Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem se prave svezl v Kubbacherove 2.5TD. Je to jine svezeni, kdyz pominu, ze ma novejsi model, kde to auto zevnitr vypada trosilinku jinak, vice moderneji, ma mensi volant tak...

Motor ma vyrazne tvrdsi a stabilnejsi chod v nizsich otackach, uz od 1500 tahne velmi dobre(ale turbo nejde tak slyset jak u me 2.1TD). Auto se mi zda ale kapanek trosilinku tezsi. Zatah ma velmi slusny, a tech 20koni navic jde poznat spise kroutakem, nez vyslednym vykonem auta. 2.1TD se mi ale zda motorove zivejsi, ale samozrejme nema takovy zatah v nizsich otackach. Rekl bych ze tak od 2500-3000 otacek se rozdil obsahu smazava. Co jsem si vsiml, nebo se mi tak zda aspon, ma vice natahnute prevody, a na stejne otacky da asi o 5-10% vetsi rychlost...asi...jen tipuji.

Rozhodne jedna vec se tomuhle autu uprid neda. Jestli si nekdo mysli, ze max. vybava 2.1TD ma v motorovem prostoru opravdu malo mista(oproti napr. 405, 205 a pod \"slabsim\" autum), tak 2.5TD tam misto nema absolutne zadne. Mohu rici ze u me prostrcim sem tam ruku dolu, napr. spojkove lanko, filtr, remen apod. je relativne dostupny. Taky pred chladicem je docela dost mista(mam 3 chladice vcetne klimy), ale u 2.5TD je to naprosto nahnacane a jakoby motor byl 1,5 vetsi a roztahanejsi( Rozdil dela zejmena to, ze filtr oleje je venkovni napojeny na hadicich).

Jinak modejnejsi design zejmena vnitrku se mi moc libi, je videt, ze auto omladlo opravdu o dost. Jinak samozrejme je to porad ta stejna 605 jakou vsichni dobre zname a mame radi.

Porad si myslim, ze nejlepsi volba pro 605 je novy model v 2.1TD v maximalni vybave bez kuze(osobni subjektivni nazor...starsi kuze je nanic, zejmena cerna, nejlepsi je dobra mikroplys), ovsem motor 2.5TD dokaze svym podanim velice velice zaujmout !

[Editován dne 14/1/05 rimmer]

Odesláno

No musel jsem neco napsat, kazdopadne pozitek z jizdy je to docela vetsi :) Vzheldem k tomu, ze to mel novejsi auto, a motor ma pry najeto 250tis km, tak bylo velice tiche jak zvenku tak zevnitr, a melo to kultivovany beh, ac sem si myslel ze 2,5litru 4 valec nebude mit. Kazdopadne rucicka rychlomeru sla nahoru rychle a clovek to v aute ani moc necitil :) Je to proste kara, a kdyz je v takove kare poradny motor tak to je pozom zuzo, jeste bych se chtel svezt v SV24, 200koniku bych chtel vyzkouset, to by se mi liibilo :)

[Editován dne 14/1/05 rimmer]

Odesláno

rimmer: ten 2,5TD na tiez 12 ventilov? Mne raz ktosi spominal ze je to taky isty motor aky sa daval do dodaviek Boxer, Jamper a pod, ale mne sa to moc nezda ze by to bola pravda.

Tem 3,0 24V by som aj ja rad vyskusal...moze to byt zaujimave :papa

Odesláno

Ano, je to taky 12Ventil, a tyhlety motory de davaly i do Boxera. Akorat mel treba jine rozlozeni a napinani remene apod, ale je to ten stejny motor.

Odesláno

čaute bando, Riemere hezky si to napsal:-), jinak ty 2,5td se dávali i do Boxerů, a do Citronu XM a možná ješte jinde. Já bych chtěl poděkovat Riemerovi, že mi v létě na sraze dal svést v tom svým, protože od té doby jsem věděl, že 605 je to pravé pro mě, jinak ještě chci říci, že jezdím pod sedm litrů na sto, ale jezdím opravdu pohodově.:cool::cool::cool:

Odesláno

No jel jsem s nim..je to hruza :) ta jeho 605tka se za 2000 otacek podiva jednou do roka :) kolikrat si rikam ze mu to chcipne, a ta mrcha nechcipla :)))))) Netrap to tak :) To mas jednoduche..predsatav si ze chces zrychlit, mas tam treba 1200-1300 otacek...motor musi vyvinout potrebny kroutak, kdyz budes mit 2 tisice otacek, tam mu bude stacit vyvinou kroutak mensi v pomeru otacek, aby podal stejny vykon. Cili tim zakonite namahas vsechny soucasti motoru vic, nez kdybys porad jezdil mezi 1500-2500 jak bys se tomu sluselo ! :) (nam 2.1TDckum nic nezbyde, pac bez turba to zas tak moc netahne :))) )

[Editován dne 15/1/05 rimmer]

