Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

pokud mas chytlou remenici, tak ta klepe nebo cvrlika jak na volnobeh tak pri vytoceni ...

takovy jakoby kovovy klepot neboli cinkot v zatezi jsou vetsinou vstriky ... uz se v tom vlakne trochu ztracim :) jakou mas jistotu, ze mas vstrikovace OK ??

Odesláno

Právě že nemám, řekli mi to v servisu kde jsem byl posledně ohledně škubání a druhy den mi volali že je auto opravene, že byla zavada v softveru (nevim přesně ) něco tam přehráli, že to mělo udajně rozhozene časovani vstřikovani... Nevim nenam. Tak jsem se ptal jestli to projeli a řekli že jo, ale u nikoho si nejsem nicim jistej tak jsem se zeptal co by to případně mohlo dělat tak mi řekl..... \"Vstřiky jsou v pořádku (dávali mi je u chodury starší) a zavady už žadne akorat vysokotlake čerpadlo už nedává udajně tlak jaký má.... Říkal něco jako že čerpadlo tlači s nějakou rezervou tlaku ktera už neni tak jak u dobreho... Hned jsem se ptal na DRV o čemž se podle mě nechtěl bavit a řekl at jezdim a neřešim to. Jenže ja ted nemužu ryskovat jet dál než do ostravy...

Jak sem zde pochopil tak drv je ventil ktery reguluje tlak ve vysokotlakem okruhu.... Měl jsem ho venku a z toho jak vypada jsem to tak teda pochopil.... Někdo zde ovšem psal že v něm neni nic pohybliveho tak nevim....

Nevim pomalu co dal..

Moc vam ale děkuju a jsem rád že existují tyto kluby a fora. Měl jsem a mam Favorita od 18 a na klubu jsem vyrostl a vždy mi pomohl.

Odesláno

jak psal straki

Podavaci cerpadlo

Rail cerpadlo

Snimac tlaku RAILu

DRV

Vstriky

Zpetne potrubi

Palivovy filtr

Ventil na domecku pal.filtru

tak co z techhle veci uz muzes vyloucit, jako ze jsou OK ? je treba jit systematicky po techhle vecech ... treba ty vstriky, ja chapu, ze je to palka jak cyp, ale treba v boschi ve fm ti je zdiagnostikuji na stolici a reknou ti jak jsou na tom, zaroven ti je i procisti, dobre, stoji to skoro 5t, ale i tak ... palivovy filtr je asi nejlevnejsi polozka, ale asi mas uz novy ...

jinak si myslim, ze original diagnostika a sikovny diagnostik by ti mel zjistit co je v motoru spatne ne ?? diagnostika akcnich clenu nebo jak se to jmenuje ...

jinak ten kour z olejoveho otvoru muze byt jen teplo

[upravil dne 1/2/11 08:54 BV406]

Odesláno

filtr měněny, DRV pročištěný, ale funkčnost nevim :-D, vstřiky netěsní, EGR je odpojeny, ale asi jen hadičkou, podle mě mi tam nedali muj EGR ktery jsem zaslepil zespod... taky by nemusel vlasně těsnit. Zkusim ho zkontrolovat v brzke době popř zaslepit na obouch stranach...

Nicméně jsem domluveny s kolegou na diag. ale až přijede tak uvidim....

Dnes jsem najezdil tak 100km a bez problemu.. i 130km/H jsem zkusil a bez cukani. Motor jsem přes 3000ot netočil.

Odesláno

uvidime .... pokud se na nic nepřijde tak ještě maximalně zajedu do servisu aby se podivali znova a zeptam se na ty vstřiky (kontrola a seřizeni) jinak to přestanu řešit.. Autem normalně jezdim, necuka to když tomu nedávám což nepotřebuju... Investovat ted už moc nemužu, protože čekame prcka a těch cca 30 000kč co mě to už stálo musí zatím stačit..

Pokud mi zase nepraskne píst tak jsem v klidu.. :-D

Až se mi povede sundat hlavu ze stareho motoru tak nafotim co se vlastně stalo

Odesláno

zdravíčko... Tak jsme dnes absolvovali cestu do Čadce a najeli cca 160km. Hned ze začatku jsem tomu asi víc šlápl po krku a tak jsem musel udělat malou pauzu v Těšíně u obchodáku. Auto škubalo na volnoběh a při klidné jízdě, když jsem přidal víc plynu tak to zrychlovalo bez škubání. Stačilo na pár minut vypnout motor a pak nastartovat a bylo po škubání...

Tak se dnes tedy ptám -Co se děje po vypnutí motoru ?? \\myslim co se ještě vypíná nebo odpouští atd...

Mohl by to dělat popř. ten DRV?? Startuje to v pohodě a chcípá taky...

Žádný nouzák nic takového mi nenaběhne..

Je možmé se někde dozvědět jak přesně funguje HDI systém??

Prosím o názory a o5 děkuji...

