chuck11 Odesláno 22. březen 2011 Odesláno 22. březen 2011 Potřebuji \"něco\" přes léto a další teplejší dny kdy netopím ustředním topením,aby mi ohřívalo vodu.V zimě a v chladných dnech mám vodu teplou s bojleru ustředního topení.Proto se zajímám o tohle.Pokud na moje požadavky znáte něco lepšího dejte vědět,každou radu si cením. Máte někdo zkušenosti s něčím takovým http://www.solareto.cz/ hodně o tom uvažuju ,nerad bych ale zbytečně vyhodil peníze když to nebude funguvat jak má Co jiného by jste doporučily? [upravil dne 24.3.2011 19:04 chuck11] Citovat
rick Odesláno 22. březen 2011 Odesláno 22. březen 2011 Bez problémů,brácha něco podobnýho montuje a vím,že to maká,jen to vynosit na střechu:D Citovat
chuck11 Odesláno 22. březen 2011 Autor Odesláno 22. březen 2011 Bez problémů,brácha něco podobnýho montuje a vím,že to maká,jen to vynosit na střechu:D vynošení je to nejmenší-kladky to vyřeší Citovat
Péťa Odesláno 22. březen 2011 Odesláno 22. březen 2011 Co bude dělat s přebytkem teplé vody v létě? Citovat
DERT123 Odesláno 22. březen 2011 Odesláno 22. březen 2011 skor by som si dal klasicky panel ako toto !!! robil som tie klasicke kolektori Citovat
Mišak Odesláno 22. březen 2011 Odesláno 22. březen 2011 Hmm to je celkem dost dobré taky mě to hodně zajíma, v letě si teplou vodu budu lít do bazénu:D I cena je dost dobrá(teda je to jen můj názor).Proberu s rodiči jestli zainvestujem. Už druhou zimu ohřívame vodu kotlem na tuhá paliva.3 předchozí zimy jsme topili i ohřívali vodu plynem. Uspora je kolem 15 tisic korun.Kdyby se odboural plyn i přes léto tak by to nebylo vůbec špatné Počkám na zkušenosti a rady moudřejších a znalejších:cool: Citovat
derek Odesláno 22. březen 2011 Odesláno 22. březen 2011 Já bych podotknul jen to,že kolega má na baráku dva druhy kolektorů,a samozřejmě zkoušel - jak který funguje. Takže v zimě odmetl sníh z jednoho tipu a potom zase naopak. Takže nevím co tam měl jen řeknu,že měl 2 kolektory origo od renomované firmy,a ty vydali více tepla než 4 kusy kolektorů od nějakého soukromníka,či malé firmy co to vyrábí sama. Citovat
Y2K Odesláno 22. březen 2011 Odesláno 22. březen 2011 rozmyslam nad niecim podobnym, urcite to zakomponujem do prerabky domu Citovat
Chepp Odesláno 22. březen 2011 Odesláno 22. březen 2011 Nebudu mluvit o produktu.. ale o firme... Ty zvasty co tam pisou jsou krasna pohadka. Uspora 70% Mozna tak na Sahare. Aby to mnelo smysl potreboval by si mapu jak je to u nas se slunecnim zarenim, panely nainstalovat dle presnych parametru aby to slunce sbirali... Jako uprimne tahle sranda co se nekam omylem polozila a dokazala za jeden slunny zimni teply den usetrit na spatnem meraku 70% opravdu byla velka nahoda. Kdyz uz bych to delal tak poradne a muselo by to miti nejaky smysl. Vzhledem k tomu ze mam vice mene nejaky zkusenosti v solarni energii tak i neco malo fim. TOhle je dle me fraska, a firma teze, pouze jeden clovek co to montuje... mno nadhera. Kdyz si koupis 100m cernou hadici 3/4 coulku k tomu ze Sigmy cerpadlo tak mas stejny efekt, naklady 1/10. Citovat
