Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mam problém auto mi stoji dva dny a pak se mu skoro nechce nastartovat nebo neskočí vůbec. Po nabiti baterky to zase v pohodě i po dvou dnech staní. V létě to dělo jen občas ne jako teď v zimě.

Baterii jsem zkoušel reklamovat a v obchode mi řekly že je v pořádku do konce ji nechal několik dní nabíjet. Po vracení od reklamce mi to začalo znovu dělat až po dvou měsících.

Typ autobaterie Banner 14V-44Ah koupena v 9.1.2009.

Startér jsem mel rozdělaný v lete byl v pořádku. Alternátor dobíjí.

Mám 306 1.6 (65kW). Ročník 1993

Předem děkuji za odpověď.

[upravil dne 20/2/11 18:52 Faron]

Odesláno

Veru-veru, kukni odber pri vytiahnutom kľúčiku...tiež je otázka, či máš dobrú nabíjačku...

PS - Barum robí aj baterky?

PSII - a to nechce naštartovať,a či ledva pretáča motorom?

PSIII-nemáš možnosť vyskúšať inú baterku a tvoju požičať niekomu inému?

Odesláno

na 1.6 motor nemáš správnou baterku,myslím, měla by být cca 55 Ah, možná ti něco v autě vybíjí baterku, zkus měřit, jak píše kolega nade mnou

Odesláno
Veru-veru, kukni odber pri vytiahnutom kľúčiku...tiež je otázka, či máš dobrú nabíjačku...

S jinou baterii to vždy na skočilo

Odesláno

Teda banner :D:(:mad:

Odesláno

No tak ale pokiaľ máš problém s vybíjaním baterky, tak s inou (nabitou) baterkou to naskočí, ale možno po pár dňoch už nie...to chce si nechať tú inú baterku v aute dlhšie...

Odesláno

autoalarm mi něco bere. Ale dělalo to mi to před tím než jsem ho tam nainstaloval.

v zimě zamykám klíčkem. teda pokud nejdu jen na chvíli pryč.

Odesláno

zkus si dát jinou baterii a tudle vezmi do servisu ať ti ji proměřeji na zátěžáku,může bejt třeba špatná:myslim

mám v autě taky takovou a je tam +-4roky,dobijel sem jí 1x za celou dobu,mohl si zrovna narazit na špatnou,to se stane:myslim

[upravil dne 20.2.2011 19:58 vendi.stejskal]

Odesláno

měl jsem ji 14 dní, byla silnější asik 60 nevim spíš plácam

jak by tam měla teda být místo té 12V-44Ah?

Byla na zátěžáku, ukazovalo to že je v pořádku.

Odesláno
měl jsem ji 14 dní, byla silnější asik 60 nevim spíš plácam

jak by tam měla teda být místo té 12V-44Ah?

No, to by ale značilo, že ozaj budeš mať chybnú baterku, lebo aj keď máš iba 44Ah, a mal by si mať 55Ah, tak aj tých 44Ah by malo stačiť...však daj tú tvoju na výmenu tomu, kto ti požičal tú druhú baterku.

Odesláno

No mal som podobny problem este na Skodovke. Asi rocna batreka v zime slabo tocila. Po nabiti par zas dni OK. Dal som reklamovat a baterka bola OK - robili aj zatazove testy.

Nakoniec to bolo alternatorom. Jedna dioda mala studak, takze altrenator bezal len na 2 fazy. V lete to este stacilo zasobovat auto a dobijat (kratsie starty), v zime uz nie.

Ako je to u teba s dobijanim ? Kontroloval si to?

Odesláno

dobijet to musi kolem 14.3V, nemelo by to vyrazne poklesnou ani kdyz zapnes v aute vsechny spotrebice (svetla, dalky, mlhovky, vyhrivani okna, ventilator naplno, radio atd.) naopak nemelo by to prekrocit 14.7V, to uz je pak na baterku moc.

Odesláno

kolik by měla ukazovat napětí nabita baterie. Když jsem ji včera dával nabíjet ukazovalo mi to 11,6V a teď mi to ukazuje 11,86V

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...