Odesláno

no muj postreh:

cosi sem sa rypal v motore, odpojil el. konektor od jedneho vstrekovacu (zavadzal mi). Len sem ho zabudel zasunut naspatek na vstrekovač, a nastaroval. Nastartovalo to na tri valce, a klepalo jak seckovica. Za par sekund se mi rozsvitilo \"ANTIPOLUTION FAULT\". Hned ma napadlo, ze je to tym zabudnutym konektorem. Tak sem vypal motor, dal konektor z5. Nastartoval, a jel v pohode jak ma, ale hned po starte sa mi ajtak rozsvitila zminena zavada, ale nemal sem pocit, ze by to bolo v nudzaku. Normalne to jelo, tahlo jak normal, akurat svitila ta kontrolka dia. Zhasla az po nekolika nastarovani...

Odesláno
Jak sem zde pochopil tak drv je ventil ktery reguluje tlak ve vysokotlakem okruhu.... Měl jsem ho venku a z toho jak vypada jsem to tak teda pochopil.... Někdo zde ovšem psal že v něm neni nic pohybliveho tak nevim....

Je to pretlakovej ventil. Je v nem pruzina, ktera udrzi na vstupu tlak 100 baru (prip. 50 baru - Siemens), pri prekroceni tohodle tlaku pousti naftu do prepadu. Zaroven je tam elektromagnet, kterej pusobi na ventil stejnym smerem jako ta pruzina, a tim zvysuje tlak pri kterym zacne propoustet. Ovlada se PWM, maximalni zatizeni je 30%, takze pri pokusech radeji nepripojovat primo na baterku aby se neprepalila civka.

Jinak k tematu - bez diagnostiky se zavada bude hledat tezko. Zaklad je zjistit jestli problemy dela opravdu tlak paliva nebo neco uplne jineho, pak teprve se da pokracovat.

Odesláno

Děkuji za vysvětlení, ale nevim jestli jsem to dopře pochopil. Chápu to asi tak, že ve vypnutem stavu propoušti poze pomocí pružiny a to 100 barů ale kam? Do rampy?? A při různém zatížení motoru se pomoci elektromagnetu otevírá tak aby se tlak do rampy zvyšoval.. CHápu tedy že když tomu šlápnu tak se to víc otevře, pustí to větší tlak do rampy a po následném ubrání se už tlak v rampě nesníží na tolik aby bylo schopno dodávat správnou dávku nafty při plynulé jízdě a když tomu trošku zase šlápnu tak to jede prvidelně?

Je možné aby auto škubalo když je v rampě vyšší nebo nižšší tlak než má být???

Podotýkám že auto má udajně čip s kterym sem auto koupil...

Dnes jsem zrepasoval EGR ventil ktery sem měl jako nahradni akorat ta trubička na hadičku byla ulomena tak jsme tam dali novou, ventil jsem přetěsnil, vyčistil, ale stejně jsem si udělal měděnné podložky kteryma ho zacpu jak pod nim tak za nim...

Odesláno

takže dnes jsem musel auto o5 dotlačit naštěstí jen pármetru.. Nedalo mi to a chtěl jsem zkusit co se stane když pojedu rychle tak jsem se rozjel na 150 pak jsem vyřadil, odbočil na křižovatce zařadil 3ku a citil jsem jak to z nízkých ot. cuká a nechce jet, při 1800 cca se to najednou chytlo a zrychlovalo to až jsempřekročil 3000 zase přibližne jo. Najednou se rozsvítilo STOP a diag motoru a auto vyplo, takže jsme dojeli na neutral pěkně domu a do placu jsme zatlačili.

Při startovani se ozyvá to samé klepání jako minule z čeho jsme soudili skočené rozvody, což se ale nepotvrdilo. Něco při tom startovaní klepe, ale myslim že to je pouze ten vstřik nebo ventil nebo to co mi prostě klepe při te akceleraci jak jsem psal.

Co by vas napadlo

Ja si myslim že to zitra chytne tak jako minule.

Pište prosim aspon napady

Odesláno

Nene, pres ventil nejde nafta do rampy. Pres ventil jde do prepadu ta nafta, ktera je tam \"navic\". Do rampy jde nafta primo z vystupu cerpadla, a ten ventil omezuje jeji maximalni tlak tim, ze odpousti prebytecnou naftu do prepadu. Tech 100 baru pro nastartovani nestaci, pri volnobehu tam je kolem 280 bar. Ventil muze odejit takovym zpusobem, ze zustava zaseklej v pootevreny poloze, coz by mohla byt pricina tvoji zavady, ale jak rikam, zaklad je zjistit, jestli je problem opravdu v tlaku nafty nebo nekde uplne jinde.

Odesláno

Tak jak jsem řikal auto rano normalně chytlo a jede. Dnes jsem sundal EGR a vyměnil ho za druhý který jsem přetěsnil a pročistil, ale stejně jsem udělal měděnnou zatku pod nim a u sani taky. Zkontroloval jsem vahu vzduchu a je pěkně černá (jakoby mastná)

Odesláno

Presne ako pise sowwwa. Dobra diagnostika ukaze presne aky je pozadovany tlak a aky skutocny. Zbytocne riesis dohady. A ta vaha vzduchu asi tiez nebude kosher. Mal by si ju aspon vycistit. No a na zaslepenie egr mam vlastny nazor. Diametralne odlisny ako vacsina tu na fore. :ticho

Odesláno

dusan:a muzes mi ten nazor rici ohledne toho egr?

Jinak jestli je to bosch a ty mas taky bosch tak zamenit ano.ale jestli si nebyl jeste na dia tak nema cenu menit cerpadlo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...