Odesláno

Rimer: Anebo si naroubovat na motor turbinu z Octavie s menitelnou geometrii a motor taha uz od volnobehu. Pri 1500 ot/min mam pres 0,5 atm plnici tlak, pri 1800 ot uz 1 atm. V podstate jezdim jen do 2 tis, vic to neni treba tocit, to auto je i tak dooost zive... :o) Jen jako priklad. :papa

Odesláno

No, na puvodmi vyfukove svody z hlavy to pujde dat, jen se musi udelat mezikus mezi nej a turbo, protoze ty priruby nesedi. A priruba na vyfuk se taky musi predelat, ale v tom nevidim zadny problem. Staci si u soustruznika je nechat vyrobit a pak to dopasovat a svarit. Prace na cca 1 den. Ja to delal sloziteji, svaroval jsem nove svody se zapojenim 4-2-1 a turbo neni ted na puvodnim miste, ale v mistech, kde byla baterie. Tu mam ted v kufru.. :) Nechci rozepisovat vsechny duvody, proc jsem to tak udelal, ale chtel jsem mit k turbu v kazdem pripade dobry pristup. A na puvodni misto pristup neni, ze. Je treba ale bezpodminecne dodrzet jednu vec, a to tu, ze vstup oleje do turba MUSI byt kolmo vzhuru, muze se odchylit od osy max o 5 stupnu. Jinak turbo popravite... :o A jeste jedna vec, bude treba pridat trosku nafty na cerpadle. To VNT turbo tlaci temer od volnobehu a motor neni na to serizen, takze v nizkych otackach je velmi chuda smes a nechce to tahnout. Ale vetsi spotreby se neni treba bat, protoze kroutak bude posunuty jeste niz, a tim padem neni treba motor moc tocit, ja sam jezdim normalne do 2000 az 2200ot a auto tahne jak zbesile. A ostatni casti motoru? Jezdim s tim pul roku, v prvnich mesicich jsem to vubec nesetril, protoze jsem si ten vykon fakt uzival, a zatim vse drzi. :D

Odesláno

Marcos: Tie ostatne casti motoru, to som myslel ci nieco ine netreba upravit, ale to si vlastne uz odpovedal s tym nastavenim cerpadla.

To turbo co si pouzil marovnakerozmery ako povodne, alebo je vacsie? Nezvysil sa jeho vymenou aj vykon?

Ja co som mal moznost jazdit na octaviach TDi 90PS a 100PS PD tak tie sa spravali tak ako moja 605ka, tah bolo citit az po prekroceni 1900-2000 otacok. Z akej je to turbo co si pouzil ty?

Odesláno

Takze, to turbo je priblizne velikostne stejne. Pokud ti jde o vykon, to nove ci stare turbo ti jej poskytne +- stejny, pokud pridas na plnicim tlaku a naftu. Spis jde o ten rychlejsi nabeh turba, a tim padem krouticiho momentu. Ten rychlejsi nabeh je velmi vyrazny, jak uz jsem vyse psal. Taky jde o to, ze ty nove VNT turba jsou mnohem mladsi, tim padem i dele vydrzi. Jak jsi psal, ty TDI od VW 90konove a TDI PD 100konove maji nabeh podobny, protoze maji turba Garrett gt15, ty maji pevnou geometrii. Do starsich TDi 110ps a novejsich TDi PD napr. 115, 130, 150ps se uz davaji ty s variabilni geometrii, takze z nejakeho takoveho motoru se daji pouzit. Ja mam z te 115, ale jde jakekoliv. Samozrejme jsem to delal hlavne kvuli vykonu, a taky ze to auto jej ma. Na cerpadle mam naftu pridanou na maximum, a temer mi to nezakouri. Jo, a jeste jsem zapomel, ty VNT turba maji regulaci podtlakovou, a my na starych mame pretlakovou, takze ta regulacni plechovka na turbu-actuator, se bud musi roztemovat a otocit pruzinku, at reaguje na pretlak, nebo jednoduseji, tak jak jsem to udelal ja, a pouzit tu plechovku z puvodniho turba. Jen je treba ji na to nove nabastlit. Ale jde to bez vetsich potizi. Kdyz tak dej sem mail, muzu poslat nejake foto. Zatim.. :papa

Odesláno

Petr605: Vis, ja to delal tak na rychlo a s tim, ze pokud to bude ok, ze se to doladi, takze to zpracovani je tak na hrubo, ale pokud se to bude tak brat, tak proc ne. Poslu ti tedy neco na mail. :papa

Odesláno

Marcos: dik za vycerpavajucu odpoved, tie fotky by si naozaj mohol dat Petrovi na net, urcite to bude zaujimat aj ostatnych

Petr: dik za tu ikonku, konecne mi to funguje...som moc rad ze uz je tu aj ten moj milacik:papa

Odesláno

Ok. A tedy na jare budu mit asi dalsi uchylarnu... mam nove vstriky upravene primo v Motorpal Jihlava, takze maji zvetseny prutok o 40% a druhe turbo uz ceka v garazi... takze bi-turbo... + nejake drobnosti. Nejak jsem do toho spadl... :o)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...