Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

hladina motorového oleja

Recommended Posts

Guest jimmy.pd
Odesláno

Čaute páni , predchádzajuci majitel mojho Peugeotu 206 - 1.1i - 44 kW - rok výroby 2000 , mi tvrdil že vymieňal motorový olej . Ako vidieť na obrázku , tak to asi trochu prehnal . Je to vôbec normálne že je takto prekročená hladina ? Sa mi to nezdá , je vôbec tá vanička taká hlboká ? Ide mi o to , či sa vôbec môžem spolahnuť na tu mierku ? Kto z vás má takyto Peugeot ?

post-31190-14109615937665_thumb.jpg

Guest jimmy.pd
Odesláno

Je to vlastne originál mierka ? Ako to zistím ? Píšte kto máte taketo autičko . Ďakujem

post-31190-14109615938193_thumb.jpg

Odesláno

měrka vypadá origo, asi to přelil a to o dost...,vypustil bych olej (dej mu aspon hodinku,at to vyteče všechno), pak nalil zpět tolik,kolik má být (myslím 3.5 litru?) a zkontroloval na měrce hladinu

[upravil dne 7/3/11 10:59 ozzy56]

Odesláno

Predošlí majiteľ sa možno v autách až tak nevyznal vypustil olej kto vie či vymenil aj filter a nalial toľko oleja ako mu poradili alebo sa to niekde dočítal ale či mu vytiekol všetok :myslim. Keď nemenil filter a nalial všetok olej a už je zvýšená hladina.

Ďalšia možnosť že olej nemenil len tam dolial aby to vyzeralo ako keby bol menený.

Urob tak ako ti odporúčal kolega nadomnou.

Guest jimmy.pd
Odesláno

Jasné že som mierku utrel , meranie som opakoval viackrát a vždy mi vyšlo že je ho tam vela. Ach , len keby som mal ako zistiť či je tá mierka origoš . Ale že je nejaká divná ? Takú špirálovitú som ešte nevidel a aj dosť ťažko ide dovnutra . Nejaký iný , jednoduchší spôsob okrem vypustenia celého oleja ? Čo keby som ho skusil nejako vysať z motora cez hadičku ? :mad: Dajme tomu že ho má byť 3,5 l , to ako vtedy ked je po hornu rysku? Kolko ho tam može byť teraz , hadam nie pol litra navyše :D

Odesláno

tuhle měrku mám taky :) zatočená je podle mě kvůli pevnosti,protože na mitsubishi carisma máme nazatočenou a ta je hrozně ohebná a tahle mi přijde pecnější,jestli to tak neni,tak mě opravte :)

Odesláno

Ten olej dávaj tak do výšky dvoch tretín od spodnej risky, keď sa zohreje trochu sa hladina dvihne tepelnou rozťažnosťou oleja ale nikdy by nemal byť nad hornú risku.

[upravil dne 7/3/11 16:02 Judes]

Guest jimmy.pd
Odesláno

Tak to mi odlahlo \"warlockps\" , kedže máš aj ty presne takú istú mierku . Takže problém s originalitou by mohol byť vyriešený. Dnes som sa pokusil vysať trochu toho oleja cez hadičku , samozrejme neúspešne :D Takže zohnať niekoho kto má garáž a montážnu jamu a vypustiť trochu cez ten šrób ? Ešte ma napadlo že po jazde ked vypnem motor je počuť také cukanie , vraj to je normálne , že to kvápe olej :o Ja som to ešte na inom aute nepočul . Mohlo by to byť tým že ho je tam vela ?

Guest jimmy.pd
Odesláno

No ved ani ja som o tom ešte nepočul :D Proste ked zhasnem motor tak počuť také nepravidelne zvuky (neviem ako ich nazvať), ktore pomaly prestávaju a za chvilu je uz klud . Kamoš hovoril že to mi len steká olej do tej olejovej vane , či kde .

Odesláno

olej snad neni slyšet jak stejká :D fakt jedině že by to bylo jak ho tam je hodně,taky neni dobrý aby ho tam tolik bylo :) a ty zvuky neni to jak chladně motor/výfuk? takový jakoby praskání?

Guest jimmy.pd
Odesláno

hmm..neviem ..:roll môže to byť aj akoby také praskanie či čo , tiež neverím že to počuť ked kvapká olej naspet do vane , možno že preto lebo ho je tam dosť , alebo to len fakt chladne motor ,, to takto ťažko opisovať nejake zvuky , ale ked je to vraj normálne ..... no nič hádam bude čas a priestor to do konca týždňa poriešiť

Odesláno

víš co mi řiká můj mechanik?:D tvl,už to tak nepozoruj :D sranda samozřejmě :) olej snad ani nemůže kapat,ten stejnak stéká po stěnách,si myslim :)

[upravil dne 7/3/11 19:45 warlockps]

Odesláno

Asi bych si napřed zkusil čichnout jestli ten olej není cítit po benzínu, to by byl problém. Ale jinak všeobecně platí, že pokud koupím nové auto, měním olej, prostě proto. Tak vypustit všechno, nový filtr a nový olej který tam patří tzn. Total quartz 5w nebo 10w - 40. A správné množství.

Odesláno

OK ! pri vypušťaní som si nedal pozor a vytieklo mi na zem hadam skoro aj liter oleja , kamoš mal radosť z toho fľaku v garáži na podlahe . Teraz je hladina asi tak v strede tej mierky , teda ak je tá mierka \"origoš\" .

Odesláno
OK ! pri vypušťaní som si nedal pozor a vytieklo mi na zem hadam skoro aj liter oleja , kamoš mal radosť z toho fľaku v garáži na podlahe . Teraz je hladina asi tak v strede tej mierky , teda ak je tá mierka \"origoš\" .

psal jsem ti jiný postup :roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...