Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

NABOURANEJ PEUGEOT 205 1.8 D HELP - na nahradni dily?, co a jak

Recommended Posts

Odesláno

Zdar tak vcera jsem dal svemu milovanemu P205 1.8 D z roku 1985 zas peknou ranu. Po ujeti 190 km jsem to rozmlatil 10 km pred barakem kvuli naledi. Bylo 1,7 stupne nad nulou a silnice vypadala posolone. Za 4 roky co tam jezdim vzdy byla. Nahore na kopci jsem jeste zkousel jestli to brzdi a pohoda. Dole v zatace jsem ale uz nezatocil a celne sejmul plot. :(

Plechy mam vesmes ok, ale vse u motoru dostalo ranu o betonovej rant. Na prvni pohled(zvedly jsme to nemeli) Mam urvany poloosy, KO prevodovka, mozna i spojka. Neco ulomeny na vyveve u posilovace brzd, rozsekla expanzka urvanej motor ze silent bloku a asi jeste par veci no proste gulas. Ted resim co dal.

Auto jsem sice netunil ale bylo ted celkem v dobrym stavu, nova naprava, gumy, vpredu novy silent bloky skoro vsude, novy ramena...

Tak a ted par otazek

1)Nemate nekdo dieslovou 205 na nahradni dily ktera by mela vporadku aspon predek?

2)kolik by tak mohla 205 na nahradni dily stat a jestli by se nedala dotahnout z Nemecka(ale to predpokladam ze asi uz ne)

4)Za kolik by se tak mohli prodat papiry a buchla 205? aspon +- je mi jasny ze mi nikdo nerekne cenu kdyz to nevidel jen me zajima jestli nekdo nevi jak se to pohybuje. Jestli 5, 10, 15 tisic? A nebo nic :(

No pro zacatek je to asi vsechno, ted du zpravit starostovy vesnice rozsekanej plot a najit jednu poloosu co tam nekam ulitla. Odpoledne se budu hrabat v aute tak vecer zkusim dodat fotky. Zatim zdar a jezdete opatrnejc :(

Odesláno

Emiš: no, tak to je docela průser, rána na předek zespodu. Podle toho, cos popsal:

1) koupit něco na přestavbu - Annonce, rubrika \"do 50tis\", myslím, že tam i něco bylo, cena tak 20-25tis, doklady použít z toho tvého, plus nechat si díly, co přežily...

2) tohle prodat jak to je, a koupit celé jiné auto. Podle toho, co jsi popsal, bych viděl cenu celého zbytku i s doklady tak na 10tis, možná ani to ne, je to dost starý, ale za těch 10 to zkus.

Odesláno

Ještě si troufnu doplnit Oddieho - na tu přestavbu nesháněj pouze 1,8D, ale můžeš i 1,9D a přehodit štítek z Tvého motoru 1,8 - vizuelně to nikdo nepozná a budeš platit stále to menší povinné ručení

Odesláno

Jo, to jsem vlastně nenapsal, u 205D na přestavbu můžes shánět jakýkoliv rok výroby, musí sedět akorát počet dveří.

Nicméně, musím ještě doplnit, že ta přestavbovka bude stejně jen polotovar, který bude potřebovat ještě leccos udělat - takže počítej, že v každém případě to bude stát aspoň 40 - 45tis, aby to k něčemu vypadalo - a to v obou případech, jak u přestavby, tak u koupě jiného.

Jinak pokud bys chtěl koupit celé jiné (což je nejjednodušší varianta), mám případně k dispozici velmi pěknou 205 1,9D r.91, většina věcí je na ní udělaná - rozvody, náplně, brzdy, nové gumy... tak jí můžu přenechat. Klidně se ozvi. Nebo když budeš chtít poradit s tou přestavbou, klidně se ptej, zkušeností je dosti...

Odesláno

Na tu přestavbu tam toho mají dost....ale máš posit, že čteš naprosto nelegální časopis.Jinak...já sháněl něco před půl rokem a tyhle auta se pohybovaly kolem 20.:papa .Tak jak psal oddie

Odesláno

aj aj, dik moc za rady.

Ted jsem prijel z mista nehody a starosta vesnicky ma uz zase celkem peknej plutek. Jen jeste tri latky a v lete nastoupit na drobne zednicke upravy. Jinak je fajn nabourat do plotu nekoho kdo je rozumnej, vcera jsem po nehode dostal kafe a susenky no pohoda, lepsi nez kdyby na me u rozsekanyho peugeotka nekdo rval ze ten plot si zaplatim... Jasne ze to zaplatim ale chudak auti.

40-45 tisis vazne nemam, potrebuju se dostat do 20 tisic at se deje co se deje, nejvic me stve ze mozna nakonec skoncim u nakyho vyrachtanyho favorita :o

No koupim anononci a uvidim. A moudrejsi budu taky vecer, ve 3 du za strejcem do servisu tak jsem zvedav.

No aspon ze se nekomu nic nestalo a de jen vo ty dementni prachy ;)

Odesláno

Do 20 se bohužel nevejdeš, to ti řeknu rovnou. I kdybys za 18 koupil, tak to bude pořád jen polotovar, co vedle v Německu či Rakousku někdo vyhodil, a nadto: potrvzení o možnosti záměny kastlí stojí u Peugeota 1.500,-, ražba tak 300,-, a je nutné udělat novou STK a emise - i když byly třeba jen měsíc staré - a to je taky přes 1.000,-. Takže to naskáče. Na tom autě zvenku budeš muset tutově dělat nejmíň brzdy, pravděpodobně čepy, určitě veškeré náplně... naskakuje to rychle. Už jsem takových aut stavěl dost, a i když se koupí superpěkné, tyhle věci se stejně musí udělat.

