Guest jimmy.pd Odesláno 6. březen 2011 Odesláno 6. březen 2011 Čaute páni , predchádzajuci majitel mojho Peugeotu 206 - 1.1i - 44 kW - rok výroby 2000 , mi tvrdil že vymieňal motorový olej . Ako vidieť na obrázku , tak to asi trochu prehnal . Je to vôbec normálne že je takto prekročená hladina ? Sa mi to nezdá , je vôbec tá vanička taká hlboká ? Ide mi o to , či sa vôbec môžem spolahnuť na tu mierku ? Kto z vás má takyto Peugeot ? Citovat
Guest jimmy.pd Odesláno 6. březen 2011 Odesláno 6. březen 2011 Je to vlastne originál mierka ? Ako to zistím ? Píšte kto máte taketo autičko . Ďakujem Citovat
ozzy56 Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 měrka vypadá origo, asi to přelil a to o dost...,vypustil bych olej (dej mu aspon hodinku,at to vyteče všechno), pak nalil zpět tolik,kolik má být (myslím 3.5 litru?) a zkontroloval na měrce hladinu [upravil dne 7/3/11 10:59 ozzy56] Citovat
Judes Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 Predošlí majiteľ sa možno v autách až tak nevyznal vypustil olej kto vie či vymenil aj filter a nalial toľko oleja ako mu poradili alebo sa to niekde dočítal ale či mu vytiekol všetok . Keď nemenil filter a nalial všetok olej a už je zvýšená hladina. Ďalšia možnosť že olej nemenil len tam dolial aby to vyzeralo ako keby bol menený. Urob tak ako ti odporúčal kolega nadomnou. Citovat
pipistrel Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 preco je ta mierka taka zatocena cela? Citovat
Guest jimmy.pd Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 Jasné že som mierku utrel , meranie som opakoval viackrát a vždy mi vyšlo že je ho tam vela. Ach , len keby som mal ako zistiť či je tá mierka origoš . Ale že je nejaká divná ? Takú špirálovitú som ešte nevidel a aj dosť ťažko ide dovnutra . Nejaký iný , jednoduchší spôsob okrem vypustenia celého oleja ? Čo keby som ho skusil nejako vysať z motora cez hadičku ? Dajme tomu že ho má byť 3,5 l , to ako vtedy ked je po hornu rysku? Kolko ho tam može byť teraz , hadam nie pol litra navyše Citovat
c.WO.k Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 tuhle měrku mám taky zatočená je podle mě kvůli pevnosti,protože na mitsubishi carisma máme nazatočenou a ta je hrozně ohebná a tahle mi přijde pecnější,jestli to tak neni,tak mě opravte Citovat
Judes Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 Ten olej dávaj tak do výšky dvoch tretín od spodnej risky, keď sa zohreje trochu sa hladina dvihne tepelnou rozťažnosťou oleja ale nikdy by nemal byť nad hornú risku. [upravil dne 7/3/11 16:02 Judes] Citovat
Guest jimmy.pd Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 Tak to mi odlahlo \"warlockps\" , kedže máš aj ty presne takú istú mierku . Takže problém s originalitou by mohol byť vyriešený. Dnes som sa pokusil vysať trochu toho oleja cez hadičku , samozrejme neúspešne Takže zohnať niekoho kto má garáž a montážnu jamu a vypustiť trochu cez ten šrób ? Ešte ma napadlo že po jazde ked vypnem motor je počuť také cukanie , vraj to je normálne , že to kvápe olej Ja som to ešte na inom aute nepočul . Mohlo by to byť tým že ho je tam vela ? Citovat
BV406 Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 jake cukani ? jak jako ze kape olej ?? to jsem v zivote neslysel trochu to rozved ... Citovat
Guest jimmy.pd Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 No ved ani ja som o tom ešte nepočul Proste ked zhasnem motor tak počuť také nepravidelne zvuky (neviem ako ich nazvať), ktore pomaly prestávaju a za chvilu je uz klud . Kamoš hovoril že to mi len steká olej do tej olejovej vane , či kde . Citovat
c.WO.k Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 olej snad neni slyšet jak stejká fakt jedině že by to bylo jak ho tam je hodně,taky neni dobrý aby ho tam tolik bylo a ty zvuky neni to jak chladně motor/výfuk? takový jakoby praskání? Citovat
Guest jimmy.pd Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 hmm..neviem .. môže to byť aj akoby také praskanie či čo , tiež neverím že to počuť ked kvapká olej naspet do vane , možno že preto lebo ho je tam dosť , alebo to len fakt chladne motor ,, to takto ťažko opisovať nejake zvuky , ale ked je to vraj normálne ..... no nič hádam bude čas a priestor to do konca týždňa poriešiť Citovat
c.WO.k Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 víš co mi řiká můj mechanik? tvl,už to tak nepozoruj sranda samozřejmě olej snad ani nemůže kapat,ten stejnak stéká po stěnách,si myslim [upravil dne 7/3/11 19:45 warlockps] Citovat
BV406 Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 kazdopadne co nejdrive ten olej odpust !!!!!! Citovat
Czedisonek Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 Asi bych si napřed zkusil čichnout jestli ten olej není cítit po benzínu, to by byl problém. Ale jinak všeobecně platí, že pokud koupím nové auto, měním olej, prostě proto. Tak vypustit všechno, nový filtr a nový olej který tam patří tzn. Total quartz 5w nebo 10w - 40. A správné množství. Citovat
Guest jimmy.pd Odesláno 13. březen 2011 Odesláno 13. březen 2011 OK ! pri vypušťaní som si nedal pozor a vytieklo mi na zem hadam skoro aj liter oleja , kamoš mal radosť z toho fľaku v garáži na podlahe . Teraz je hladina asi tak v strede tej mierky , teda ak je tá mierka \"origoš\" . Citovat
Judes Odesláno 13. březen 2011 Odesláno 13. březen 2011 Mal si ten olej hneď vymeniť a tím máš istotu že bol menený. Citovat
ozzy56 Odesláno 13. březen 2011 Odesláno 13. březen 2011 OK ! pri vypušťaní som si nedal pozor a vytieklo mi na zem hadam skoro aj liter oleja , kamoš mal radosť z toho fľaku v garáži na podlahe . Teraz je hladina asi tak v strede tej mierky , teda ak je tá mierka \"origoš\" . psal jsem ti jiný postup Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.