Hadra Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 Přátelé..kamarádi....jak je to s výměnou skla z povinného ručení?? Já bych ho chtěl přetěsnit a neumím to.Tak jsem myslel, že bych ho jako klepl a nechal si dat tónovaný.Ale musím mít viníka, kterej mi to rozbil nebo ne?? Citovat
Medvěd Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 Viníka potřebuješ a pokud neseženeš někoho, kdo má čelní sklo tzv. předplacené, mám pocit, že budeš mít dost problém. Ono v době bonusů a malusů, kdy povinné ručení jde neustále nahoru a hlavně pojiš?ovny považují poškození čelního skla za nehodu, za kterou na ten bonus šahají, to prostě chce hóóódně dobrýho kámoše, kterej to auto má třeba lízovaný a má povinné ručení součástí leasingových splátek. Jinak žádného šílence neukecáš a hádat se s řidičem náklaďáku, že z něj spadnul ten kámen, co Ti trefil okno, to může být taky pěknej adrenalin. [Editován dne 1/10/Mon, 10 Jan 2005 10:46:50 +0000Mon, 10 Jan 2005 10:46:50 +0000Mon, 10 Jan 2005 10:46:50 +0000Mon, 10 Jan 2005 10:46:50 +0000 Medvěd] Citovat
Ráďa Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 zajdi si do pojiš?ovny a nech si to sklo připojistit,zaplatíš kolem 500,-a nemusíš nikoho shánět.Klepneš si ho sám atd.Je tady kolem toho napsáno dost tak si to vyhledej.Ještě ti poradím zajdi někam do skloservisu, zeptej se za kolik ti to sklo vymění a podle toho si to nech pojistit.Mívají to rozdělený na sklo do 5000,- 10 000,- atd.Samozřejmě čím dražší sklo tím dražší pojistka..... Citovat
Petr605 Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 Jo, jo, taky jsem si nechal připojistit přední sklo, protože počitám, že na jaře mi ho rozbije nějakej kamínek.:D:D Ale když si to necháš připojistit, tak následuje procedura zvaná WINFOTO a to je vopičárna. S digitálem mi prolez celý auto a fotil mi dokonce i kufr! To jsem tenkrát zíral. Ale to jenom tak pro zajímavost. Citovat
kveton Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 ja mam pripojisteny celni sklo a za posledni rok(dyl to auto ani nemam) jsem si ho nechal menit 2krat s odrenym uz jsem ho koupil (to bylo poprve) a podruhe jsem prisel k autu a pres pul okna prasklina, tak jsem necekal ani minutu!! Me nastesti to auto neprolejzali, kamos mi dohodil pojistovaciho maklere a auto mam pojisteny aniz by ho nekdo videl a tyhle oplejtacky okolo oken delam po telefonu a mailu! Citovat
Gotrek Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 Připojistil jsem si sklo 31.12., fintu s fotkou na mě zkusili taky, že to musí být. Hmm, já tam byl pěšky, takže pohořeli. Sice se trošku ošívali, ale pojištění nakonec uzavřeli. Už když jsem tam šel, tak jsem věděl na kolik si ho nechám přopojistit, slečna ale byla rychlejší, zeptala se mě co mám za auto a po odpovědi automaticky zvolila variantu za 10.000 (což jsem chtěl i já). Bylo to u Kooperativy a stálo mě to 650,- + 2 zelené bonusové nálepky (zbytek jsem jim tam nechal na sirotky, stejně bych je nevyužil). Je to pojištěný na 3 roky a roční pojištění stojí 750,- (první bylo levnější o ten bonus). Citovat
Gotrek Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 Když tak čtu, co napsal Medvěd, tak mě napadá - na dálnici stejně na blikání málokdo zastaví a když pojedu a z náklaďáku přede mnou spadne kamínek a rozfláká mi sklo a já si napíšu SPZ toho náklaďáku, tak co ještě pojiš?ovna víc může chtít? Krom toho u nás jsou firmy, které vymění sklo a s pojiš?ovnou to vyřídí sami. Nicméně stejně bych nechtěl malus za to, že od někoho koupím šutr... Budu se muset na pojiš?ovně zeptat. BTW: Tak mě napadá dělaly se na 405 i antireflexní čelní skla? Citovat
Medvěd Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 Napsán autorem Gotrek Když tak čtu, co napsal Medvěd, tak mě napadá - na dálnici stejně na blikání málokdo zastaví a když pojedu a z náklaďáku přede mnou spadne kamínek a rozfláká mi sklo a já si napíšu SPZ toho náklaďáku, tak co ještě pojiš?ovna víc může chtít? Krom toho u nás jsou firmy, které vymění sklo a s pojiš?ovnou to vyřídí sami. Nicméně stejně bych nechtěl malus za to, že od někoho koupím šutr... Budu se muset na pojiš?ovně zeptat. BTW: Tak mě napadá dělaly se na 405 i antireflexní čelní skla? Gotreku, Ta autoskla, která nabízejí vyřízení výměny skla u pojiš?ovny stejně potřebují, abys jim dodal viníka (kopii JEHO ŘP, kopii povinného ručení JEHO vozidla) a to, aby ON nahlásil na jeho pojiš?ovně, že Ti zlůsobil škodu. Jinak