Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

mala otazka na tych ktory si sleduju spotrebu aj inak ako na palubnom pc. aky vam vychadza rozdiel? mne ukazuje palubny priemer od natankovania po natankovanie cca 0,3 az 0,5 l/100km menej oproti skutocnosti. ako to je u vas?:myslim

Odesláno

No taky mam ten problem na P206 a v servisu mi rekli, ze zadnou korekci nejsou schopny udelat. Palubni pocitac lže tak o 0,3 az 0,5 litru

• O 1 měsíc později...
Odesláno

trosku ozivim temu :)

pred asi 5000 km som vymenil displej za typ c kde mozem sledovat dve spotreby. a rozdiel v spotrebe na jednu nadrz je stale okolo 0,3 az 0,5 l/100 km. ale zaujimave je ze rozdiel v celkovej priemernej spotrebe za tych 5000 km je len 0,1 l/100 km :myslim

• O 3 týdny později...
Odesláno

Odkontroloval som si to a vychadza o 0,3-0,4l vacsia spotreba ako ukazuje palubny PC. Jazda dost vela v meste ... takze asi nema vplyv na pocitanie to ci je to jazda v meste alebo mimo.

Zarazila ma akurat aktualna cena benzinu ... 1,45 € za liter tak toto uz je palka. Asi oprasim bicykel, alebo kupim nejakeho hybrida :-D

• O 9 měsíců později...
Odesláno

už som tu niekde písal o spotrebe, môj slovak-francúz 1.4 54 kW, benzin, je veľmi citlivý na pedál plynu.

Na rovine pri 90-ke žerie pri jemnom 5,0, a len trošička pridám lebo je mierne stúpanie už vyletí na 6,7 l

podľa palubáku.

Máte chlapi skúsenosti s jazdením s inými autámi podla palub. počítača ?

Zaujíma ma najmä toto:

- pri jazde dolu kopcom a brzdím motorom, mal by palubák ukazovať nulovú spotrebu. Tak som to videl u octavie,

lenže u mojej 207-ky to funguje až od 2500/min. otáčok motora, teda s kopca musím zaradiť napr. trojku, aby otáčky

stúpli. Pri zaradenej štvorke a otáčkach 2000/min. ukazuje spotrebu okolo 2,5 l.

- je možné pri jazde do kopca cca 8 % stúpanie, na trojku a jemný plyn pri 2000 otáčkach, aby palubák ukazoval spotrebu 11,5 - 12,0 l ??

Pri rozbehnutí a preradení na štvorku spotreba klesne na 11 l, ale má zmysel dusit motor na 1500 otáčkach ?

Odesláno

Při jízdě z kopce by měla být spotřeba 0,0, pokud nejedeš s tempomatem. Pak to ukazuje okolo 1-1,5 litru. A dusit benzíňák na 1500 otáček určitě nemá smysl, hlavně pokud se jedná o 8ventil a ne třeva VTI.

Jinak okolo 5 litrů při 90 km/h je normální spotřeba. Při vyšší rychlosti překonáváš i odpor vzduchu, u mě to dělá o každých 10 km/h zhruba litr navrch.

Odesláno

skus mi to prosim vysvetlit tych 1500ot 8ventil vs VTi rad by som to ako laik vedel.

Inak ja mam takuto skusenost: pred nedavnom som skusal jednu vec a toto som si vsimol. Ked som pri 90km z mierneho kopca vyradil rychlost a isiel na neutral palubak mi ukazoval 0,5-0,6 l a ked som pri porovnani rovnakom kopci isiel 50km/h a vyradil som tak mi PP ukazoval 0,9-1,2l preco??? skusali ste nieco taketo? mam 1,6 VTi 88KW.

Odesláno

Pokusím se to taktéž jako laik trochu přiblížit, nebo spíš napsat to, co si (možná špatně) myslím :). Podle mě se vti \"pod otáčkama\" na rozíl od klasického mpi nedusí, takže můžeš v klidu jet na 1500 ot./min., ale mohu se mýlit, s vti jsem jel jen \"z rychlíku\" a je pravda, že mě zajímala spíš horní hranice spektra otáček :P.

Co se týká spotřeby při jízdě z kopce, ta nula je na PP při zařazené rychlosti. Při volnoběhu záleží na rychlosti jízdy, protože motor má při volnoběžných otáčkách konstantní spotřebu okolo 0,7-0,8 litrů za hodinu. Takže když pojedeš rychleji, ujedeš stejnou vzdálenost za kratší dobu, tudíž i hodnota okamžité spořeby na PP bude nižší, což u tebe odpovídá. Při zhruba poloviční rychlosti (rychlost dělená dvěma) stoupla spotřeba na dvojnásobek (spotřeba krát dvě).

Pokud se mýlím a píšu tady bludy, opravte mě. Budu rád, když si rozšířím obzor :).

Odesláno

presne tak, ked mas zaradenu rychlost, vstrekovanie sa odpoji a preto mas spotrebu 0.. ovsem ked ide na volnobeh, tak vstrekovace fungujuu...

cize preto sa odporuca nechat zaradenu vyssiu rychlost pri zjazde z kopca a tak

Odesláno

Je mi jasna jazda z kopca pri zaradenom rychlostnom stupni PP ukazuje 0 aj to mi je jasne ze ked mam neutral tak jasne ze vstrekovace pracuju a je tam nejaka spotreba ale ma zarazilo to ked som skusal ist z kopca na neutral a pri odlisnych rychlostiach mi PP ukazoval odlisne hodnoty. No nusim si to nastudovat.

Odesláno
...A dusit benzíňák na 1500 otáček určitě nemá smysl, hlavně pokud se jedná o 8ventil a ne třeva VTI...

Toto by sa malo do kameňa tesať a obúchať to každému (aj inštruktorom) v autoškole o hlavu...

Aby potom človek nemusel ženu pracne prevychovávať na vyššie otáčky... tss-tss... :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...