Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Frozzovo bílé plusko - nová leštička :)

Recommended Posts

Odesláno
Čau chlapi,

potřebuju poradit. Dnes jsem vyměnil letní pneu se Sparcama za plecháče, zkusil jsem 130km/h, a volant NEklepe. To znamená, že problém není v autě, ale v kolech. Přitom Sparca jsou nový a pneu taky, vyvážené je to čerstvě a tlak v pneu OK (kontroluju každých 14 dní).

- co tedy může být ještě za problém? Žádnou viditelnou deformaci na kolech jsem neviděl. Když mi ten mechanik vyvažoval kola, tak by viděl na tom stroji, co kola točí, že je něco v nepořádku, ale o ničem se nezmínil.

:(

Napiš přesný rozměry obou sad...

PS: koukal jsem na to jak jsi natíral třmeny a nechápu jak je možný, že máš takhle zrezlý těhlice a to všechno okolo. U rok starýho auta je to skoro neuvěřitelný...

[upravil dne 16/10/11 12:05 od koblih69]

Odesláno

inak až čul soms i uvedomil, že ty máš aj rameno clekom hrdzave...vic jak ja a o hodni vic..a tie dosadacie plochy na kolo nemám vobec v tak zlom stave a to su tam tie kotuče cez 2-3 roky minimálne :)

Odesláno

No kotouče vypadají taky jak u 10 let starýho auta, ale to nemyslím, myslím těhlici a pokud dobře vidím tak i poloosu. Možná parkuješ někde ve vlhku, ale tohle podle mě není normální. Něž natírat destiky, měl jsi očistit a natřít spíš tohle...

Děrované kotouče a brzdiče to asi nevyřeší...;)

Jinak pokud porovnáš komfort jízdy s 195/50 R15 a 175/65 R14 tak samozřejmě bude daleko pohodlnější ten vyšší profil ( rozdíl 50 a 65 je sakra znát ) . Jediný co můžeš je zkontrolovat ráfky, převážit a to je tak všechno... samozřejmě může být i na gumě přebržděná ploška nebo roztrhnutý vnitřní kord - z vlastní zkušenosti vím, že na gumě není nic vidět, pneu se normálně vyváží a po krátké jizdě se opět rozváží a nezbývá než ji vyhodit. Vyzkoušej takový ty základní věci jako dát kola zepředu dozadu a pod. Pokud to dělá jedna pneu tak to zjitíš hned.

Odesláno

Tak to musí být něco špatně když to vypadá jak 10 let staré auto? :o:myslim:bojim. Parkuju úplně normálně na ulici, jako většina aut.

Koblih - no když přeci koupím nový, lepší, kvalitnější, hezčí a nerezavějící kotouče, tak to problém s rzí přeci vyřeší.

Ale s tou těhlicí, poloosou a ramenama nevím co dělat, nevím proč jsou tak mega rezavé :fnuk. Mám jet do Peugeota a říct jim to tam? Auto je v záruce, tzn. měli by mi to opravit zadarmo ne?

Ad pneu: komfort jízdy mě nezajímá, s profilem 50 je pořád úplně napohodu, klidně bych šel i do 45 :).

Kola zepředu dozadu jsem vyměnil, asi před 3 týdny, pomohlo - ale jen trochu, tzn. volant klepe stále, ale už to není tak moc jako nazačátku.

Odesláno

Já ti nerozumím, stěžuješ si, že se ti přenášejí vibrace od kol a píšeš, že bys šel do profilu 45 ... no tak se pak nediv...

Nerezavějící kotouče nejsou ( teda jsou ale zrovna dobré vlastnosti nemají ), já mám pozink a je to jen o něco málo lepší, ale když se budeš o ty volné plochy dobře starat tak to bude OK.

Do Peugeotu zajet můžeš, ale možná bych ztracený čas věnoval spíš tomu, že bych to očistil mechanicky, pak odrezovačem a pěkně natřel. Tedy mimo šroubů aby to šlo dobře všechno povolit.

Kola zepředu znovu sundej a pečlivě očisti jak dosedací plochy na náboji tak dosedací plochy na kole. Bývá tam pěknej humus.

Odesláno
Já si nestěžuju, že se mi přenášejí vibrace od kol, já si stěžuju na to, že mi od 130km/h klepe volant, to je rozdíl. A profil s tím nemá nic společného.

Ok, teď už na zimu to nechám být, na jaře se na to podívám.

Pokud profil pneu nesouvisí s klepáním volantu ( do kterého se přenášejí vibrace od kol ;) ) tak máš asi vznášedlo...

Odesláno

skus pozret na aky tlak mas nafukane pneu, na starej 307 mi tiez vibroval volant ked som mal kolesa prehustene(presne pri 130km/h)...na novsej som ich skusil prehustit tiez a niekedy to vibrovalo a niekedy nie, zalezi od povrchu cesty...dal som ich na predpisany tlak a ani pri 170 volant nevibruje

Odesláno

Většina aut má rezonanční kmitočet v rozmezí 100-130 km v hod. Vyšší profil samozřejmě tlumí víc. Dřív ti to nedělalo se stejnými pneu a se stejným průměrem ráfku? Docela znát jsou i takové \"drobnosti\" jako rozpěrné tyče...

Odesláno
No kotouče vypadají taky jak u 10 let starýho auta, ale to nemyslím, myslím těhlici a pokud dobře vidím tak i poloosu. Možná parkuješ někde ve vlhku, ale tohle podle mě není normální. Něž natírat destiky, měl jsi očistit a natřít spíš tohle...

Děrované kotouče a brzdiče to asi nevyřeší...;)

Jinak pokud porovnáš komfort jízdy s 195/50 R15 a 175/65 R14 tak samozřejmě bude daleko pohodlnější ten vyšší profil ( rozdíl 50 a 65 je sakra znát ) . Jediný co můžeš je zkontrolovat ráfky, převážit a to je tak všechno... samozřejmě může být i na gumě přebržděná ploška nebo roztrhnutý vnitřní kord - z vlastní zkušenosti vím, že na gumě není nic vidět, pneu se normálně vyváží a po krátké jizdě se opět rozváží a nezbývá než ji vyhodit. Vyzkoušej takový ty základní věci jako dát kola zepředu dozadu a pod. Pokud to dělá jedna pneu tak to zjitíš hned.

To má z toho jak to porád myje:D

Odesláno

no tak prehustene pneu nie je vobec dobre :) jak vzhladom na nerovnomerne opotrebovanie pneu a to pak aj znižuje prilnavosť k vozovke a nestabilitu v zakrutach :D

taže to nafukaj normálne ako ti kažu na 2,4 a možna to prestane :) ......

• O 4 týdny později...
Odesláno

Rád bych znal vaše názory na barvu alu kol, co se třeba vám nejvíce líbí.

Zlatá se k bílé hodí, na bílý kola mám úchylku, a zelený jsou netradiční, chytnou za oči, něco na tenhle styl, který se mi hrozně líbí:

29088430666281268053917.jpg

60115550.jpg

64558310.jpg

69845367.jpg

14230577.jpg

66098891.jpg

[upravil dne 12/11/11 23:50 od Frozz]

Odesláno

zelený jsou dost v pohodě ale dal bych tu zelenou co je na te mazdě nebo co je to za auto ta je trošku světlejší než co máš ty druhý zelený kola!!!:)

[upravil dne 13/11/11 08:32 od Brian]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...