Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jak co. Start bez spojky - ještě jsem neviděl motor, co by byl padlý kvůli axiálnímu ložisku. Nedupat na to, když je motor studený platí pro každý motor, nejen pro TD. Vydýchat turbo - leda pokud vyletíte na plný plyn pětikilometrový dálniční kopec na nahoře to strhnete k pumpě, to pak ano, jinak za běžné jízdy nesmysl. Nebrzdit motorem - krávovina. Kvalita nafty - ano, ale jak ji u nás poznáte, sračku natankujete i u tzv \"značkových\" pump.

• O 1 rok později...
Odesláno

STARTOVAT BEZ SPOJKY ??? odešlá axiální ložiska ??

tenhle článek je i jinde

http://octavia-elegance.wz.cz/ojety_diesel.html

http://www.autoweb.cz/tyden-s-naftou-diesel-z-druhe-ruky-je-past-na-kupujici/

kterej vůl tohle mohl napsat a ještě zdůraznit (pane M. Vaculík směji se vám)

Ve světě taky všichni startují se sešlápnutým spojkovým pedálem z BEZPEČNOSTNÍCH důvodů.

Pan Vaculík asi nikdy nebyl mimo ČR a SR.

Nová auta (např Opel Insignia a spoustu jiných) bez sešlápnutí spojky vůbec nenastartujete !!! Proč asi?

Prosím vás startujete se sešlápnutou spojkou, nikdy nevíte jestli tam při nějakém kopanci motoru nepadne 1čka, nebo ji tam zapomenete a přeskočíte obrubník / zajedete kočku v nejlepším případě

[upravil dne 1.4.2012 21:09 od JirkaB]

Odesláno
a to platí i o těch vstřikovačích ...jen 150 tkm :o ???? mám najeto pred 144 tkm a je pravda že od spodu to moc netáhne :myslim

mas 16ventil tak sa necuduj...pod 2000ot/min mrtvola...osobne to pod 2000 ani nedrzim, mozno tak 1. a 2.stupen

[upravil dne 1/4/12 20:12 od shark734]

Odesláno

to startovanie bez spojky s mi nevidi .. kamarat mal hondu dovezenu z kanady a ta nechcela nastartovat bez spojky .. a kopec novych aut tak isto .. to bude pekna hovadina cely clanok :D

Odesláno

jasně že se to axiální ložisko opotřebovává víc, ale ono vydrží hodně dlouho a přežije životnost auta

tady nejde o ložisko ale o bezpečnost,

pokud budete chtít \"ušetřit\" to ložisko, tak doporučuji zatáhnout rukavici a stát na brzdě a zakvedlat šaltrpákou

ale ještě nikoho jsem neviděl měnit axiální ložisko kliky

[upravil dne 1.4.2012 21:45 od JirkaB]

Odesláno

Tak clanok urcite nie je cely OK ... Avšak je dobry pre \"väčšinu\" slovákov ktorý vidia náklady auta len a len v spotrebe :)

A hold, u niektorých motorov sa tie vstreky nedoziju ani tych 200 tisic ... Ale neplati to obecne, ako to je popisane v tom članku ...

Takisto tam piše, ze 1.9 JTD 77 KW nemá dvojhmotu, a to vôbec nie je pravda ...

[Edited on 2/4/12 00:40 by Lubk0]

Odesláno

osobne nechapem ludi, ktory si nieco kupia z bazaru a potom sa cuduju ze sa nieco pojebabrava... Mal som 206tku z bazaru a asi po 2mesiacoch som zistil, ze nema 86tis.km, ale v skutocnosti mala 156tis km :o - \"zhoda nahod\", alebo \"Svet je malicky\" som narazil na cloveka, ktory si to auto veeeelmi dobre pamätal a klepal si na celo, ze co som to kupil!! - samozrejme som mu neveril, ze auto bol dovoz z FR a ze prislo na totalku (niekolko kotrmelcov a podobne...), malo na sebe krasnumodru farbu - no super balzam na oko. Chalanisko mi povedal, ze pod touto modrou je cervena - vysmial som ho, ale ked mi odlupil zo spodku naraznika, KUK = cervena!! - potom mi ukazal foto, ako to vyzeralo ked to \"prislo\". Clovek, ktory to doniesol, to hcel len na kseft....

