Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Potřebuji \"něco\" přes léto a další teplejší dny kdy netopím ustředním topením,aby mi ohřívalo vodu.V zimě a v chladných dnech mám vodu teplou s bojleru ustředního topení.Proto se zajímám o tohle.Pokud na moje požadavky znáte něco lepšího dejte vědět,každou radu si cením.

Máte někdo zkušenosti s něčím takovým http://www.solareto.cz/ hodně o tom uvažuju ,nerad bych ale zbytečně vyhodil peníze když to nebude funguvat jak má:myslim

Co jiného by jste doporučily?

[upravil dne 24.3.2011 19:04 chuck11]

Odesláno

Hmm to je celkem dost dobré taky mě to hodně zajíma, v letě si teplou vodu budu lít do bazénu:D

I cena je dost dobrá(teda je to jen můj názor).Proberu s rodiči jestli zainvestujem.

Už druhou zimu ohřívame vodu kotlem na tuhá paliva.3 předchozí zimy jsme topili i ohřívali vodu plynem.

Uspora je kolem 15 tisic korun.Kdyby se odboural plyn i přes léto tak by to nebylo vůbec špatné:)

Počkám na zkušenosti a rady moudřejších a znalejších:cool:

Odesláno

Já bych podotknul jen to,že kolega má na baráku dva druhy kolektorů,a samozřejmě zkoušel - jak který funguje. Takže v zimě odmetl sníh z jednoho tipu a potom zase naopak.

Takže nevím co tam měl jen řeknu,že měl 2 kolektory origo od renomované firmy,a ty vydali více tepla než 4 kusy kolektorů od nějakého soukromníka,či malé firmy co to vyrábí sama. :super

Odesláno

Nebudu mluvit o produktu.. ale o firme...

Ty zvasty co tam pisou jsou krasna pohadka. Uspora 70% Mozna tak na Sahare. Aby to mnelo smysl potreboval by si mapu jak je to u nas se slunecnim zarenim, panely nainstalovat dle presnych parametru aby to slunce sbirali... Jako uprimne tahle sranda co se nekam omylem polozila a dokazala za jeden slunny zimni teply den usetrit na spatnem meraku 70% opravdu byla velka nahoda.

Kdyz uz bych to delal tak poradne a muselo by to miti nejaky smysl. Vzhledem k tomu ze mam vice mene nejaky zkusenosti v solarni energii tak i neco malo fim.

TOhle je dle me fraska, a firma teze, pouze jeden clovek co to montuje... mno nadhera. Kdyz si koupis 100m cernou hadici 3/4 coulku k tomu ze Sigmy cerpadlo tak mas stejny efekt, naklady 1/10.

;)

Odesláno

Trubicové kolektory bych nedoporučoval, jsou dražší a náchylnější na kroupy, samotné trubice se dají měnit ale koho baví lézt na střechu a ještě kupovat nové. Druhá věc je že je náročnější technologie na výrobu - vakuování, těsnění, nízkoodparná kapalina .... Jsem pro klasické ploché kolektory. Na stránkách se chlubí že to cirkuluje samo - ano ale uvnitř panelu, výměníkové médium se stále musí pohánět čerpadlem. Jinak se tu někdo ptal na výkon slunce - pro ČR je to od 900 W / m2 po 1100 W / m2 . Podle potřeby teplé vody v domácnosti se volí objem bojleru, následně celková plocha kolektorů. Určitě do toho jednou půjdu, pokud opět budou zelený dotace, mohlo by to být i docela levnější.

Odesláno

U mně to mají dva sousedi na baráku,samo,že díky dotacím,který ovšem zatim nedostali:grrS jedním jsem mluvil a vraceli mu 9 tisíc za eletriku.O kroupách nic neřikal,a že jsou tady v létě min 2x

post-34675-1410961626307_thumb.jpg

Odesláno

To Peta --->tak v létě se koupem pořád jsme 4 lidi a bazén je taky

To Chepp --->montovat si to namontuju sám,jejich montéři mně nezajímají.Že to nebude až taková učinost je jasné každy připisuje,aby prodal.

To victory ---> voda bude cirkulovat tlakem vodovodního řádu nebude potřeba čerpadlo

Otázkou je zdali se to fakt vyplatí a jaká je opravdická životnost

Odesláno

tak tohle me take zajima , ale jak jiz bylo zmineno cena oproti normalnim je znatelna.

Jinak v zime to budes vypoustet aby to pres noc nezmrzlo ? To potom tahle trubicova pozbyva vyznamu .

Odesláno

Takhle potřebuji \"něco\" přes léto a další teplejší dny kdy netopím ustředním topením,aby mi ohřívalo vodu.V zimě a v chladných dnech mám vodu teplou s bojleru ustředního topení.Proto se zajímám o tohle.Pokud na moje požadavky znáte něco lepšího dejte vědět,každou radu si cením.

To barenst---> v zimně to bude vypuštěné,pro ostatní co by mněli zájem, je tam součástí i topné těleso.PS.v těch trubicích není voda

Odesláno

Ke kroupám-bavili jsem se o tom,a věc se má tak,že by to mělo mít nějaký atest na poničení-vysvětloval mi to tak,že do cca 1cm v průměru a bráno ješto to,že je tam sklon,čili by se to měla jakoby svézt po stěně,která je navíc kulatá.A na kroupy o velikosti pinponkáče to není,ale to nevydrží taška,natož sklo.Asi tak:)

Odesláno

u nás soused má dva klasické 2x2m čtv.kolektory,v létě ohřeje bojler bez el. a v zimě to ohřeje tak na 30° zbytek dohřeje

já sám mám zažádáno o dotaci,jsem zvědav zda dopadne

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...