Odesláno

Já jsem na podzim přestavoval (přesněji nechal přestavovat) - 205 1,8D, měla shnilou kastli.

Dobrá kastle z Annonce (celé auto s benzínovým motorem, monoblok, rychlostka byla hin) stála 10 tisíc plus 3 tisíce odtah ze západních Čech do Prahy. Tahle kastle se posadila na můj naftový podvozek. Demontáž, montáž, úpravy, elektrika z benzínu na naftu, náplně, drobné opravy (různá těsnění a gufera, jedno nové rameno), celkem 28 tisíc. Já jsem to chtěl mít luxusní, takže nějaká práce navíc, nárazníky fungl nové pro lepší vzhled, udělat rozvody - nebylo to vyloženě nutné, stálo to dalších 11 tisíc. Takže odhad Oddieho je více než přesný - celkem to bylo 52 tisíc, z toho 41 tisíc bylo nutných. Ale naf?áček šlape jak hodinky a navíc se teď každý z ním otočí :cool:

Já osobně bych na tvém místě vzal to Oddieho auto. Co jsem ho v létě viděl, je nádherné. A má prďáckej nárazník ze 106-ky :D A jestli se z tvého starého auta dá použít kastle, tak bych ji střelil, spousta lidí shání kastli na 205 - auto jim shnije, a motor má 300 tisíc a pořád běhá. Kdyby byla tehdy Oddieho 205 na prodej, nepřestavoval bych, koupil bych ji a ze svého starého auta bych prodal doklady.

Odesláno

No zejtra se jedu podivat na 205 1,9 D bouranou zezadu, cena 9 tisic tak jsem zvedav, pokud by byla motorove ok tak bychom motor zkusili prehodit do toho myho.

Ten muj je co se tyce plechu dobrej trohu jsou zprohejbany blatniky Trochu je ale pomuchlana podlaha u spolujezdce nejspis od vyvarnyho stabilizatoru kteryho ty hlinikovy uchyty na jedny strane neudrzeli. No uvidim snad to bude k pouziti, je mi jasny ze to nebude funglovka ale 40 na auto ted bohuzel vazne nemam :( I kdyz bych tu Oddioho karu bral vsema deseti:papa

Odesláno

Tak to nebyla 1.9 ale 1.8 D. a uz jsem novym majitelem. Ted to jeste prehodit do toho myho a je to snad v klidu. uf uf.

Jo a diky teto vymene se ze me stala studnice dilu na naftovou 205tku tak kdyby nekdo neco chtel staci se ozvat :D

Odesláno

Jo a tady naky fotky mrtvolek.

Prava je strana, ta co chytla nejvetsi ranu

foto 1

Levej blatnik, kdyz se kouknete na levou stranu fotky, tak dole je videt v pulce prerazena poloosa :D

foto 2

Pravy kolo, je videt jak je to zahly cely dozadu :(

foto 3

No a z tohohle budem prendavat motor. Zbytak se snad rozproda nebo vyhodi

foto 4

No ted koukam na ty fotky a vazne to vypada ze tomu nic neni, ale rana na motor zespodu je jasna smrt :(

Odesláno

2 Emiš:

no podle fota 3 to vypadá že to šlo do prahu, takže to bude asi chtít srovnat kastli.

a 9000 za ten vrak se mi zdá celkem dost, jedině že bys ty papíry prodal za 5

Odesláno

No, tam musí bejt křivá nápravnice jak prase, a poškozenej i úchyt do kastle. S tím bych teda už nechtěl jezdit... Nápravnici sice přendáš z toho druhého, ale stejně, už pomalu (nebo raději spíš rychle) začni šetřit na jiné auto.

Z toho druhého toho asi moc neprodáš, všechno podstatné z předku budeš muset přendat na to svoje, takže zázraky nečekej. Ale ta cena není nijak hrozná, za ten komplet, je to furt jeplší než kupovat díly jednotlivě.

Odesláno

vrak za 9 i s papirama mi prijde jako solidni cena, jen za motor s prevodovkou bych dal min 5 tisic spis 6. pak poloosy 4000 a jeste kupa dalsich dilu a to nemluvim o tom ze by se to blbe shanelo, tohle je v celku a pred par mesicema to jeste jezdilo.

Vim ze to neni idealni, ale v my situaci kdy auto potrebuju a nemam 40tisic na novy nebylo jinyho rychliho reseni. teda pokud bych nechtel zrezly facko za 20KKc

Tohle si necham tak tenhle rok, pak koncim na skole tak vydelam na novy.

jinak napravnici a vsechno se prenda z toho bouranyho, uchyt na kastli byl tak o 5 cisel hnutej to se uz narovnalo a prevarilo. No jsem na to zvedavej, pocitam ze tak o vikendu to pudu prvne projet. Jeste ze mam strejdu mechanika...

Odesláno

...já ti fandim kémo !

a škoda těch vybrakovanejch okének vzádu, byl bych ti udělal kscheft

Odesláno

ja jsem prodaval pred 4 mesicama p205 1.8D i s papirama (vymeney rozvody, skoro cela nova naprava) s papirama s stk do 2006 za 25k (ale bylo to neuveritelne auto - to jezdilo skoro samo - hlavne kdyz v nadrzi nebyla nafta):D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...