Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Četl jsem na forum o fordech že jsou dost poruchový.. čekal jsem od HDI že bude kvalitní.

Trochu to zavání trollem ...

No, jinak nevím jak nové 1.6TDCi, ale dřívější 1.4TDCi (Fiesta, Fusion) byly Peugeoťácké 1.4HDi, co se objevovali v modelech 206 a C3 (a možná i jinde). S tímhle motorem ve Fiestě jsem najel asi 30 000km (už má naskákáno 115tis) bez jediné poruchy.

Jináč na těchhle motorech 1.4/1.6 TDCi/HDi spolupracuje PSA s Fordem i BMW.

Je záhodno číst fóra, ale musíš taky aplikovat \"filtry\". Je zajímavé, že nejvíce hlášek o poruchovosti Fordů, Peugeorů, Kia, Hyundai, je od zarytých TDičkařů, pro které je modlou koncern VW. Ještě jako perlu v polovině případů dodají, že oprava je šíleně drahá a že to v Čechách neumí nikdo opravit.

[upravil dne 17/2/11 10:21 EuGenio]

Odesláno

presne tak, sledujem aj ine fora a tam koncernisti vw kydaju na vsetky ostatne motory...HDi je poddimenzovane-nečipovat, pri 200tkm pride strasne draha udrzba, vela to zere, zlate TDI a podobne keci....

Odesláno
presne tak, sledujem aj ine fora a tam koncernisti vw kydaju na vsetky ostatne motory...HDi je poddimenzovane-nečipovat, pri 200tkm pride strasne draha udrzba, vela to zere, zlate TDI a podobne keci....

nehledě k tomu, že i VW začíná pokoukávat po common-railu a do některých aut (Audi a VW) začíná montovat místo systému pompa-tryska \"konkurenční\" common-rail. Motory pak značí CR TDI. (a to není nic proti obyčejnému TDI).

[upravil dne 17/2/11 13:25 EuGenio]

Odesláno

Do toho zase tolik nevidím. Vím jenom, že někdy kolem roku 2009 začaly Audi a VW používat na některých motorech common-rail. Mělo by se to údajně postupně dostat i do dalších značek koncernu. Dá se odtušit, že to bylo z důvodu emisních norem (proč by jinak začali dobrovolně platit licenční poplatky za CmnRl).

Právě důvod lepšího spalování u CmnRl je zdrojem věčných hlášek o poddimenzovanosti motorů HDi/TDCi. (srovnej parametrově 1.6HDi a 1.9TDI)

Odesláno

myslim ze aj skoda ochcavka 1.9TDi 77kw z 2009 uz ma CR:myslim

a to poddimenzovanie hovoria aj na 2.0HDi 66kw a zaujimave je, ze blok je ten isty aj na 80kw verzii...proste su to nadauta :D

Odesláno

1,9 jsou tedy jen Pumpe-Düse. Někde jsem slyšel, že VW přešlo na CR z toho důvodu, že výroba CR je levnější než čerpadla tryska, přestože ho museli vyvinout.

Odesláno

mám podobný názor...,snad pět firem na světě, cca 8 motorů (4benz.,4ropa), kastle až na pár hovadin (světla,logo firmy) stejná, něco jako v Kolíně...:(

Odesláno

Emisní normy jsou sv**ě. Díky tomu nám končí i klasické motory ve věhlasných automobilkách. Ferrari bude opouštět atmosféru a bude vyrábět turbomotory - jsem zvědavý na zvuk.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...