Samson1980 Odesláno 13. březen 2011 Odesláno 13. březen 2011 Zdar, v pondělí odpoledne jsem objednanej na přepis auta. Problém asi bude v tom, že když mi přišel techničák, tak jsem zjistil, že tam napsali jinou mojí starou adresu (měnil jsem ji před 4 roky,měnila se ulice,město zůstalo), na kupní smlouvě a smlouvě o pojištění mám adresu správnou (dle OP), ostatní data jsou v pořádku. Nemáte někdo podobnou zkušenost a jak to asi dopadne? Přepíšou mi to v pohodě, nebo budou dělat machry? [upravil dne 14/3/11 20:10 Samson1980] Citovat
P607Olda Odesláno 13. březen 2011 Odesláno 13. březen 2011 Upozorni je předem, aby to bezhlavě neopsali. Napíšou Ti tam správné údaje dle občanky, bez problémů. Citovat
Samson1980 Odesláno 13. březen 2011 Autor Odesláno 13. březen 2011 Doufám, že to tak bude. Díky. Citovat
Péťa Odesláno 13. březen 2011 Odesláno 13. březen 2011 Rozumím tomu tak, že ve velkém techničáku máš odhlášku na sebe se špatnou (starou) adresou? A v občance máš tu adresu správně? Tomu nerozumím, protože evidence vozidel si bere data o držiteli z evidence obyvatel. A občanka se Ti vyráběla z evidence obyvatel. Rozhodně jsem přesvědčený o tom, že problémy dělat nemůžou, je to nepořádek na úřadě a ne Tvůj. Citovat
Návštěvník Odesláno 13. březen 2011 Odesláno 13. březen 2011 Divný že to popletli. Když jsem prodával auto a odhlašel ho,m tak porovnávali adresu kupce na smlouvě s adresou co mají v databázi. Notabene když v občance a tím pádem i v databázi máš adresu ofiko změněnou, tak jak přišli na tu tvojí starou? M§ůže se stát že tě s tím vyhoděj, když nebudou souhlasit adresy. Citovat
Samson1980 Odesláno 13. březen 2011 Autor Odesláno 13. březen 2011 Rozumím tomu tak, že ve velkém techničáku máš odhlášku na sebe se špatnou (starou) adresou? A v občance máš tu adresu správně? Tomu nerozumím, protože evidence vozidel si bere data o držiteli z evidence obyvatel. A občanka se Ti vyráběla z evidence obyvatel. Rozhodně jsem přesvědčený o tom, že problémy dělat nemůžou, je to nepořádek na úřadě a ne Tvůj. Je to přesně jak píšeš. Citovat
Samson1980 Odesláno 13. březen 2011 Autor Odesláno 13. březen 2011 Divný že to popletli. Když jsem prodával auto a odhlašel ho,m tak porovnávali adresu kupce na smlouvě s adresou co mají v databázi. Notabene když v občance a tím pádem i v databázi máš adresu ofiko změněnou, tak jak přišli na tu tvojí starou? M§ůže se stát že tě s tím vyhoděj, když nebudou souhlasit adresy. Doufám, že mě s tím nevyhodí. Přeci to není moje chyba, ale chyba pracovníka úřadu, který to odlahašoval. No uvidíme. Zítra budu moudřejší. Citovat
Návštěvník Odesláno 13. březen 2011 Odesláno 13. březen 2011 Nj jenže ouřada na evidenci vozidel může říct - pro mě je směrodatný to co je v TP a co je v databázi obyvatel. Dojděte si na evidenci obyvatel a tam si zjistěte co se stalo a nechte si to opravit a pak přijďte. Protože jestli udělal chybu nějskej ouřada na evidenci obyvatel, tak tenhleten na evidenci vozidel s tím nehne. A ani ho to nemusí zajímat. Bohužel. Citovat
P607Olda Odesláno 13. březen 2011 Odesláno 13. březen 2011 Buď v klidu. U naší fimy mají v tom nepořádek už 10 let. Zajímavé je, že na pokladně MÚ jsem to hlásil už dávno, tam si to opravili a do evidence motorových vozidel se to nepřeneslo, takže ty databáze nemají propojené (nemají centrální databázi). Citovat
Péťa Odesláno 13. březen 2011 Odesláno 13. březen 2011 Jedeš do České Lípy? Tak je předem upozorni, jak píše Olda. A taky se chovej slušně, není dobrý nápad hned machrovat Citovat
P607Olda Odesláno 13. březen 2011 Odesláno 13. březen 2011 Navíc - ta odhlašovací adresa není moc podstatná - myslím, že není žádný právní nástroj, aby se z toho údaje něco vyvodilo. Citovat
Péťa Odesláno 13. březen 2011 Odesláno 13. březen 2011 Oldo - pokladna Městského úřadu je něco jiného. Ta není propojena s centrální databází (na rozdíl od evidence obyvatel, evidence cestovních dokladů, evidence řidičů a evidence motorových vozidel). O evidenci obyvatel a motorových vozidel něco vím, protože mám root práva na okresní server s databázemi Centrální databáze, které jsem uvedl, existují minimálně od roku 1991. [upravil dne 13.3.2011 12:38 Peta] Citovat
