oddie Odesláno 10. únor 2011 Odesláno 10. únor 2011 Jak co. Start bez spojky - ještě jsem neviděl motor, co by byl padlý kvůli axiálnímu ložisku. Nedupat na to, když je motor studený platí pro každý motor, nejen pro TD. Vydýchat turbo - leda pokud vyletíte na plný plyn pětikilometrový dálniční kopec na nahoře to strhnete k pumpě, to pak ano, jinak za běžné jízdy nesmysl. Nebrzdit motorem - krávovina. Kvalita nafty - ano, ale jak ji u nás poznáte, sračku natankujete i u tzv \"značkových\" pump. Citovat
JirkaB Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 STARTOVAT BEZ SPOJKY ??? odešlá axiální ložiska ?? tenhle článek je i jinde http://octavia-elegance.wz.cz/ojety_diesel.html http://www.autoweb.cz/tyden-s-naftou-diesel-z-druhe-ruky-je-past-na-kupujici/ kterej vůl tohle mohl napsat a ještě zdůraznit (pane M. Vaculík směji se vám) Ve světě taky všichni startují se sešlápnutým spojkovým pedálem z BEZPEČNOSTNÍCH důvodů. Pan Vaculík asi nikdy nebyl mimo ČR a SR. Nová auta (např Opel Insignia a spoustu jiných) bez sešlápnutí spojky vůbec nenastartujete !!! Proč asi? Prosím vás startujete se sešlápnutou spojkou, nikdy nevíte jestli tam při nějakém kopanci motoru nepadne 1čka, nebo ji tam zapomenete a přeskočíte obrubník / zajedete kočku v nejlepším případě [upravil dne 1.4.2012 21:09 od JirkaB] Citovat
PACHO Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 Takto to skončí, keď štartujete bez stlačenej spojky. http://krimi.cas.sk/clanok/220570/puchov-mlady-sofer-bez-vodicaku-vletel-autom-do-drogerie.html neviem ako vy ale ja radšej vymením po 1 258 636 km to axialne ložisko. Citovat
anthraX306 Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 a to platí i o těch vstřikovačích ...jen 150 tkm ???? mám najeto pred 144 tkm a je pravda že od spodu to moc netáhne Citovat
Haryk Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 bez vyšláplé spojky už nešel nastartovat ani hyundai pony r.v.93 Citovat
shark734 Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 a to platí i o těch vstřikovačích ...jen 150 tkm ???? mám najeto pred 144 tkm a je pravda že od spodu to moc netáhne mas 16ventil tak sa necuduj...pod 2000ot/min mrtvola...osobne to pod 2000 ani nedrzim, mozno tak 1. a 2.stupen [upravil dne 1/4/12 20:12 od shark734] Citovat
anthraX306 Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 takže jsem se zbytečně vyděsil nebo na tom něco je ? Citovat
shark734 Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 kravina, necitaj blbosti a budes mat kludny spanok Citovat
Durii Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 to startovanie bez spojky s mi nevidi .. kamarat mal hondu dovezenu z kanady a ta nechcela nastartovat bez spojky .. a kopec novych aut tak isto .. to bude pekna hovadina cely clanok Citovat
JirkaB Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 jasně že se to axiální ložisko opotřebovává víc, ale ono vydrží hodně dlouho a přežije životnost auta tady nejde o ložisko ale o bezpečnost, pokud budete chtít \"ušetřit\" to ložisko, tak doporučuji zatáhnout rukavici a stát na brzdě a zakvedlat šaltrpákou ale ještě nikoho jsem neviděl měnit axiální ložisko kliky [upravil dne 1.4.2012 21:45 od JirkaB] Citovat
JirkaB Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 Takto to skončí, keď štartujete bez stlačenej spojky. http://krimi.cas.sk/clanok/220570/puchov-mlady-sofer-bez-vodicaku-vletel-autom-do-drogerie.html neviem ako vy ale ja radšej vymením po 1 258 636 km to axialne ložisko. přesně já je vyměním preventivně už při 1 258 635 km Citovat
h4wk3y Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 sakra, mam doma tikajici bombu :D ... jdu to rychle prodat nekymu chudakovi ... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 Tak clanok urcite nie je cely OK ... Avšak je dobry pre \"väčšinu\" slovákov ktorý vidia náklady auta len a len v spotrebe A hold, u niektorých motorov sa tie vstreky nedoziju ani tych 200 tisic ... Ale neplati to obecne, ako to je popisane v tom članku ... Takisto tam piše, ze 1.9 JTD 77 KW nemá dvojhmotu, a to vôbec nie je pravda ... [Edited on 2/4/12 00:40 by Lubk0] Citovat