Dalsia bola 307 - tu som uz kupil z Pažota BA - ako \"predvadzacka 1rocna\" - ano po prevereni VIN cisla som zistil, ze auto bolo doveze z VIEDNE, neskor som zistil, ze bolo buchnute.... katastrofa!

teraz mam funglaca, a viem co \"mam\". Zena chce ale nieco krpate, tak mi je JASNE, ze jej staci aj z bazaru, ale sumu si dam radsej +*1,20% (z ceny kupy vozidla) na okamzity servis (filtre, olej, brzdy, kvapaliny, kontrola trysiek a podobne...)

-ale ako sa hovori: \"nezazijes, neuveris\"....

:roker

Odesláno

Já myslím, že to je kus od kusu a když ojeté, tak jedině s mechanikem, který tomu rozumí :). Jak jsme sháněli 207CC, tak jsme objevili jednu kousek od nás v bazaru Kučera(jeli jsme tam se známým, dělá s pugy a denně mu jich projde pod rukama hafo). Prý dovoz z FR. Zeptal jsem se, bylo bouchlé ? Ne, jen měněný blatník na pravo, zvednul to na rampu a ejhle, z blatníku byla pěkná bouračka, rovnaná na stolici atd., když jsme se chtěli projet, tak říkal, že bliká abs, ale nebojte se, to bychom ještě vyřešili, peugeot má svolávačku na to :D. Pak jsme objevili z Čech od soukromníka a pohoda, jel jsem pro něj sám a nechal si do smlouvy napsat, že nemělo žádnou kolizi. Poté ho kámoš prohlídl a rozdíl nebe a dudy o proti tomu z bazaru :). Samozřejmě není nad novotu ;).

Odesláno
Já myslím, že to je kus od kusu a když ojeté, tak jedině s mechanikem, který tomu rozumí :). Jak jsme sháněli 207CC, tak jsme objevili jednu kousek od nás v bazaru Kučera(jeli jsme tam se známým, dělá s pugy a denně mu jich projde pod rukama hafo). Prý dovoz z FR. Zeptal jsem se, bylo bouchlé ? Ne, jen měněný blatník na pravo, zvednul to na rampu a ejhle, z blatníku byla pěkná bouračka, rovnaná na stolici atd., když jsme se chtěli projet, tak říkal, že bliká abs, ale nebojte se, to bychom ještě vyřešili, peugeot má svolávačku na to :D. Pak jsme objevili z Čech od soukromníka a pohoda, jel jsem pro něj sám a nechal si do smlouvy napsat, že nemělo žádnou kolizi. Poté ho kámoš prohlídl a rozdíl nebe a dudy o proti tomu z bazaru :). Samozřejmě není nad novotu ;).

-radsej kupit od \"sukromnej osoby\" nez z bazaru = suhlasim s tebou!! :super

Odesláno

Tak ze niekto kupi 206 ku ktora bola v celolalku prekotena X krat cez strechu a neodhali to pri predaji, tak to uz je hold uplne neodborny nakup :) Pekne auto sa da kupit aj z bazaru, napriklad firemne flotily sa predavaju zväčša len do velkých bazárov. Napr. Coca Cola predala 70 roomstrov do Darexu (autobazar v BA), vsetky roomstre mali 3 roky, poctive nestocene KM a servis len v škode ... Podla mna, kto cchel roomstra, urobil s týmto autom dobrú kúpu :)

Takto isto sme kamaratovi z bazaru brali Renault Clio, ktoré bolo po spoločnosti \"zlaté stránky\" ... Mali ich tam cca 40 kúskov ... Vsetko origo KM, servis len Renault :)

A u sukromnikov sa nachdzaju tzv. kšeftári. Ludia, ktorý nemajú bazár, ale i tak ich predaj áut živý, a na internete majú často 2-3 kusky zavesene.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...