pastorek Odesláno 18. březen 2011 Odesláno 18. březen 2011 Vidím že sa nedáš odhovoriť tak potom pár vecí na ktoré si daj pozor. Hlavný valec musíš vymeniť za štvorvývodový a zháňaj s menším priemerom. (20,6) Bude mať o niečo dlhší chod ale bude lepší pomer prenosu tlaku. Zadné brzdy potrebujú obmedzovač (kompenzátor). Pri brzdách Bosch je integrovaný vo valčeku, inak je treba domontovať. Je dôležitý z dôvodu pomerne ľahkého zablokovania zadných kolies hlavne pri prudkom brzdení. Na suchej ceste ešte ako tak ale pri zhoršenej adhézii hrozí ich šmyk. Na zľadovatelej ceste je taká jazda o hubu. Ak budeš ohýbať trubky od ABS k valcu tak bacha na prudké oblúky lebo trubka sa ľahko zmačkne. Po naskrutkovaní do valca zabezpeč aby sa trubky nemohli priveľmi chvieť lebo takéto voľné uloženie spôsobuje praskanie trubiek pri matici. Potom už iba bacha pri prudkom brzdení lebo so zablokovanými kolesami drží auto priamy smer a nedá sa s ním manévrovať. Citovat
Durko Odesláno 18. březen 2011 Odesláno 18. březen 2011 Winco ja ti nechcem do toho kecať a je mi jedno čo si porobíš z autom ja osobne by som si ABS nedal preč ale náhoda je blbec a vermi že ked náhodou budeš učastníkom nejakej nehody tak si na tebe pochutná poisťovna,policalti právnici a neviem kto ešte ak ti dojdu na to že ho tam nemáš.dneska chcu všetci ušetriť alebo zarobiť a to je nepovolený zásah takže budeš vhodný obetný baránok a budeš platiť celý život kôlinejakému debilovi Citovat
winco Odesláno 19. březen 2011 Autor Odesláno 19. březen 2011 no jedine čo ma stale odradza je len to, že v techničaku máms tale to ABS napísane a jak pisal durko.......ale tak uvidime teda ale keby ho davam ozaj von tak to už spravim jak tom406 cez tie kocky....no ale vidim, že vela ludi so mnou nesuciti :D Citovat
pastorek Odesláno 19. březen 2011 Odesláno 19. březen 2011 ...no ale vidim, že vela ludi so mnou nesuciti :D Čuduješ sa? Takéto zásahy sú veľmi chúlostivé z rôznych pohľadov. Pri zlyhaní brzdenia sa auto mení na jedna a pol tonovú neriadenú strelu. Pokrčené plechy sú prd proti tomu keď trafíš napríklad plnú autobusovú zastávku. Citovat
winco Odesláno 19. březen 2011 Autor Odesláno 19. březen 2011 ale zase prečo by mali zlihať brzdy??? ved ked sa to vyrve a spravi sa to buť cez tei kocky alebo sa zožene novy brzdny valec tak tobude to iste ako keby to auto ABS nemalo alebo bolo nefunkčne Citovat
pastorek Odesláno 19. březen 2011 Odesláno 19. březen 2011 Nenapísal som o zlyhaní bŕzd ale brzdenia. Každou manipuláciou s trubkami, hlavne ich ohýbaním, sa zvyšuje riziko mikrotrhlín. Pri tých kockách je jedna vec že pasuje priemer trubiek i závity prevlečných matíc ale ako je to s ukončenín trubiek. Majú rovnaké opertlovanie? Už som videl trubky na ktorých sa utrhli pertle lebo matica mala iné osadenie ako kocka. Následný prudký únik tlaku spôsobí nefunkčnosť jedného okruhu a účinnosť je polovičná. Niekde si tu písal že si v živote nepotreboval ABS. Jeho hlavnou funkciu je zabrániť trvalému zablokovaniu kolesa pri brzdení čo má dva významy. Jedným je že zablokované kolesá spôsobia predĺženie brzdnej dráhy a druhým že smer auto so zablokovanými kolesami sa nedá korigovať. Napríklad na diaľnici sa dosť stáva že kolóna áut prudko zastaví. Pri brzdení šmykom ide auto rovno do toho pred tebou, no ABS ti umožní zmeniť smer jazdy a vytvoriť \"stromček\". To je keď sa autá v jadnom pruhu ukladajú na striedačku k okrajom čím sa vytvorí viacej priestoru na zastavenie. Áno ak to všetko vyrveš a dáš tam veci z´auta bez ABS tak to bude to isté. Otázne je či to má význam. Je mi srdečne jedno čo si s autom urobíš, je tvoje, no celé tieto romány píšem preto aby si vedel i to proti. Ak sa niečo nepodarí tak to bude len a len tvoja zodpovednosť. Citovat
Fusion Odesláno 20. březen 2011 Odesláno 20. březen 2011 Stojím si za tím, že je lepší umět řídit bez ABS, než se spolíhat na systém, kterej přestane z ničeho nic fungovat kvůli čidlu Vzhledem k stáří aut co tu píšete o trubkách a airbagách, je otázka jestli ty věci máte vůbec v pořádku. Airbag by se měl měnit a nikdo to nedělá. Citovat
