Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Nemas problemy s drevem na podlahovce? Abychom se nepletli - nemyslim lamino, ale ty dvou-tri vrstve drevene podlahy. Vydrzi to drevo? Neni moc nachylne na poškozeni? Nerozesycha se ti?

Odesláno

Mám lamino. Spatne jsem cetl. Ale nevidim duvod, proc by to melo zlobit, teplota podlahy neni zase tak vysoka. Jinak osobne bych se drevene podlahy bal, znama ji ma a je na ni videt kazde neopatrne upusteni hracky na zem. Nevim, cim to lakovali.

Odesláno

chtěl jsem určitě dřevo do obýváku, ale právě z důvodu toho, že dřevo lépe izoluje, jsem nakonec dal laminát. Ten jsem původně nechtěl, ale když jsem se zorientoval v současné nabídce a přesvědčil se o tom, že současná nabídka je někde úplně jinde, než kdysi, šel jsem do laminátu. Ovšem do vyšší třídy (jak zátěžově, tak designově), než jsou ty akční v hobbymarketech. Absolutní spokojenost, regulovatelnost teploty podlahy (vzduchu) je na úrovni dlažby.

Jinak mám v celém baráku teplovodní podlahovku, na zemi kombinace dlažba - lamino - koberec.

Odesláno

Také mám kompletní podlahové vytápění + žebříky v koupelnách. Kdybych stavěl další dům, udělám to stejně. V kombinaci s kondenzačním plynovým kotlem ani nepotřebuji krb ;)

Lamino pochopitelně vyšší třídy, jak píše jbily. Ale i tak mě nemile překvapilo, že je na ní vidět spousta škrábanců. A to jsem všechny židle, stoly apod. podlepil filcem. Mám třídu namáhání 32: střední oblast veřejných objektů s trvalým normálním používáním (jesle, kanceláře, čekárny, hotelové haly, butiky) :(

Co se teploty lamina týká, nic nezadržuje, všechno teplo pěkně předá do prostoru. Pochopitelně připomínám podložku pro podlahové topení. Jen se mi zdá být to lamino na dotyk studené. Dlažba se hezky naakumuluje a pak příjemně hřeje. Nevýhodou je, že systém nereaguje pružně na změnu nastavení teploty.

A nakonec cena. Neporovnával jsem, kolik by stály radiátory a kolik stojí podlahové vytápění. Rozhodně kondenzační kotel nebyl zrovna levný ;) Ale každý rok mě překvapuje účet za plyn. Vždy se bojím, že si budu muset brát další hypotéku, ale RWE mi vrací ;) Plynem jenom vytápím a ohřívám vodu. Zálohy platím 2.260,--Kč, domeček vytápíme na cca 23,5°C :( (Martina je zmrzlá). Náklady na vytápění a ohřev vody mám cca 25.000,-- Kč ročně.

Odesláno

Mám taky pouze podlahovku + žebříky v koupelnách, do podlahy mi jde voda o teplotě 30°C, v baráku topíme na 22,5°C. Ve všech pokojích mám samozřejmě termostat, takže si můžeme regulovat teplotu v místnosti nezávisle na dalších okruzích (mám celkem 11 okruhů topení, reguluji 6). Kombinaci s radiátorama jsem neuvažoval, v každém případě do radiátorů musí jít voda o více °C, aby to vytopilo místnost, tzn. větší nárok na kotel.

Zdroj tepla mám elektrický kotel + tepelné čerpadlo (spíš čerpadélko) vzduch voda.

Odesláno

A co když mam kotel na tuhá paliva+plynový kotel všude v baráku máme radiátory.Ale chtěl bych vyměnit v patře v obýváku plovoučku a pokud by to bylo možné dát i podlahové vytápění ale jen do této místnosti byl by to problém?Momentálně máme v obýváku jen malí podlahoví radiátorek u lodžije aje to opravdu málo.Přemýšleli jsme nad dodělaní jednoho malého žebříku, ale pokud by šla ta podlahovka tak bych se nezlobil.Teplota vody v okruhu 50-80°C:)

Odesláno
A co když mam kotel na...

Není problém, nesmíš ale zapomenout tam dát ten správnej směšovací ventil a dobře ho zapojit :-) Vím o někom, kdo se po podlahovce musí vznášet, protože ho tam nemá :-D Prý se ale na chodbách alespoň nezdržují děti :-D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...