victory Odesláno 22. březen 2011 Odesláno 22. březen 2011 Trubicové kolektory bych nedoporučoval, jsou dražší a náchylnější na kroupy, samotné trubice se dají měnit ale koho baví lézt na střechu a ještě kupovat nové. Druhá věc je že je náročnější technologie na výrobu - vakuování, těsnění, nízkoodparná kapalina .... Jsem pro klasické ploché kolektory. Na stránkách se chlubí že to cirkuluje samo - ano ale uvnitř panelu, výměníkové médium se stále musí pohánět čerpadlem. Jinak se tu někdo ptal na výkon slunce - pro ČR je to od 900 W / m2 po 1100 W / m2 . Podle potřeby teplé vody v domácnosti se volí objem bojleru, následně celková plocha kolektorů. Určitě do toho jednou půjdu, pokud opět budou zelený dotace, mohlo by to být i docela levnější. Citovat
rick Odesláno 23. březen 2011 Odesláno 23. březen 2011 U mně to mají dva sousedi na baráku,samo,že díky dotacím,který ovšem zatim nedostali:grrS jedním jsem mluvil a vraceli mu 9 tisíc za eletriku.O kroupách nic neřikal,a že jsou tady v létě min 2x Citovat
chuck11 Odesláno 23. březen 2011 Autor Odesláno 23. březen 2011 To Peta --->tak v létě se koupem pořád jsme 4 lidi a bazén je taky To Chepp --->montovat si to namontuju sám,jejich montéři mně nezajímají.Že to nebude až taková učinost je jasné každy připisuje,aby prodal. To victory ---> voda bude cirkulovat tlakem vodovodního řádu nebude potřeba čerpadlo Otázkou je zdali se to fakt vyplatí a jaká je opravdická životnost Citovat
barenst Odesláno 23. březen 2011 Odesláno 23. březen 2011 tak tohle me take zajima , ale jak jiz bylo zmineno cena oproti normalnim je znatelna. Jinak v zime to budes vypoustet aby to pres noc nezmrzlo ? To potom tahle trubicova pozbyva vyznamu . Citovat
chuck11 Odesláno 23. březen 2011 Autor Odesláno 23. březen 2011 Takhle potřebuji \"něco\" přes léto a další teplejší dny kdy netopím ustředním topením,aby mi ohřívalo vodu.V zimě a v chladných dnech mám vodu teplou s bojleru ustředního topení.Proto se zajímám o tohle.Pokud na moje požadavky znáte něco lepšího dejte vědět,každou radu si cením. To barenst---> v zimně to bude vypuštěné,pro ostatní co by mněli zájem, je tam součástí i topné těleso.PS.v těch trubicích není voda Citovat
rick Odesláno 23. březen 2011 Odesláno 23. březen 2011 Ke kroupám-bavili jsem se o tom,a věc se má tak,že by to mělo mít nějaký atest na poničení-vysvětloval mi to tak,že do cca 1cm v průměru a bráno ješto to,že je tam sklon,čili by se to měla jakoby svézt po stěně,která je navíc kulatá.A na kroupy o velikosti pinponkáče to není,ale to nevydrží taška,natož sklo.Asi tak:) Citovat
DERT123 Odesláno 23. březen 2011 Odesláno 23. březen 2011 neviem ako na tychto trubicovych ale na klasickych je antireflexne sklo Citovat
chuck11 Odesláno 23. březen 2011 Autor Odesláno 23. březen 2011 já sem uvažoval o čirém plexi ,kdyby náhodou Citovat
Haryk Odesláno 23. březen 2011 Odesláno 23. březen 2011 u nás soused má dva klasické 2x2m čtv.kolektory,v létě ohřeje bojler bez el. a v zimě to ohřeje tak na 30° zbytek dohřeje já sám mám zažádáno o dotaci,jsem zvědav zda dopadne Citovat
chuck11 Odesláno 24. březen 2011 Autor Odesláno 24. březen 2011 nějaký jiný nápad co na ten ohřev použít? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.