BV406 Odesláno 2. duben 2012 Odesláno 2. duben 2012 ohledne te spojky ... pri dalkovych startech mi taky nikdo nesedi v aute a neslape na spojku ... [upravil dne 2/4/12 07:50 od BV406] Citovat
rct206 Odesláno 2. duben 2012 Odesláno 2. duben 2012 osobne nechapem ludi, ktory si nieco kupia z bazaru a potom sa cuduju ze sa nieco pojebabrava... Mal som 206tku z bazaru a asi po 2mesiacoch som zistil, ze nema 86tis.km, ale v skutocnosti mala 156tis km - \"zhoda nahod\", alebo \"Svet je malicky\" som narazil na cloveka, ktory si to auto veeeelmi dobre pamätal a klepal si na celo, ze co som to kupil!! - samozrejme som mu neveril, ze auto bol dovoz z FR a ze prislo na totalku (niekolko kotrmelcov a podobne...), malo na sebe krasnumodru farbu - no super balzam na oko. Chalanisko mi povedal, ze pod touto modrou je cervena - vysmial som ho, ale ked mi odlupil zo spodku naraznika, KUK = cervena!! - potom mi ukazal foto, ako to vyzeralo ked to \"prislo\". Clovek, ktory to doniesol, to hcel len na kseft.... Dalsia bola 307 - tu som uz kupil z Pažota BA - ako \"predvadzacka 1rocna\" - ano po prevereni VIN cisla som zistil, ze auto bolo doveze z VIEDNE, neskor som zistil, ze bolo buchnute.... katastrofa! teraz mam funglaca, a viem co \"mam\". Zena chce ale nieco krpate, tak mi je JASNE, ze jej staci aj z bazaru, ale sumu si dam radsej +*1,20% (z ceny kupy vozidla) na okamzity servis (filtre, olej, brzdy, kvapaliny, kontrola trysiek a podobne...) -ale ako sa hovori: \"nezazijes, neuveris\".... Citovat
MirekCC Odesláno 2. duben 2012 Odesláno 2. duben 2012 Já myslím, že to je kus od kusu a když ojeté, tak jedině s mechanikem, který tomu rozumí . Jak jsme sháněli 207CC, tak jsme objevili jednu kousek od nás v bazaru Kučera(jeli jsme tam se známým, dělá s pugy a denně mu jich projde pod rukama hafo). Prý dovoz z FR. Zeptal jsem se, bylo bouchlé ? Ne, jen měněný blatník na pravo, zvednul to na rampu a ejhle, z blatníku byla pěkná bouračka, rovnaná na stolici atd., když jsme se chtěli projet, tak říkal, že bliká abs, ale nebojte se, to bychom ještě vyřešili, peugeot má svolávačku na to . Pak jsme objevili z Čech od soukromníka a pohoda, jel jsem pro něj sám a nechal si do smlouvy napsat, že nemělo žádnou kolizi. Poté ho kámoš prohlídl a rozdíl nebe a dudy o proti tomu z bazaru . Samozřejmě není nad novotu . Citovat
rct206 Odesláno 2. duben 2012 Odesláno 2. duben 2012 Já myslím, že to je kus od kusu a když ojeté, tak jedině s mechanikem, který tomu rozumí . Jak jsme sháněli 207CC, tak jsme objevili jednu kousek od nás v bazaru Kučera(jeli jsme tam se známým, dělá s pugy a denně mu jich projde pod rukama hafo). Prý dovoz z FR. Zeptal jsem se, bylo bouchlé ? Ne, jen měněný blatník na pravo, zvednul to na rampu a ejhle, z blatníku byla pěkná bouračka, rovnaná na stolici atd., když jsme se chtěli projet, tak říkal, že bliká abs, ale nebojte se, to bychom ještě vyřešili, peugeot má svolávačku na to . Pak jsme objevili z Čech od soukromníka a pohoda, jel jsem pro něj sám a nechal si do smlouvy napsat, že nemělo žádnou kolizi. Poté ho kámoš prohlídl a rozdíl nebe a dudy o proti tomu z bazaru . Samozřejmě není nad novotu . -radsej kupit od \"sukromnej osoby\" nez z bazaru = suhlasim s tebou!! Citovat
MirekCC Odesláno 2. duben 2012 Odesláno 2. duben 2012 I mezi soukromníky jsou vyje*anci, ale je to asi jistější Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 2. duben 2012 Odesláno 2. duben 2012 Tak ze niekto kupi 206 ku ktora bola v celolalku prekotena X krat cez strechu a neodhali to pri predaji, tak to uz je hold uplne neodborny nakup Pekne auto sa da kupit aj z bazaru, napriklad firemne flotily sa predavaju zväčša len do velkých bazárov. Napr. Coca Cola predala 70 roomstrov do Darexu (autobazar v BA), vsetky roomstre mali 3 roky, poctive nestocene KM a servis len v škode ... Podla mna, kto cchel roomstra, urobil s týmto autom dobrú kúpu Takto isto sme kamaratovi z bazaru brali Renault Clio, ktoré bolo po spoločnosti \"zlaté stránky\" ... Mali ich tam cca 40 kúskov ... Vsetko origo KM, servis len Renault A u sukromnikov sa nachdzaju tzv. kšeftári. Ludia, ktorý nemajú bazár, ale i tak ich predaj áut živý, a na internete majú často 2-3 kusky zavesene. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.