Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem,

chtěl jsem se optat z důvodu prodeje auta, jestli nový majitel bude platit eko dan či ne:

auto jsem koupil v roce 2008 v jednom autobazaru, a jelikož bylo dovezeno ze zahraničí, jsem první majitel v čr a tudíš první registrace. Nevíte jestli nový majitel bude platit při přeregistraci vozidla eko?

Děkuji za pomoc.:)

Odesláno

U své nové 306 jsem minulej týden při přepisu na mne platil 3000 ekopoplatek + 800 za přepis + 200 za evidenční (nebo jakou) prohlídku na STK.

Platí pro ní norma Euro2, tak proto.

Takže jestli nesplňuje Euro3, platit bude kupující.

[upravil dne 26/2/11 16:14 spike-cz]

Odesláno

spike, dotaz zní trochu jinak. Jde mu o to, zda v roce 2008 už byl účinný zákon o eko poplatku ... já to nevím, ale myslím, že až od roku 2009, takže eko poplatek se platit bude.

Odesláno

Hlavně to jestli bude platit a kolik rozhoduje to, co je napsáno v TP. Takže se podívej jaká euro norma je tam napsaná, od toho se odvíjí poplatek. Myslím, že se ta eko daň platí od 1.1.2009.

Odesláno

Pokud by majitelem byl držitel ZTP ekopoplatek se neplatí.Běžná praxe,auto se přihlásí na držitele ZTP potom hned odhlásí a přihlásí na nového majitele.Tím pádem je to druhý prodej od účinnosti zákona a je už bez poplatku.Chce to jen někoho známého s ZTP,Plnou moc,kupní smlouvu.Na evidenční kontrole se to dá zvládnout i na jednu návštěvu akorát zaplatit 2X poplatek.A na odboru dopravy se to zmákne taky najednou.Je to normálně legální takový promyšlený jsou zákony.

Odesláno

pokud byl Ekopoplatek zaplace, je o tom záznam v TP, koukni do TP a pak bude napsané že byl ekopoplatek uhrazen. pokud tam nic takového napsané není, poplatek bude kupující platit.

navíc pokud jsi auto přihlašoval ty, tak by sis snad pamatoval, jestli jsi poplatek platil nebo ne. pochybuju, že by to bazar platil ze svého....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...