Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dnes som pri brzdeni na snehu zistil ze mi nefunguje ABS. Este pred nejakym tyzdnom ked bolo smyklavo sa pri brzdeni ozyvalo. Teraz nic, kolesa blokuju. Neviete niekto poradit kde moze byt problem? Nestretli ste sa s podobnou zavadou?

Este jedna vec: pri starstovani mi nesvieti kontrolka ABS, nesvietila ani doteraz lenze ABS fungovalo. Ma ta kontrolka svietit ked sa zapne zapalovanie? Svieti mi tam len zhavenie, olej, dobijanie a kontrolka stop.

Odesláno

Mám brzdy Bendix a žádná kontrolka ABS mi nikdy nesvítila, ani při vypnutém motoru ani nikdy jindy. Jako první bych zkontroloval řídicí jednotku, jestli z ní nevypadl konektor. A je třeba si uvědomit, že od nějaké rychlosti níž by ABS už fungovat nemělo. Takže jestli jsi třeba nejel moc pomalu. Dál bych zkouknul konektory u rozdělovače tlaku a pokud nic, tak bych zkontroloval snímače u kol. Možná, že stačí závada jenom jednoho a nefunguje to celý. Ale to by se asi ta kontrolka rozsvítit měla...

Odesláno

Skusal som to ajtrosku rozbehnut a zabrzdit ale kolesa zablokovali a auto sa smykalo bez toho typyckeho drncania do pedalu. Skusim pozriet tie konektory ci tam nieje nejaka zavada. Nebol som si isty ci ta kontrolka nema svietit, pretoze v praci na R19 po zapnuti kluca na chvilku zasvieti kontrolka ABS a potom zhasne.

Ked sme menili zadne platnicky tak tam bol ustrihnuty kabel ktory je napojeny na signalizaciu opotrebenych platniciek. Ked sme to skusali nakratko spojit s kostrou tak tiez v pristrojovke nic nesvietilo. Musim pozriet asi aj ziarovky v pristrojovke ci su funkcne.

Odesláno

Me teda po zapnuti klicku kontrolka ABS rozsviti, taktez slysim zrejme elektrickou pumpu ABS. Ono ABS ma docela slusny odber pri aktivaci, cili je mozna pojistka...teoreticky :)

Odesláno

Doporučuji prostříknout všechny konektory na trase od snímačů kol, pohnout konektorem ŘJ ABS. Hlavně zkontrolovat žárovky v palubce a před tím vším projet pojistky jak připomenul rimer.(Bacha jsou i v motorovým prostoru, já je tam alespoň mám.)

Odesláno

Já můžu mluvit akorát o Bendixech. Pokud to brzdí, tak je pumpa OK. Pokud pumpa netlakuje, tak to pak jako když šlapeš na špalek a ne pedál brzdy a vůbec to nebrzdí. K pumpě mám pojistku 30A v motorovém prostoru u baterky.

Pokud to jenom neABSuje, tak je problém někde jinde. Potom následuje to, co jsem psal já nebo Vítek. Jinak zkušenost s opravou nefunkčního ABS má Šarkan. Ten to dělal a opravil. Psal tenkrát něco o nějaké diodě, tak ho zkus kontaktovat, kdyby ty konektory byly v pořádku a dál to nešlo.

Odesláno

Brzdit to brzdi mormalne. Uz som zazil ked odide posilovac brzd /stalo sa mi to na Volge/ a to bol fakt tvrdy pedal a trabalo nanho tlacit jak o zivot aby to aspon trochu brzdilo. Mne brzdi auto dobre akurat ze na snehu kolesa blokuju cize nefunkcne bude len to ABS. Nejake poistky mam aj ja pod kapotou, kusok od naftoveho filtru tam v predu pri baterke.

Odesláno

Takže pumpa OK. Mrkni do krabice s ECU, vlevo od servopumpy a tam prostříkni nějakým vhodným přípravkem konektor k ECU ABS. Je to ta plechová krabička, co do ní vedou mimo jiné taky čtyři dost tlustý kulatý vodiče. To jsou přívody od snímačů otáček od každého z kol. Potom se jukni na konektůrky na rozdělovači tlaku (pod nádobkou na brzdovku), myslím, že jich tam je víc (2?). Pojistka je to podle popisu F1. Na to se mrkni na ty stránky, co mám v podpisu.

