VIP3R Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 Včera se mi dvakrát začal valit dým z motorového prostoru - vycházel jakoby z levého podběhu (před řidičem), stalo se mi to nejdřív po cca 1km dlouhé jízdě, pak jsem zastavil u kamaráda a koukáme, že tam něco hulí, tak jsem hned chcípl motor a hned to přestalo. Hledal jsem a čuchal co to může být, nesmrdělo to jako by něco hořelo, spíš normálně jako výfukové plyny. Potom jsem jel dál (cca 5km) a sledoval jsem jestli se nebude něco dít, ale všechno v pohodě, po zastavení žádný dým. Po dvou hodinách jsem jel pro naftu (cca 2km) a při příjezdu k pumpě se opět valil dým, zase jsem zastavil, chcípl a zmizelo to. Z pumpy jsem zase jel cca 5km bez dýmu a dneska do práce 25km taky nic... Netuší někdo co by to mohlo být? Fakt bych nerad skončil s hromádkou popela místo auta... Citovat
Ferry Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 nemas v aute nahodou nezavisle topeni ? u 2.0Hdi by se dalo ocekavat jako pomocny prihrivac, nabiha pri teplotach pod 5stC a pomaha ohrivat motor na potrebnou provozni teplotu Nejspis ten bufik bude ucpanej a potreboval by vycistit a provest repas tesneni schvalne hod VIN, zkusim se podivat do vybavy auta Citovat
straki007 Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 nemas v aute nahodou nezavisle topeni ? u 2.0Hdi by se dalo ocekavat jako pomocny prihrivac, nabiha pri teplotach pod 5stC a pomaha ohrivat motor na potrebnou provozni teplotu Nejspis ten bufik bude ucpanej a potreboval by vycistit a provest repas tesneni schvalne hod VIN, zkusim se podivat do vybavy auta Presne tak:D Citovat
Judes Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 A nachádza sa to pred ľavým predným kolesom za nárazníkom. Citovat
VIP3R Odesláno 2. březen 2011 Autor Odesláno 2. březen 2011 Díky za info. Koukal jsem na servicebox na můj VIN VF36ERHRG21385349 a podle toho soudím, že tam to topení mám... ... PŘÍDAVNÉ TOPENÍ PŘÍDAVNÉ TOPENÍ AUTOMATICKÉ ... O víkendu se na to kouknu - nemá případně někdo zkušenosti s čištěním toho topení? Citovat
godzilaTO Odesláno 2. březen 2011 Odesláno 2. březen 2011 taktiez zavidim...ale co uz...nemali sme to statsie Marcel...snad niekedy :D Citovat
Marcel00 Odesláno 2. březen 2011 Odesláno 2. březen 2011 ved jasne... urcite raz bude aj bufiiik zatial sa musim uskromnit s el. predohrevom Citovat
andy 3823 Odesláno 2. březen 2011 Odesláno 2. březen 2011 no v tých mrazoch by sa to zišlo.. odkiaľ si to priviezol? Citovat
andy 3823 Odesláno 2. březen 2011 Odesláno 2. březen 2011 taliansko.. načo tam kúrenie jedine tak v oblasti álp Citovat
Judes Odesláno 2. březen 2011 Odesláno 2. březen 2011 dobré zjištění jak dlouho auto máš? :) On to auto môže mať roky a o tom prídavnom kúrení nemusí vedieť, nakoľko ťa o ňom nič v aute neupozorní a hlavne keď funguje bez problémov. Niekde som o tom čítal že väčšina majiteľov moderných dízlových motorov ani nevie že tam prídavné kúrenie majú. VIP3R ti máš to šťastie čo mi ostatný nie a máš možnosť si prídavné kúrenie rozšíriť o ovládanie (hodiny,diaľkové alebo mobilom) na nezávislé kúrenie. Citovat
andy 3823 Odesláno 3. březen 2011 Odesláno 3. březen 2011 Judes..a ty zas máš to šťastie, že máš origo bez FAP to by ma potešilo ešte viac ako to kúrenie Citovat
Marcel00 Odesláno 3. březen 2011 Odesláno 3. březen 2011 to ale potom nema EURO4 ci ? sa mi nezda ze by tieto rocniky ako ma Judes vyhcadzali z fabriky v tom case bez FAP. Citovat
andy 3823 Odesláno 3. březen 2011 Odesláno 3. březen 2011 sorry za ..nemá no a! Ja mám FAP a mám len EURO 3 v COC liste lebo to je 4.st automat ale nálepku som z nemecka mal zelenú. A určite vyrábali - pozeral som si origo návod na obsluhu k môjmu r. 2005 kde sú prevedenia a motory a 2,0 HDI boli aj s FAP aj bez neho aj automaty. A vieš čo ma zaujalo najviac bez FAP mali nižšiu hodnotu CO2 ako s ním.... Citovat
Judes Odesláno 3. březen 2011 Odesláno 3. březen 2011 andy 3823 to teda s tým FAP-om mám fakt šťastie ale keď som ho kupoval ani som netušil že ho nemá, až potom som si to všimol aj zapísané v TP. Marcel00 máš pravdu je to Euro3. ale moc ma to netrápi, auto nedymí a asi má aj menšiu spotrebu ako tie s FAP-om ako som tu na fóre postrehol (samozrejme že záleží aj od štýlu jazdy). A ten bufík bi som aj tak privítal. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.