Přema Odesláno 6. prosinec 2013 Odesláno 6. prosinec 2013 Ano ano pořád ocel.ventily vyrábím...... Citovat
Agrafik Odesláno 6. prosinec 2013 Odesláno 6. prosinec 2013 Co ti brání, pokud máš pochyby dát plastovou čepičku. Chtěl bych vidět mechanika, který zjistí pohledem, že je snímač vadný, tedy pokud neni viditelně poškozený. Než začneš něco kupovat, tak diagnostika, a uvidíš, co s tím doopravdy je. Na další sadě mít snímače nemusíš, pokud ti nebudou vadit hlášky auta. ale je škoda to nemít na všech kolech. Citovat
TheJaro Odesláno 7. prosinec 2013 Odesláno 7. prosinec 2013 Tak ukázal mi ventilok a kde sa srobuje čiapočka tak je vylupnute,preto povedal že je vadny..inak od vtedy čo mi hodilo hlasku na defekt od vtedy nič Citovat
Mike407 Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Aha, takže v háji je ventilek a ne snímač, jak to působilo z tvého příspěvku. To se mi stalo také. Dofoukl jsem kolo a při pokusu o našroubování čepičky mi ventilek zůstal v ruce. Musel jsem nahodit rezervu a nechat vyměnit celý snímač. Proto jsem si potom koupil od Přémy ventilky ocelové a používám je na zimní sadě kol. Jinak jsem koukal, že nové snímače už mají ventilky eloxované a používají plastové čepičky, takže by měly vydržet déle. Citovat
TheJaro Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Aha, takže v háji je ventilek a ne snímač, jak to působilo z tvého příspěvku. To se mi stalo také. Dofoukl jsem kolo a při pokusu o našroubování čepičky mi ventilek zůstal v ruce. Musel jsem nahodit rezervu a nechat vyměnit celý snímač. Proto jsem si potom koupil od Přémy ventilky ocelové a používám je na zimní sadě kol. Jinak jsem koukal, že nové snímače už mají ventilky eloxované a používají plastové čepičky, takže by měly vydržet déle. Ja som práve nevedel že to je ventil pretože mi to ukázal a povedal mi to tak že snímač a ventil je jeden kus.Ale vďaka tebe viem že to tak nie je,Napíšem Premovi či ich ešte má a nejak sa dohodneme.Mám ale ešte otázku,ten ventil dokážu vybrať v hocijakom pneuservise a vymeniť za druhý? Citovat
patko79 Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Áno dokáže ich vybrať každý, ale ventil od snímača by som si odšróboval sám, drží ho taký kovový pásik so šróbikom a mne to hneď na prvom odlomili. Zvyšné som si už radšej premontoval sám Citovat
Balachar Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Ták, ... odmontovanie a namontovanie zvládne každý trošku zručný junák Citovat
patko79 Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Hej, správna poznámka,každý šikovnejší, preto som si zvyšné tri robil sám:aut:aut:aut Citovat
TheJaro Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Ako to tu čítam tak snímač nie je zlý ale iba ventil,stačí vymeniť ventil a nasadiť snímač a je to ok,dobre to chápem? Citovat
HonzaZ Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Snímač může být vadný, nejčastěji odejde baterie Citovat
patko79 Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Ako to tu čítam tak snímač nie je zlý ale iba ventil,stačí vymeniť ventil a nasadiť snímač a je to ok,dobre to chápem? Áno, chápeš to správne, ale nezabudni, že aj batéria má svoju životnosť. Ja mám všetky ventily od Premka a problémy s ulomením teda už neriešim Citovat
TheJaro Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Ako to tu čítam tak snímač nie je zlý ale iba ventil,stačí vymeniť ventil a nasadiť snímač a je to ok,dobre to chápem? Áno, chápeš to správne, ale nezabudni, že aj batéria má svoju životnosť. Ja mám všetky ventily od Premka a problémy s ulomením teda už neriešim Dobre tak kúpim radšej nové ventily a ešte otázka aký druh batéria tam ide nech mám všetko nachystané na novú sezonu Citovat
patko79 Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Mno s tou batériou to bude asi ťažšie, ak nie nemožné. Ono je celá elektronika aj s batériou zaliata takou gebuzinou a nie som si istý, či to bez poškodenia vyberieš. Ale mám jeden odfajčený senzor, tak zajtra v robote, keď sa budem nudiť, skúsim to rozobrať a dám Ti vedieť Citovat
Přema Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 já jeden špatný rozebral a že vyměním nějak baterii...šlo jen o pokus....k mému udivení baterie měla 3,1V takže špatná nebyla...jsou tam dva 1,5V knoflíky Citovat
Mike407 Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Krásný návod jak rozebrat senzor tlaku a vyměnit baterii je třeba tady: Problém je spíš v tom, že u nás se tento typ baterie (jedná se o lithiovou) nedá běžně sehnat. Citovat
Viki39004 Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 Preco mi nechce nacitat senzor na lavom zadnom kolese?Mam dve sady elektronov letne zimne kolesa prihlasene myslim senzory a po prehodeni kolies stale nenacita lave zadne idem na dia prihlasi ten snimac v pohode ale zase o rok pri prehodeni kolies zas nenacita lave zadne.Ako funguje tento system monitorovania pneu.Moze nieco na lavom zadnom kolese tienit zavadzat aby nenacilo stale iba to jeedno koleso?Dik Citovat
koblih69 Odesláno 5. březen 2014 Odesláno 5. březen 2014 Najel jsi s tím autem bez vypnutí motoru více než 30minut? Citovat
Viki39004 Odesláno 6. březen 2014 Odesláno 6. březen 2014 Jasne a len lave zadne koleso zase nenacitalo ci su to letne alebo zimne stale je to lave zadne koleso a pritom su prihlasene tie kolesa dva roky a prvu zimu ok len teraz nechapem.uz som bol u elektrikara prihlasil mi ho z dia vsetko je ok len preco ho nenacita ked ho ma v pameti ? Citovat
woody729 Odesláno 5. duben 2014 Odesláno 5. duben 2014 Ahoj, chtěl bych se zeptat na pár věcí, které jsem nikde na foru ohledně těchto senzorů tlaku nenašel. 1) pokud mám 407 sw 1.6 HDI - mužu zakoupit a namontovat snímače na 2.0 HDI ? 2) jakou mají tak asi snímače životnost 3) Pokud bych je zakoupit mohl i když jsou z 2.0HDI a zakoupím pouze jeden... nevadí že ostatní 3 snímače jsou z 1.6 HDi... nebudou se mezi sbou nějak třískat ? 4) jak ho připojím k autu ( po stránce elektronické - spárování s řídící jednotkou) přes dia ? --- je k tomu třeba vědět nějaký kod snimače atd. ? díky za odpovědi Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.