Fusion Odesláno 24. leden 2005 Odesláno 24. leden 2005 kamoš mě teďka vykládal že jel v autě bez baterky, samozřejmě to už nejde nastartovat po vypnutí ale nevím co je na tom pravdy, zkoušet to nechci (a nemůžu pač mě nejede auto)... Citovat
Petano Odesláno 24. leden 2005 Odesláno 24. leden 2005 jde to ... sice nevim jak s novym modernim motorem kde je spousta veci na elektriku ale na skodarne nam to fungovalo Citovat
Fusion Odesláno 24. leden 2005 Autor Odesláno 24. leden 2005 něco novějšího to bylo.. odhad 98 rok Citovat
oddie Odesláno 24. leden 2005 Odesláno 24. leden 2005 Nejlepší cesta, jak zničit alternátor a většinu elektroniky v autě, protože aku funguje i jako kondenzátor - bez něj se do elektroinstalace auta dostávají slušné napě?ové špičky... Jinak, starší mechanický diesel, pokud vyndáte srdíčko ze chcípáku, pojede i bez altíku, prostě úplně bez veškeré elektriky, akorát se musí chcípnout přes kvalt nebo ruční páčkou. Citovat
Guest Ludweek Odesláno 24. leden 2005 Odesláno 24. leden 2005 me se jednou podarilo uplne vytlouct baterku a marne sem shanel nekoho s kabelama na nastartovani...vyresil to jeden manik tim ze vyndal baterku se svyho transita, moje auti se nastartovalo a muselo se zapnout vse na plno...proste dalkovy radio smerovky proste vsechno co slo a najednou manik baterku odpojil ja sem jen vytrestil oci a von s klidem tam vratil moji baterii...ktera se pekne zacala opet dobijet proste to de Citovat
tomyka Odesláno 24. leden 2005 Odesláno 24. leden 2005 ked uz sme pri kabloch. kolko A by mali mat tie startovacie kable. ? Citovat
tomyka Odesláno 24. leden 2005 Odesláno 24. leden 2005 ja mam 200A na diesel. a to nestaci? co sa moze stat? Citovat
janhercik Odesláno 24. leden 2005 Odesláno 24. leden 2005 Vozil jsem kabely 100 A. Teď v létě jsem chtěl pomoci nastartovat Fiat Tipo 1,4 benzín s úplně vybitou baterkou. Kabely se neuvěřitelně rozehřály, ale Fiat sotva trochu brnkal startérem. Upaloval jsem koupit 400 A kabely a Fiátek chytl okamžitě. Citovat
lexa Odesláno 25. leden 2005 Odesláno 25. leden 2005 Oddie, máš úplnou pravdu, když jsem tento názor, že auto jede i bez baterky slyšel, jako kluk činu šel zkusit, Škodu jsem nastartoval a odpojil akumulátor a motor samozřejmě chcípnul. Proč? nebyl uzavřen obvod buzení altíku a ten přestal vyrábět proud, i napětí a tudíž nebyla ani jiskra. Ten starý diesel ano, tam to funguje jak říkáš.:papa Citovat
white Odesláno 25. leden 2005 Odesláno 25. leden 2005 No to zírám co všechno je možné. Jinak teď v povánočních výprodejích jsem viděl v nějakém marketu prodávat startovací kabely za kilčo. To asi bude pěknej s h i t co? Nevěděl jsem, že jsou dimenzovaný na nějaký ampéry tak jsem se na to nekoukl. [Editován dne 25/1/Tue, 25 Jan 2005 19:59:11 +0000Tue, 25 Jan 2005 19:59:11 +0000 white] Citovat
oddie Odesláno 26. leden 2005 Odesláno 26. leden 2005 Kabely s nápisem 100A za kilo a míň jsou leda na ozdobu. Zvláš? pokud máte diesela, kupte si buď 400A nebo nic... A je potřeba, aby to mělo i pořádné koncovky - pokud nedokážou ucvaknout prst, jsou na nic Jednou se mi podařilo u diesela vybít aku, a ty 100A kabely nedokázely ani cvaknout startérem, natož aby se otočil - jen pouhé žhavení na nich dokázalo udělat takový úbytek. Resp., za pomocí těch 100A kabelů nastartujete - když na tom necháte to auto viset tak půl hoďky, hoďku, a mezitím půjdete na kafe, to se ta baterka aspoň částečně dobije a nastartuje to sama. Dalo by se tedy říct, že to jsou \"dobíjecí\" kabely, a ne startovací Citovat
Petr605 Odesláno 26. leden 2005 Odesláno 26. leden 2005 Napsán autorem white No to zírám co všechno je možné. Jinak teď v povánočních výprodejích jsem viděl v nějakém marketu prodávat startovací kabely za kilčo. To asi bude pěknej s h i t co? Nevěděl jsem, že jsou dimenzovaný na nějaký ampéry tak jsem se na to nekoukl. [Editován dne 25/1/Tue, 25 Jan 2005 19:59:11 +0000Tue, 25 Jan 2005 19:59:11 +0000 white] Otec si je chtěl koupit, tvrdil, že je to dobrá věc bla, bla. Mě se nezdála ta cena a ty koncovky byly takový vachrlatý, tak mu to říkám, ale jako bych mluvil do dubu. Pak když platil, tak se k němu přitočil úplně neznámej chlap a povídá: \"S tím chcete startovat? Tak to radši rovnou vyhoďte. Já to zkoušel a málem jsem přišel o nervy.\":D:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.