by muselo jít o pojiš?ovací podvody a to by asi žádná firma dlouho neustála. Jinak se zapsáním si SPZky náklaďáku, který Tě údajně poškodil - stále tu platí presumpce neviny, tzn. že Ty jsi povinen dokázat, že to byl právě tenhle náklaďák, jehož nebezpečně uloženým nákladem se poškodilo Tvoje vozidlo. Vžij se do pozice řidiče, kterému zhruba tři měsíce poté, kdy mu (podle Tebe) měl spadnout z korby kámen, jak běžín na pojiš?ovnu a souhlasí se zaviněním nehody. Nejsem svině, ale ani já bych tam nesouhlasil, naopak bych jim vysvětlil, že jsem tam v danou hodinu vůbec nejel a Ty, že jsi se chtěl na mě zahojit, protože sis tu SPZku někde přečetl. [Editován dne 1/10/Mon, 10 Jan 2005 15:22:12 +0000Mon, 10 Jan 2005 15:22:12 +0000Mon, 10 Jan 2005 15:22:12 +0000Mon, 10 Jan 2005 15:22:12 +0000 Medvěd] Citovat
Dave_k Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 Podle mě si stačí vyhlídnout náklaďák, zapsat SPZ, čas a místo a on pak a? dokazuje že to nebylo od něj. A slyšel jsem že se na firemní vozy snad ani bonusy nepočítaj. Citovat
Medvěd Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 Už jsi to někdy zkoušel využít? Je fakt, že některé firmy přepravující stavební materiál mají poškození skel předplacená, ale zapsání SPZ bez následných ostatních dokladů řidiče NEMÁ právně žádnou váhu. Je to podobné, jako poté, co Ti na stavbě spadne na nohu cihla, tvrdit, že jsem Ti na tu nohu šlápl a utekl a zdůvodňovat zlomeninu nártu tím, že vážím 120 kg, a že, pokud bych Ti na nohu šlápl, asi by k takovému poškození i mohlo dojít. A já bych pak měl dokazovat, že jsem se v Tvé blízkosti nevyskytoval??? Citovat
Dave_k Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 Případně na dost autech je reklama na onu firmu i s číslem telefonu. Tak tam zavolat a zkusit se domluvit. To jen co jsem slyšel. V praxi jsem to nezkoušel. Citovat
Neon Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 V modřanech existuje jedna firma (nevim, jestli sem můžu napsat název), která mění přední skla na poj.událost. Byl jsem tam před rokem s kámošem a stačí kopie jeho občanky, techničáku a pojištění. Jemu letos strhli bonus asi 500 Kč, které jsem mu zaplatil, takže to vyšlo pořád líp, než dávat 6tku za nový sklo. To dave: jenomže s tim náklaďákem je to potom tvrzení proti tvrzení a do tý doby, než to neuzná Ti jeho pojiš?ovna stejně nic neproplatí. Citovat
Dave_k Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 Je mi to jasný. Akorát jak dokáže že to nebylo od jeho auta, když tam v danej čas byl. Citovat
Gotrek Odesláno 11. leden 2005 Odesláno 11. leden 2005 Medvěd, Dave_k Ptal jsem se na to bráchy, který dělá u firmy dělající demolice. Tvrdil mi, že když nahlásím na pojiš?ovně SPZ, datum a čas náklaďáku, který mi poškodil sklo tím, že z něj spadl šutr, tak si to pojiš?ovna ověřuje u dané firmy, které nákladák patří. Firma musí mít knihu jízd - tzn. ví, kdy a kde se zhruba její auto pohybovalo. Pokud tedy sedí nahlášené údaje - SPZ auta, datum, čas a místo s tím, kde se auto mělo pohybovat, tak to prý údajně pojiš?ovně stačí... Citovat
Neon Odesláno 11. leden 2005 Odesláno 11. leden 2005 Jo jo, v obou přispevcich mate pravdu, ale jsem přesvědčenej o tom, že to musí ten co to \"zavinil\" doznat - alespon tak jsem to resil s jednim chlapem pred rokem a kdyz to neuznal, tak mi to pojistovna nevzala, ale to taky mozna zalezi na pojistovne... Citovat
jakoubek Odesláno 13. leden 2005 Odesláno 13. leden 2005 zdarvim, sklo jsem menil mezi svatky... takze.... mel jsem vinika, zastavil jsem jej, vysmal se mi do ksichtu /asi bych to udelal i ja :-) / ze uz jsem to mel a nic mu nemuzu dokazat. V tu chvili mate z jeho ruceni utrum... mam sklo propojisteno v havarijnim... takze do pojistovny, poslali mne do Origoautosklo.... sepsali to tam, vyfotili, za 5h jsem si auto vyzvedaval s novym sklem. Jinak cena skla 4 800, ale jeste se pocita ta guma kolem /1600, nejaka prace atd/ vysledek 7 400. Je to tonovane sklo na 106 bez zeleneho pruhu, s pruhem asi o 1200 draz. Bacha na pojisteni... reknou, ze sklo stoji do 5000 a ze staci pojisteni mensi, ale neni v tom zapocitana ta guma, lepidlo a prace.... Jinak v CP je pry jednotna sazba za pripojisteni a nereseji cenu opravy. J. [Editován dne 13/1/05 jakoubek] Citovat
jakoubek Odesláno 13. leden 2005 Odesláno 13. leden 2005 z havarijniho pripojisteni ano, vse, bez doplatku. J. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.