Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

VYŘEŠENO - škubání za studena HDI VYŘEŠENO !!!

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj mám 307 2.0HDI 66kw

vždy při studeném motoru cca 70-80\'C začne škubat po sešlápnutí plynu na podlahu to přestane. Včera dokonce během prvního kilometru jízdy motor dvakrát chcípl. Na palubním PC není žádná hláška.

Ještě bych řekl že auto hůře brzdí a myslím si že není ani tolik živé jak by mělo být.................

Poradí mi tu někdo?

Děkuji předem

[upravil dne 30/1/11 15:23 Merlin5]

[upravil dne 21/2/11 11:55 Merlin5]

[upravil dne 21/2/11 11:57 Merlin5]

Odesláno

Koukám že jsou zde všichni ochotní pomoct :(

joo už jsem si něco málo našel ale teda aspon říct hele řeší se to tu furt tak hledej by stačilo .................

v každém případě jsem zjistil že jsem si koupil pěknej s.áč když nikdo neví co to je a všichni doporučujou repas všeho co tam je ..........................:grr:myslim

Odesláno

No ono by to chcelo asi aj presnejšie špecifikovať, lebo studený motor je studený, 70-80°C už zrovna studený nieje. Prvé asi na čo by som sa zameral je EGR ventil, skúsiť ho zaslepiť, návodov ako na to je tu dosť vela. Je to najlacnejšia a asi aj najjednoduchšia možnosť. Pokial je aj účinok brzd horší tak by možno stálo za pokus skontrolovať podtlakové hadičky, či nieje niekde poškodenie - podtlak slúži aj na ovládanie egr ventilu.

Odesláno

OK děkuji -no a z mého pohledu nevím jak přesnějc teda to mám popsat ........ :-)

i to že při úplně studeném motoru to dokonce chcíplo při přeřazování.....

nicméně stále študuju zatim teorii a možná o víkendu bych se do toho pustil. Ted ještě musím pozjištovat kde všechny ty věci jsou ,čidla,ventily,atd. abych nakonec nerozebral půl auta a nedělal něco jiného než se tu radí .......... :D

Odesláno

Jde mi právě o to že jsem tu četl několikero názorů že diagnostika neukáže nic a tak proto fakt nemusim do servisu :) dnes jsem byl dokonce za jedním mechanikem tady a při nastínění problému mi řekl že diagnostika ukáže 5věcí a vyber si no a že stejně všichni končí u vstřiků ........... :grr:bojim

Odesláno

chtel jsi radu, dostal jsi ji ... poradnou diag myslim hlavne original planet a chlapa, ktery tomu opravdu rozumi !

kdyz to chces vzit od konce, tak si klidne vymen vsechny vstrikovace ...

Odesláno

Ano chtěl. Od konce? Tak to fakt neee to ho raději prodám ......... :cool:

originál planet by byl ale s tím rozumem si jistej nejsem..... :(

ale kolega mi má dosnest nějakej kontakt údajně na kapacitu tak snad se to povede vyřešit...........

kde najdu ten EGR ventil přesně?

Odesláno

pouzij hledani na foru, par fotek uz tu nekde je ...

jeste me napadlo, zkus natankovat nejakou lepsi naftu, treba vervu, nebo pouzij nejake aditivum do nafty na procisteni pal soustavy ... to je zatim ta nejlevnejsi varianta

• O 3 týdny později...
Odesláno

Takže auto začalo po nastartování chcípat při teplotách okolo nuly a házelo to chybu s tím že mi zůstávala rozsvícená kontrlolka čerpadla.

Na dia to hlásilo špatné čidlo teploty oleje a čidlo teploty vzduchu.

Nalil jsem tam čistič palivové soustavy a natankoval jinde a včera večer ( -7\'C) a ani dnes ráno (-10\'C) to nechcíplo - motor jde o mnoho lépe než před tím!!!

takže výsledek? Bordel v palivovém systému nebo nafta na ho...

jo a nakonec jsem zjistil že na tom je ještě jeden takhle stejně......

myslíme si že to je naftou - oba parkujeme venku oba HDI 2,0 66kw :papa:myslim

Odesláno

Ahoj, třídou a typem vozu sem sice nepatřím, mám 106, benzín 1.0, ale popsaný problém mi připomíná ten můj:

Když jsou velký mrazy, tak se moje auto chová velmi podobně. Všimla jsem si, že to blbne nejvíc, když startuju s téměř prázdnou nádrží a pokud auto nejede a stojí pár dní venku u baráku - připomíná výše popsaný \"bordel v palivovém systému\".

Když jsem poprvé měla problém loni v zimě, tak mi diagnostika mi vyhodila hlášku \"chyby na druhotném nasávání\". Nic s tím servisák nedělal. Kontrolka čerpadla mi pak svítila až do jara.

Dnes ráno jsem myslela, že neodjedu do práce. Dokonce chvíli svítila kontrolka chladiče, což mě vyděsilo. Měl by být v pořádku a udržovaný.

No natankovala jsem plnou, tak jsem zvědavá.

Dá se jmenovaný palivový čistič použít i pro benzín? :o

Odesláno

Merlin5:

Podobná srágora na čištění palivové soustavy mi loňi v zimě \"opravila\" nestartující auto za necelých 180,-kč. Mohu doporučit.

Než jsem si tento přípravek koupil tak moje auto stálo tři dny v autorizovaným servisu PEUGEOT, kde nepřišli vůbec na nic a pro začátek chtěli vyndat motor, potom vstřiky, comonrail čerpadlo, všechno odeslat do zkušebny a pak by začali asi měnit všechno (tipuju že bych tam nechal tak minimálně 50000,-kč). Nic neopravili a nechal jsem tam 4500,-kč za diagnostiku a kontrolu.

Už mně tam nikdy neuvidí :bacha

Odesláno

Mám podobný problém. Ráno nastartuju (406 HDi 110) auto krásně chytne, ale běží tak na 3 válce možna 4 ale jede to nepravidelně a trhá to motorem. Když počkám tak 5 minut tak se to srovná a jede krásněě, ale když se rozhodnu hned jet tak to strašně trhá škube atd... Kouř je bílý řekl bych smrad jak stara Liazka...

V pondělí jedu na diagn. tak uvidim, ale pokusim se zprovoznit EGR, mám nahradníí tak ho tam dám a vyndám ty zátky.

Co vy na to??

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...