Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Indukční vařič dvouplotýnkový-koupit nebo ne

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj lidičky zvažuji,že bych koupil indukční vařič dvouplotýnkový.Mám sklokeramiku ale zvažuji že bych si pořídil nějaký vařič kvůli uspoře energie.

Přivítal bych od vás nějaké poznatky a zkušenosti na co si dát pozor a tak něco kolem indukce.Na netu jsem si něco našel ale zajímaly by mě vaše zkušenosti-tipy

Předem vám moc děkuji.:super

[upravil dne 6/3/11 23:42 Gabriel 307]

Odesláno

predevsim na indukci potrebujes vhodne nadobi, pokud ho nemas, musis pouzivat zeleznou plotynku mezi hrnec a varic a pak jde uspora nekam

Odesláno

Vhodné nádobí poznáš jednoduše.Vezmeš magnet a pokud se udrží na spodku hrnce,můžeš ho dát na indukci.

My máme doma kombinovanou desku,2 plotýnky indukce a 2 obyč.Ty obyčejné ale téměř vůbec nepoužíváme,protože to trvá poměrně dlouho než se ti na nich začne něco vařit.

Indukce je opravdu fofr a topíš jenom pod hrncem.Už bych do ničeho jiného nešel.

Odesláno

měl jsem kombinaci 2 indukce a 2 obyč od Mory a celkem fajn, jen se ty dvě obyč nepoužívaly a když náhodou jo, tak to bylo o nervy. Odešla nám a koupili jsme od Boshe 4 indukce a super! Rychlost vaření je nesrovnatelná a úspora energie podle mě nemalá!

nevim co poradit, jen ti to doporučuju!

Odesláno

Taky máme indukci a naprostá pohoda. Ohřev srovnatelný ba i rychlejší než na plynu. Díky ohřevu \"v hrnci\" se plotna tolik neohřívá a tudíž nehrozí žádné připékání jídla k plotně.

I Tescoma dělá hrnce které na indukci nejdou. Bacha na to. Jak už bylo psáno. Poznáš to pomocí magnetu. ;)

Odesláno

Každou přechodovou plochou pro teplo se zvyšují ztráty. Každou hmotou navíc, kterou je nutné ohřát se prodlužuje čas. Z toho plyne: Plotna: 1. Na plotnu je potřeba taky dobré nádobí (aby dno co nejvíce dosedlo na plotnu). Jinak ztráty jsou tu vždy menší nebo větší podle kvality plotny a nádobí. To má vliv na spotřebu 2. S časem nic neuděláš. Čím menší plotna, tím rychleji se ohřeje, ale jako takový nemá velkého vlivu na vlastní spotřebu. Včasným vypnutím a \"využitím\" tepelné setrvačnosti se toho dá tak polovina ušetřit.

Indukce: 1. Není žádný přechod pro teplo - ohříváš vlastní nádobí a nemusí tak dobře sedět na sporáku. Tam je úspora nejmarkantnější. 2. Ohříváš pouze nádobí. Přenos tepla zpět do sporáku bude nejspíš zanedbatelný.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...