Pořád mluvím o Bendixu. Bosch jsem viděl akorát na fotce. A jestli máš Bedix nebo Bosch poznáš snadno: na všech možných i nemožných součástkách brzd to je napsaný. A že máš vstřikovací čerpadlo Bosch, nic neznamená. To já mám taky. Ale mám pocit, že brzdy Bosch dávali až do nového modelu. Ale to je bez záruky.

Tak napiš, co jsi zjistil.

[Editován dne 24/1/05 Petr605]

Odesláno

Uz som z toho nacisto jelen. Ked som odchadzal z prace tak som to na parkovisku skusil a ABS mlcalo, kola blokovali. Stavil som sa cestou este v jednej firme kvoli kolesam a ked som odtial asi po pol hodine odchadzal ABS uz fungovalo. Cestou domov som to este par krat skusil na zasnezenej ceste a funguje to ako predtym. Neviem si vysvetlit ten vypadok, jedine ze by navlhli nejake kontakty. Aj tak To pre istotu dnes prestreknem s kontoxom,nic lepsie doma nemam. A potom uvidim ako sa to bude chovat zajtra, rano bude urcite primrznute tak som zvedavy.

Odesláno

Fusion: teraz si ma fakt rozosmial...

Takze si mam na taketo vrtochy zvyknut? Zatial som ziadne problemy nemal okrem toho vrciaceho motorceka co je pod palubovkou. Vlastne este mi za toho pol roka co svojho peugeotika mam par krat klepal vyfuk niekde o podlahu ale nikdy som nezistil kde a preco to klepe. Samo od seba to prestalo.

Odesláno

přesně tak, to auto dokáže samo opravit menší vady :) Dělal to i kámošův R21, teď má bavoráka, tam jsou problémy buď nulový nebo extrémní, ale au?ák je neumí opravit :)

Odesláno

No ale stejně bych prostříkl všechny ty kontakty. To vypadá na studenej spoj a bylo by škoda, kdyby to nezafungovalo, když by to bylo zrovna pořeba. A teď v tomhle počasí je to aktuální.

Odesláno
Napsán autorem Fusion

toto je u francouzu uplne normální :)

někdy mě 10min nejedou stěrače, jindy větrání, pak si vypne světlo a zase zapne... :papa

hele..beres mi slova z ust :) napr. sterace...zapnu cyklovac...nic, tak sterace rozbehnu pomoci rychleho stirani a jedou..nekdy to nedela. Nebo stalo se vam taky, ze kdyz jsem predchozi jizdu stirali, pak sice normalne vypli, ale po nastartovani me 2x projedou sterace...pokazde, kdyz jsem predchozi jizdu stiral, i kdy je mam v poloze OFF :) sranda co...asi me to auticko zdravi a mava mi...

Odesláno

Stierace aj mne raz zamavali po nastartovani a ked sa ich pokusal vypnut zistil som ze vypnute uz su.

Rano ma ABS zase pobavilo. Cestou z domu do skolky nefungovalo, po cca 10 minutach a opatovnom nastartovani uz zase normalne fongovalo. Vcera som sa k tomu nedostal ale dnes to urcite vsetko prestriekam a skontrolujem.

Odesláno

Tak som to dnes pozrel. Riadiaca jednotka ABS je od Bosch - prestrekol som tam kontakty. Prestrekol som aj celu tu poistkovu skrinku co je pri baterke - je tam 6 poistiek 3ks 30A a 3ks 20A. Pod nadrzkou na kvapalinu niesu ziadne kontakty, iba na vrchu a to je tusim na kontrolu hladiny kvapaliny. Cela ta jednotka ABS je pod naraznikom na lavej strane a nieje k nej pristup bez toho aby bolo auto na jame. Z predu to kryje naraznik, zo spodu nejaky plast a zo zadu plastovy podblatnik. Bez toho aby to slo na jamu sa tam nedostanem. Zatial to funguje az na ten ranny vypadok.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...