Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem dovezl auto ze servisu kde jsem se mimochodem dozvěděl že auto je o 180000km stočené. Takže zjistili problém v řídící jednotce, něco mi říkal že nechali v servisu zapnuty kliček při nějakem kodovani... Neberte to v uvahu nepochopil jsem to. Vím jen že to špatně řídilo vstřikování. Následně jsem zaznamenal zlepšeni chodu motoru, ale škubani to nevyřešilo...Bylo mi řečeno že railove čerpadlo dává jen o 15Barů víc a dobré čerpadlo dává cca o 60Barů víc, což muže zpusobovat nedostatek nafty při vyšší zátěži. Když jsem auto zkoušel tak jelo plynule, předjel jsem auto a zařadil se před něj (cca 130km/h) a zase začlo cukat a už nepřestalo. Cukalo to pouze když jsem jel plynule nebo s lehkou akcelerací. Volnoběh měl neklidný chod. Stavil jsem se na nakup cca10min. otočil kliček a nechal jsem dokonce natlačit čerpadlo, nastartoval a motor běžel jak má dokonce i jel ovšem nezkoušel jsem to vytáčet ani nijak honit abych to zase nevyvolal...

Jako další zkusím vyměnit palivovej filtr....

Budu rád za každou reakci

Odesláno
vyměnil jsem palivovej filtr a stále to škube... Dokonce občas déle startuje než chytne. Můžu nějak vyčistit ten DRV ???

DRV vycistis jednoducho vzduchom, resp kompresorom, povolis 2 torxy a je von, pritom trocha nafty vytecie. :D

skus a daj vediet ci pomohlo

[upravil dne 21/1/11 13:35 lubikpo]

Odesláno

takže dnes jsem vyndal DRV(šel krásně vyndat) zkontroloval jsem ho, utřel, profoukl kompresorem a namontoval Z5. Byl na špičce nejakej nános (flek) díval jsem´se pod lupou jestli to nejsou pyliny, ale zřejmě nebyli nebo max. miniaturni.Nicméně auto pořád škube a přestane až tehdy když vypnu motor , pár minut počkám a pak nastartuju a je to ase v pohodě. nevím co dál. nebyl bych rád kdyby to bylo čerpadlo.

Poradte co zkusit dál

Odesláno

taky jsem si všiml při vytáčení motoru namístě pomocí táhla plynu v motorovem prostoru kouře vycházejícího ze strany kde je turbo nebo egr. Jěště než jsem měnil motor tak jsem EGR zaslepil ale nvim jestli mi ho tam vrátili protože jsem si všiml že hadička ktera do nej vede je z něj ulomena (myslim tu trubičku na kterou se ta hadička nasazuje na hlavě EGR) tak jsem ji pouze ucpal šroubkem

Odesláno

Taky sem si všiml že mi vlhne kolem vstřiků a v těch kanálkách pod nima je tekutina(nafta)... Nevím a hledám co můžu. Ještě zkontroluji čistotu podávajícího čerpadla...... Nevím ale myslim si že je někde špatnej tlak v palivovem systemu. Taky vubec nevim jaky tlak ma dávat CR čerpadlo??

prosim poradte..

Odesláno

pravdepodobne ti prolina nafta ze vstrikovacu, celkem bezne, bud dat nove tesnici podlozky pod vstriky nebo pretesnit to palivove vysokotlake vedeni ... teoreticky ti muze i podavaci cerpadlo v nadrzi davat pri takovem toceni jak rikas nedostatek nafty, jeden to tu takhle mel, podavacku vymenil a jezdi ...

Odesláno

majty: :xvulto sa ti zda vela? nedavno som bol pozerat 307 rv 2004 a na tachu mala 70tkm, vraj top stav..uz len podla zvuku motora som tipoval ze to ma tak 300tkm minimalne, bolo to este aj burane a zle opravene a po overeni VINka to auto mesacne jazdilo 10tkm, staci uz len pocitat....tu je mozne uz vsetko:blicismajlik

Odesláno

dnes jsem se pokoušel dostat do nadrže ale bohužel všechny moje prostředky zklamali a nedostal jsem se tam. Ta přehozna matice nešla zaboha povolit a to jsem ostříhal plech kolem abych měl vic místa na šroubovak. Každopadně udělam znovu diagnostiku s kolegou až přijede, nepojedu o5 do servisu kde se stejně nic nedozvím. Auto zatim jezdi protože ho netaham ale nemužu jet dál.....

Odesláno

myslíte že by se dalo vyzkoušet drv ventil z jineho hdi?? máme doma citroena Jumpy 2,0Hdi 69kw myslim že je to RHX. Nemužu něco poškodit?? Nemusí se to nějak nakodovat?? Chápu správně ten DRV ventil, že je v něm jakoby jehla ktera otvira a zavira pruchod mezi jednou a druhou komorou???

Odesláno

Škoda, že nie si bližšie, mám jeden rezervný doma, používaný, mal by byť dobrý, menili mi ho za nový, ale neodstránilo to chybu, požičal by som Ti ho :myslim mám ho zo 406, 80 kW verzie, teraz ale neviem jeho BOSCH číslo. Malý tlak na rampe (mal by byť okolo 300 Bar) mne osobne robil zlý vstrekovač.

[upravil dne 27.1.2011 14:00 Luigi]

Odesláno

Mal som problem s tlakom v rampe na 2,5 dci Renault Master ale tam mi pocitac hned vypol motor. Velmi prijemne hlavne pri predbiehani. Robilp mi to aj 10 krat za den. Tak neviem ako HDI len som myslel ci to skubanie nie je koli tomu.

Odesláno

V pátek jsem nalil STP čistič palivove soustavy tak uvidim až to vyjedu. Jinak mě od té kontroly rozvodů trápí jakési klepání jakoby ventilů. Je to slyšet na 2ku a na 3ku dál už je to podle mě vlivem hluku ztracene. Četl jsem o řemenici a vstřikách. na volnoběh to neděla a ani při vytočení na místě. Pouze v zátěží a tak ccca od 1500 ot do cca2200. Když otevřu víčko na olej tak mi vyjde kouř. Motor než jsem vyměnil tak pul roku stal v garaži.

taky by mě zajimalo jak fungují ty tři fáze vštřikování (ten převstřik atd.) Zkontroluji EGR ze ktereho mam zhozenou hadičku a zaslepim ho na obouch stranach

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...