Samson1980 Odesláno 13. březen 2011 Autor Odesláno 13. březen 2011 Jedeš do České Lípy? Tak je předem upozorni, jak píše Olda. A taky se chovej slušně, není dobrý nápad hned machrovat Jj, do Č.L., odhlašováno to bylo v Liberci na magistrátě. Já se k nim chovám vždy slušně Citovat
FrantaCV Odesláno 13. březen 2011 Odesláno 13. březen 2011 Trochu tomu nerozumím. Ty to auto kupuješ nebo prodáváš? Nebo z jakého důvodu jdeš na přepis? A jakou adresu máš na OTP (malý techničák)? 1. Pokud se měnila adresa v době kdy jsi byl majitelem vozidla bylo Tvojí poviností ohlásit změnu i na evidenci vozidel a nechat změnu zapsat do velkého TP a nechat si vystavit i nový malý tecničák - to by samozřejmě idělali automaticky. 2. Pokud jdeš na přepis po koupi vozidla zapisuje se adresa trvalého bydliště podle kupní smlouvy respektive podle OP. Nerozumím tomu \"že když mi přišel techničák, tak jsem zjistil, že tam napsali jinou mojí starou adresu\" od koho Ti přišel? 3. Jak píše Peta, vystupuj klidně jinak narazíš. Vše je v lidech pokud narazíš na \"ÚŘEDNÍKA\" tak máš smůlu, pkud tam bude sedět \"Člověk\" ta se to vyřeší. Databáze evidence obyvatal a vozidel jsou svázané ale ne \"Na tvrdo\" takže chybička se vloudit může. [upravil dne 13/3/11 12:57 FrantaCV] Citovat
Samson1980 Odesláno 13. březen 2011 Autor Odesláno 13. březen 2011 Trochu tomu nerozumím. Ty to auto kupuješ nebo prodáváš? Nebo z jakého důvodu jdeš na přepis? A jakou adresu máš na OTP (malý techničák)? 1. Pokud se měnila adresa v době kdy jsi byl majitelem vozidla bylo Tvojí poviností ohlásit změnu i na evidenci vozidel a nechat změnu zapsat do velkého TP a nechat si vystavit i nový malý tecničák - to by samozřejmě idělali automaticky. 2. Pokud jdeš na přepis po koupi vozidla zapisuje se adresa trvalého bydliště podle kupní smlouvy respektive podle OP. Nerozumím tomu \"že když mi přišel techničák, tak jsem zjistil, že tam napsali jinou mojí starou adresu\" od koho Ti přišel? 3. Jak píše Peta, vystupuj klidně jinak narazíš. Vše je v lidech pokud narazíš na \"ÚŘEDNÍKA\" tak máš smůlu, pkud tam bude sedět \"Člověk\" ta se to vyřeší. Databáze evidence obyvatal a vozidel jsou svázané ale ne \"Na tvrdo\" takže chybička se vloudit může. [upravil dne 13/3/11 12:57 FrantaCV] Auto kupuju, takže malý techničák nemám. Adresu jsem měnil před 4 lety, auto jsem koupil před týdnem. Velký techničák mi přišel od autobazaru, kde jsem auto koupil, odlašovali ho na mě. V kupní smlouvě adresa souhlasí s OP, ale nevím kde se stala chyba a skočila tam ta stará adresa. Slušné vystupování je snad samozřejmé. Citovat
FrantaCV Odesláno 13. březen 2011 Odesláno 13. březen 2011 Ta to bude jednoduché - vezmi si s sebou na přepis kupní smlouvu a v pohodě Ti to tam opraví. V daném případě je rozhodující kupní smlouva a data z OP, pokud souhlasí, není co řešit. Citovat
Samson1980 Odesláno 13. březen 2011 Autor Odesláno 13. březen 2011 Ta to bude jednoduché - vezmi si s sebou na přepis kupní smlouvu a v pohodě Ti to tam opraví. V daném případě je rozhodující kupní smlouva a data z OP, pokud souhlasí, není co řešit. Já si taky myslím, ale znáš české \"úředníky\". Snad to bude v pohodě. Zítra večer dám vědět, jak to dopadlo. Citovat
Samson1980 Odesláno 14. březen 2011 Autor Odesláno 14. březen 2011 Zdar, auto přepsáno. Vůbec to nevadilo. Slečna na inspektorátě říkala, že se to občas stává. Asi nějaká chyba systému. [upravil dne 14/3/11 17:09 Samson1980] Citovat
kocurik Odesláno 14. březen 2011 Odesláno 14. březen 2011 mne zase pri prepise z rakuskeho technicaku vyhodili/vynechali roztece kol,na rakuskom boli 4 rozne druhy kol (15,2x16 a 17) a na slovensky mi teraz dali iba 1 druh 16 a viac nic.Ked som sa pytal,ci nedaju aj ine,tak mi len sucho povedal chlapik,ze ci mi nestaci 1 rozmer Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.