romik1 Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 Pozdravujem. Rád by som vedel kedy, a či sa má meniť prevodový olej. Auto mám necelé tri roky a urobil som cca 90000km. Idem pomaly meniť olej v aute, tak či treba aj prevodový, alebo nie. Dik za rady:papa Citovat
pastorek Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 Oficiálne je náplň celoživotná a nemusí sa meniť no všetci odborníci tvrdia opak. 2 litre oleja nestoja majetok a prevodovke to len prospeje. Odporúčam vymeniť. Citovat
romik1 Odesláno 7. březen 2011 Autor Odesláno 7. březen 2011 aj som si myslel. Totižto, niekedy musím dávať spiatočku na dva krát. Neviem či to pomôže, ale určite to asi neublíži... Ďakujem!!! Citovat
pastorek Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 Spiatočka nemá synchrón tak sa môže stať že pri radení trafíš zub na zub. Stačí pred zaradením, v neutráli, na chvíľu pustiť spojku aby sa roztočili hriadele. Samozrejme že pri stuhnutom oleji to funguje trochu horšie. Citovat
Guest frenky64253 Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 dajte si do historie vyhladat vymenu prevodo. oleja a mate to aj s fotom ako na to.... Citovat
ujomarian Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 mne výmena prevodoveho oleja na mojej 206 pomohla - pred vymenou mi pri mínusových teplotach islo tazko zaradit 2 stupen, po výmene uz tuto zimu nemam s týmto problem ... výmena bola pri 130 000 km Citovat
MilanF1 Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 taky uvedu pozitivní reference. Olej byl měněn na podzim (relativně teplo) a již při výjezdu z garáže jsem cítil, že tam první dva kvalty jdou o něco lépe. V zimě mi tam jdou kvalty řekněme skoro stejně jako v létě. Loni v zimě se tam té jedničce moc nechtělo ... PS: výměna po cca 250 tkm provozu vozu. Jak už bylo psáno výše, dva litry oleje nestojí tolik a auto ti bude jenom děkovat. Citovat
romik1 Odesláno 8. březen 2011 Autor Odesláno 8. březen 2011 už som objednaný na výmenu. Dám vedieť ako to pomohlo. O usetrenie za olej mi neslo. Len sa v tom nevyznam tak som chcel vediet širší názor. dakujem všetkým... Citovat
h4wk3y Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 tak ja nevim, ale ja co jsem olej vymenil, tak mi prijde razeni tezsi nez predtim... a nevim proc... olej jsem menil na podzim a ted v zime mi to chvilema prislo, ze urvu radici paku, kdyz jsem jel s promrzlim autem... Citovat
MilanF1 Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 A je ho tam dost? Ale je nelogické, že to šlo hůře. Můj bývalý (naštěstí) servisák (garážista) tvrdil, že po výměně oleje v převodovce se může stát, že nepůjde řadit vůbec, tak výměnu nedoporučoval Citovat
BV406 Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 tak ja nevim, ale ja co jsem olej vymenil, tak mi prijde razeni tezsi nez predtim... a nevim proc... olej jsem menil na podzim a ted v zime mi to chvilema prislo, ze urvu radici paku, kdyz jsem jel s promrzlim autem... jakou viskozitu jsi tam dal ??? 75w80 ??? Citovat
Y2K Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 tiez nad tym rozmyslam....otazka je len ci by som to zvladol sam Citovat
h4wk3y Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 ano, daval jsem Total Transmission BV 75W80, jak mi bylo doporuceno zde na foru... nalil jsem tam 2 litry a pak neco malo vyteklo, takze by ho tam i melo byt dost... olej nikde nekape, to jsem kontroloval, takze by tam mel i byt... tak nevim co je se pri vymene stalo... Citovat
h4wk3y Odesláno 9. březen 2011 Odesláno 9. březen 2011 to fakt ne ... prave vubec nevim, cim to je... jen ten olej byl dost levny, tak leda, ze by ho nejak v te prodejne redili .... ale to snad ne, byl originalne zavrenej.... takze fakt nevim Citovat
romik1 Odesláno 10. březen 2011 Autor Odesláno 10. březen 2011 tak olej vymeneny. vyzeral ako nový ked ho vylieval a bolo aj troska pilin na srobe, ale vraj to bolo OK. Len ta cena ma trosku zaskocila. 40€ za dva litre som nepocital:D:D:D a zmenu nejak nepocitujem. urobil som od rana len asi 30km ale radi asi tak isto. uvidim cez vikend. idem na dlhsiu vychadzku, tak som zvedavy... Citovat
Gibon83 Odesláno 13. listopad 2011 Odesláno 13. listopad 2011 to fakt ne ... prave vubec nevim, cim to je... jen ten olej byl dost levny, tak leda, ze by ho nejak v te prodejne redili .... ale to snad ne, byl originalne zavrenej.... takze fakt nevim tiez mi vrta v hlave, ze na nete sa da ten olej kupit od 6€ do 14€ za liter. Ten rozdiel je priepastny a teda neviem si nejak rady. V dnesnom svete plneho podvodnikov a organizovaneho zlocinu zohnat si nadoby, vytlacit etikety a dat tam lacny cinsky olej pochybnej kvality a este ho zriedit fritovacim je strasne lahke. Tusim ho radsej kupim v rakusku. [upravil dne 13/11/11 14:07 od Gibon83] Citovat
Roman Bazi Odesláno 13. listopad 2011 Odesláno 13. listopad 2011 Já na 307mě měnil olej ve čtvrtek, Total Transmission BV 75W80. Šlo ztuha řadit, jakoby na zuby, teď na podzim se to ještě zhoršilo. Po výměně velké překvapení, zpátečka i ostatní rychlosti jdou o poznání lépe. U mě to udělalo opravdu velký rozdíl. Před výměnou jsem nadával, že v 306ce jde řadit jedním prstem (nová spojka je znát) a v 307mě se s tím peru, ale teď už si nemůžu stěžovat. Najeto 110110km. Starý olej v převodovce byl čistý bez pilin. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.