Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

kamoš mě teďka vykládal že jel v autě bez baterky, samozřejmě to už nejde nastartovat po vypnutí ale nevím co je na tom pravdy, zkoušet to nechci (a nemůžu pač mě nejede auto)... :o

Odesláno

Nejlepší cesta, jak zničit alternátor a většinu elektroniky v autě, protože aku funguje i jako kondenzátor - bez něj se do elektroinstalace auta dostávají slušné napě?ové špičky...

Jinak, starší mechanický diesel, pokud vyndáte srdíčko ze chcípáku, pojede i bez altíku, prostě úplně bez veškeré elektriky, akorát se musí chcípnout přes kvalt nebo ruční páčkou.

Guest Ludweek
Odesláno

me se jednou podarilo uplne vytlouct baterku a marne sem shanel nekoho s kabelama na nastartovani...vyresil to jeden manik tim ze vyndal baterku se svyho transita, moje auti se nastartovalo a muselo se zapnout vse na plno...proste dalkovy radio smerovky proste vsechno co slo a najednou manik baterku odpojil ja sem jen vytrestil oci a von s klidem tam vratil moji baterii...ktera se pekne zacala opet dobijet :) proste to de :)

Odesláno

Vozil jsem kabely 100 A. Teď v létě jsem chtěl pomoci nastartovat Fiat Tipo 1,4 benzín s úplně vybitou baterkou. Kabely se neuvěřitelně rozehřály, ale Fiat sotva trochu brnkal startérem. Upaloval jsem koupit 400 A kabely a Fiátek chytl okamžitě.

Odesláno

Oddie, máš úplnou pravdu, když jsem tento názor, že auto jede i bez baterky slyšel, jako kluk činu šel zkusit, Škodu jsem nastartoval a odpojil akumulátor a motor samozřejmě chcípnul. Proč? nebyl uzavřen obvod buzení altíku a ten přestal vyrábět proud, i napětí;):P a tudíž nebyla ani jiskra. Ten starý diesel ano, tam to funguje jak říkáš.:papa:papa

Odesláno

No to zírám co všechno je možné. Jinak teď v povánočních výprodejích jsem viděl v nějakém marketu prodávat startovací kabely za kilčo. To asi bude pěknej s h i t co? Nevěděl jsem, že jsou dimenzovaný na nějaký ampéry tak jsem se na to nekoukl.

[Editován dne 25/1/Tue, 25 Jan 2005 19:59:11 +0000Tue, 25 Jan 2005 19:59:11 +0000 white]

Odesláno

Kabely s nápisem 100A za kilo a míň jsou leda na ozdobu. Zvláš? pokud máte diesela, kupte si buď 400A nebo nic... A je potřeba, aby to mělo i pořádné koncovky - pokud nedokážou ucvaknout prst, jsou na nic ;)

Jednou se mi podařilo u diesela vybít aku, a ty 100A kabely nedokázely ani cvaknout startérem, natož aby se otočil - jen pouhé žhavení na nich dokázalo udělat takový úbytek. Resp., za pomocí těch 100A kabelů nastartujete - když na tom necháte to auto viset tak půl hoďky, hoďku, a mezitím půjdete na kafe, to se ta baterka aspoň částečně dobije a nastartuje to sama. Dalo by se tedy říct, že to jsou \"dobíjecí\" kabely, a ne startovací :D

Odesláno
Napsán autorem white

No to zírám co všechno je možné. Jinak teď v povánočních výprodejích jsem viděl v nějakém marketu prodávat startovací kabely za kilčo. To asi bude pěknej s h i t co? Nevěděl jsem, že jsou dimenzovaný na nějaký ampéry tak jsem se na to nekoukl.

[Editován dne 25/1/Tue, 25 Jan 2005 19:59:11 +0000Tue, 25 Jan 2005 19:59:11 +0000 white]

Otec si je chtěl koupit, tvrdil, že je to dobrá věc bla, bla. Mě se nezdála ta cena a ty koncovky byly takový vachrlatý, tak mu to říkám, ale jako bych mluvil do dubu. Pak když platil, tak se k němu přitočil úplně neznámej chlap a povídá: \"S tím chcete startovat? Tak to radši rovnou vyhoďte. Já to zkoušel a málem jsem přišel o nervy.\":D:D:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...