Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Pozdravujem. Rád by som vedel kedy, a či sa má meniť prevodový

olej. Auto mám necelé tri roky a urobil som cca 90000km. Idem pomaly meniť olej v aute, tak či treba aj prevodový, alebo nie.

Dik za rady:papa

Odesláno

Spiatočka nemá synchrón tak sa môže stať že pri radení trafíš zub na zub. Stačí pred zaradením, v neutráli, na chvíľu pustiť spojku aby sa roztočili hriadele. Samozrejme že pri stuhnutom oleji to funguje trochu horšie.

Guest frenky64253
Odesláno

dajte si do historie vyhladat vymenu prevodo. oleja a mate to aj s fotom ako na to....

Odesláno

mne výmena prevodoveho oleja na mojej 206 pomohla - pred vymenou mi pri mínusových teplotach islo tazko zaradit 2 stupen, po výmene uz tuto zimu nemam s týmto problem ... výmena bola pri 130 000 km

Odesláno

taky uvedu pozitivní reference. Olej byl měněn na podzim (relativně teplo) a již při výjezdu z garáže jsem cítil, že tam první dva kvalty jdou o něco lépe.

V zimě mi tam jdou kvalty řekněme skoro stejně jako v létě. Loni v zimě se tam té jedničce moc nechtělo ...

PS: výměna po cca 250 tkm provozu vozu.

Jak už bylo psáno výše, dva litry oleje nestojí tolik a auto ti bude jenom děkovat.

Odesláno

už som objednaný na výmenu. Dám vedieť ako to pomohlo.

O usetrenie za olej mi neslo. Len sa v tom nevyznam tak som chcel vediet širší názor.

dakujem všetkým... ;)

Odesláno

tak ja nevim, ale ja co jsem olej vymenil, tak mi prijde razeni tezsi nez predtim...

a nevim proc...

olej jsem menil na podzim a ted v zime mi to chvilema prislo, ze urvu radici paku, kdyz jsem jel s promrzlim autem... :D

Odesláno

A je ho tam dost? :D

Ale je nelogické, že to šlo hůře.

Můj bývalý (naštěstí) servisák (garážista) tvrdil, že po výměně oleje v převodovce se může stát, že nepůjde řadit vůbec, tak výměnu nedoporučoval :D

Odesláno
tak ja nevim, ale ja co jsem olej vymenil, tak mi prijde razeni tezsi nez predtim...

a nevim proc...

olej jsem menil na podzim a ted v zime mi to chvilema prislo, ze urvu radici paku, kdyz jsem jel s promrzlim autem... :D

jakou viskozitu jsi tam dal ??? 75w80 ???

Odesláno

ano, daval jsem Total Transmission BV 75W80, jak mi bylo doporuceno zde na foru...

nalil jsem tam 2 litry a pak neco malo vyteklo, takze by ho tam i melo byt dost... olej nikde nekape, to jsem kontroloval, takze by tam mel i byt... tak nevim co je se pri vymene stalo...

Odesláno

to fakt ne :D...

prave vubec nevim, cim to je...

jen ten olej byl dost levny, tak leda, ze by ho nejak v te prodejne redili :D.... ale to snad ne, byl originalne zavrenej.... takze fakt nevim :D

Odesláno

tak olej vymeneny. vyzeral ako nový ked ho vylieval a bolo aj troska pilin na srobe, ale vraj to bolo OK. Len ta cena ma trosku zaskocila. 40€ za dva litre som nepocital:D:D:D

a zmenu nejak nepocitujem. urobil som od rana len asi 30km ale radi asi tak isto. uvidim cez vikend. idem na dlhsiu vychadzku, tak som zvedavy...:papa

• O 8 měsíců později...
Odesláno
to fakt ne :D...

prave vubec nevim, cim to je...

jen ten olej byl dost levny, tak leda, ze by ho nejak v te prodejne redili :D.... ale to snad ne, byl originalne zavrenej.... takze fakt nevim :D

tiez mi vrta v hlave, ze na nete sa da ten olej kupit od 6€ do 14€ za liter. Ten rozdiel je priepastny a teda neviem si nejak rady. V dnesnom svete plneho podvodnikov a organizovaneho zlocinu zohnat si nadoby, vytlacit etikety a dat tam lacny cinsky olej pochybnej kvality a este ho zriedit fritovacim je strasne lahke. Tusim ho radsej kupim v rakusku.

[upravil dne 13/11/11 14:07 od Gibon83]

Odesláno

Já na 307mě měnil olej ve čtvrtek, Total Transmission BV 75W80. Šlo ztuha řadit, jakoby na zuby, teď na podzim se to ještě zhoršilo. Po výměně velké překvapení, zpátečka i ostatní rychlosti jdou o poznání lépe. U mě to udělalo opravdu velký rozdíl. Před výměnou jsem nadával, že v 306ce jde řadit jedním prstem (nová spojka je znát) a v 307mě se s tím peru, ale teď už si nemůžu stěžovat. Najeto 110110km. Starý olej v převodovce byl čistý bez pilin.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...