Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pozdravujem. Cez víkend mi praskla hadica turba. Pri záťaži mi to dosť začne syčať. Myslíte že sa na tom dá jazdiť,alebo to mám radšej odstaviť???. Auto ide v poho, len má slabší výkon. Nová hadica príde z peugeotu až v piatok. A tá cena... 82€ do prdele.

:myslim

Odesláno

jezdit se dá, bude to kouřit a nic jiného,jezdi maximálně na půl plynu, ta hadice se dá někdy omotat lepící páskou a něco to vydrží při opatrném ježdění

Odesláno

Tu pásku nekupuj, asi se ti nafoukne jako bublina :)

Jinak prasklou hadici mám taky za sebou. S tím ježděním bych byl opatrnej - jde ti tam vzduch mimo vzduchový filtr. Když mi to prasklo, vytáhnul jsem ji ven a dovnitř dal kousek trubky vhodného průměru kterou jsem z obou stran stáhnul SK páskou. Pak jsem v klidu druhý den koupil na vrakáči za 500,- hadici a večer ji vyměnil - je to práce na 10 minut. Tady na fóru najdeš i nouzové opravy průhlednou izoleopou a v nouzi vydržely, ale samozřejmě to nesmíš moc honit abys minimalizovat namáhání tlakem.

Jinak pokud pásku tak asi něco takovýho, ale pořádně odmastit http://www.mptoner.cz/produkt/31897-lepici-paska-50-mm-x-25m-pattex-power-tape-textilni-stribrna/

[upravil dne 14/3/11 19:25 koblih69]

Odesláno

me se ta samovulkanizacni libila :mad: jeste na skole kdyz jsem byl na exkurzi v ABB tak jsem si vzal samovulkanizacku co s ni obaluji VN draty namotal ji jedne ucitelce na hreben a mozna je tam dodnes :D

Odesláno

když praskne hadice za turbem, jako že jiná nepraská, tak se tam špinavý vzduch mimo filtr nedostane, jen to množství vzduchu nejde celé do motoru, ale částečně prasklinou ven, hadice se dá demontovat, obtočit dobrou páskou,nahodit a celkem v klidu jezdit, opravdu v klidu,protože čím vyšší točky, tím větší tlak...,jezdil jsem tak týden do práce, oni tu hadici v pežo nemají na skladě, musí se objednávat, protože voni neví, že ta hadice ráda praská :)

Odesláno

už jsem viděl tu hadici z plechu (majitel střešní klempíř), nebo z plastu (majitel instalatér) ,taky nechtěli platit v pežo :D, tak si ji vyrobili v práci z čeho šlo...

druhovýroba ji nedělá, nedivím se,že ji má jen pežot, naopak bych se divil jít pro ni třeba do Mercedesu :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...