Gabriel 307 Odesláno 6. březen 2011 Odesláno 6. březen 2011 Ahoj lidičky zvažuji,že bych koupil indukční vařič dvouplotýnkový.Mám sklokeramiku ale zvažuji že bych si pořídil nějaký vařič kvůli uspoře energie. Přivítal bych od vás nějaké poznatky a zkušenosti na co si dát pozor a tak něco kolem indukce.Na netu jsem si něco našel ale zajímaly by mě vaše zkušenosti-tipy Předem vám moc děkuji. [upravil dne 6/3/11 23:42 Gabriel 307] Citovat
Ferry Odesláno 6. březen 2011 Odesláno 6. březen 2011 predevsim na indukci potrebujes vhodne nadobi, pokud ho nemas, musis pouzivat zeleznou plotynku mezi hrnec a varic a pak jde uspora nekam Citovat
Gabriel 307 Odesláno 6. březen 2011 Autor Odesláno 6. březen 2011 Nádobí mám Tescoma s tím není problém. Citovat
sloters Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 Vhodné nádobí poznáš jednoduše.Vezmeš magnet a pokud se udrží na spodku hrnce,můžeš ho dát na indukci. My máme doma kombinovanou desku,2 plotýnky indukce a 2 obyč.Ty obyčejné ale téměř vůbec nepoužíváme,protože to trvá poměrně dlouho než se ti na nich začne něco vařit. Indukce je opravdu fofr a topíš jenom pod hrncem.Už bych do ničeho jiného nešel. Citovat
kveton Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 měl jsem kombinaci 2 indukce a 2 obyč od Mory a celkem fajn, jen se ty dvě obyč nepoužívaly a když náhodou jo, tak to bylo o nervy. Odešla nám a koupili jsme od Boshe 4 indukce a super! Rychlost vaření je nesrovnatelná a úspora energie podle mě nemalá! nevim co poradit, jen ti to doporučuju! Citovat
Dave_k Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 Taky máme indukci a naprostá pohoda. Ohřev srovnatelný ba i rychlejší než na plynu. Díky ohřevu \"v hrnci\" se plotna tolik neohřívá a tudíž nehrozí žádné připékání jídla k plotně. I Tescoma dělá hrnce které na indukci nejdou. Bacha na to. Jak už bylo psáno. Poznáš to pomocí magnetu. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 maso se dělá na ohni, dejte pokoj s elektrikou Citovat
Edison Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 Každou přechodovou plochou pro teplo se zvyšují ztráty. Každou hmotou navíc, kterou je nutné ohřát se prodlužuje čas. Z toho plyne: Plotna: 1. Na plotnu je potřeba taky dobré nádobí (aby dno co nejvíce dosedlo na plotnu). Jinak ztráty jsou tu vždy menší nebo větší podle kvality plotny a nádobí. To má vliv na spotřebu 2. S časem nic neuděláš. Čím menší plotna, tím rychleji se ohřeje, ale jako takový nemá velkého vlivu na vlastní spotřebu. Včasným vypnutím a \"využitím\" tepelné setrvačnosti se toho dá tak polovina ušetřit. Indukce: 1. Není žádný přechod pro teplo - ohříváš vlastní nádobí a nemusí tak dobře sedět na sporáku. Tam je úspora nejmarkantnější. 2. Ohříváš pouze nádobí. Přenos tepla zpět do sporáku bude nejspíš zanedbatelný. Citovat
DanculD Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 Vyrazne najlacnejsi je urcite stale plyn. Takze ak ide o setrenie, tak jednoznacne plyn. A tiez ako pise minimaxa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.