a uvidíme. Dřív bylo prostě živý od cirka 1500 otáček a teď , jak jsem psal zhruba 2200 - 2300 otáček. Hlavně se skoro o dva litry zvedla spotřeba. Ujeto zatím 300 Km.
  25. miliamper

    spínání turba

    Na diagnostiku se chystám zítra. Ještě doplním je to 79 kW miliamper
×
×
  • Vytvořit...