Durko Odesláno 20. březen 2011 Odesláno 20. březen 2011 no v tomto máš uplnú pravdu ale na druhej strane je iné ked sa niečo pokazí a nefunguje a iné ked niečo úmyselne znefunkčníš lebo :blablabla:blablabla. tu závadu vždy obhájiš jednoduchšie Citovat
winco Odesláno 20. březen 2011 Autor Odesláno 20. březen 2011 ja som toho isteho nazoru ako Fusion...najlepšie je sa spoliehať sam na seba ako na neake bezbečnostne prvky no a Durko: mne to ABS nefunguje od kedy to auto mám.....keby funguje, tak ma ani nenapadne ho dať preč Citovat
Durko Odesláno 20. březen 2011 Odesláno 20. březen 2011 to viem že ti nefunguje ale je jednoduché povedať šak to rano ešte fungovalo ako vysvetliť že si dal preč prvok ktorý by mal zvýšiť bezpečnosť. Citovat
pastorek Odesláno 20. březen 2011 Odesláno 20. březen 2011 Stojím si za tím, že je lepší umět řídit bez ABS, než se spolíhat na systém, kterej přestane z ničeho nic fungovat kvůli čidlu. Plne s tebou súhlasím. Citovat
pretekar Odesláno 20. březen 2011 Odesláno 20. březen 2011 Urcite by som to nerobil...vela roboty a nejasny vysledok....Neviem ako u 206 ale u mojej 207 po odstraneni ABS by sa nedalo na aute jazdit lebo ono zaroven aj rozdeluje brzdny ucinok predok a zadok... Citovat
Capy Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 Tak v sobotu jsem byl pojezdit v mostě na autodromu. těsně před tím jsem vyhodil relátko od abs. Abs vůbec nebylo třeba ke konci ježdění z nepochopitelného důvodu začalo zase pracovat i bez relátka a to vám povím jak jsem nadával. Rozhodně bylo příjemnější když se mi kousalo vnitřní kolo při nájezdu do zatáčky než když kopalo to abs a člověk neví co udělá s tím že se to auto ještě hezky roztacovalo. Lepší když jsem si to řídil sám hnátou na brzdě a věděl co dělám a co auto bude auto dělat. Takže na závody a sport to klidně vyndej. jo a omezovač zadních brzd mám předělanej na ruční ovládání a nakonec jsem ho měl utaženej zcela natvrdo a ještě bych trochu zadek potřeboval přibrzdit. [upravil dne 21/3/11 06:17 Capy] Citovat
rootsky Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 Krásně napsáno...Znám jen 406tku - ta má na zadku mechanický regulátor, jehož účinnost lze libovolně nastavit (mám ho upravený pro nastavování závitovou nerez tyčí - s dvěma matkami, jen se musí pod auto). Pokud ovšem systém nejde odpojit protože dělá nějakou další funkci, nebo je spojen s řj. Vůbec bych o demontáži neuvažoval. Přínos ABS je podle mne v dost úzkém spektru případného přednehodového děje a když se auto dostane do smyku je neovladatelné bez ohledu na systém brzd. Určitě tam k něčemu je, ale když někdo jede za hranicí fyzikálních zákonů (jako prase), tak mu nic nepomůže. Osobně o ABS vím dvakrát do roka a to v zimě na čvachtě, kdy trhavě dobržďuji do protisměru, abych nebyl viníkem \"zezadovky\" jelikož to přede mnou borec \"zašlápl\"... [upravil dne 21/3/11 09:08 rootsky] Citovat
Fusion Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 To je správně u nedotáčivých aut, jenom pozor pak na mokru se bude auto přetáčet. Jel sem nedávno Hodonín - Brno po staré jak prase (přiznávám) kolem 100 na okrsce a v jenom místě se do kopce za horizontem objevila rychlá levá. Měl sem teda bulvy až na skle, zadupl brzdu a protože to znám, brzdu sem zavčas pustil a pokračoval zatáčkou. Většina a lidí v takové situaci stojí na brzdě do konce a pokračuje rovně, to právě řeší ABS. Pro zabránění nárazu zezadu je správně brzda - pustit - točit - brzda. Ale lehce se to vykládá [upravil dne 21/3/2011 14:45 Fusion] Citovat
winco Odesláno 21. březen 2011 Autor Odesláno 21. březen 2011 no ja som zase zvyknuty z motorky, že do zakruty nikdy nebrzdiť teda nie v zakrute...ale pred zakrutov pribrzdiť a pak ťa to toči same alebo si podradiť a ono to spomaly same a vobec sa ti nezablokuju kola....takže ono to v tých zakrutach na mokru a v zime na horach býva asi podobne ako na tých motorkach.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.