MJSytic Odesláno 15. leden 2011 Odesláno 15. leden 2011 Zdárec všem, už jsem z toho zoufalej, tak se obracím s prosbou o pomoc. Zhruba od léta mám W7 HP. Fungujou spolehlivě, ale poslední dobou pozoruji, že mi pořád \"pošrotovává\" HDD. W7 provozuju v klasickým vzhledu bez aera, vypnul jsem i to pro mě nepotřebný indexování souborů, ale i tak to pořád něco načítá. Určitě tam mám proces, kterej to způsobuje, ale jakej Jinak to swapowání mi vadí už z principu, ale přímo mě točí, když gamesím Dřív na XP jsem to neznal a ani na W7 to prostě nedělalo Nevíte někdo, co s tím? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 15. leden 2011 Odesláno 15. leden 2011 No pokud maš vypnutý indexování tak mužeš mit zapnutou kontrolu antivirem, nebo automatickou defragmentaci nebo něco podobnýho. Připadně to muže dělat virtualní paměť, pokud máš dost fyzické paměti tak mužeš virtualní zrušit Proces kterej by mohl hrabat po disku najdeš ve sledování prostředků. A to že nepouživaš Aero je blbost, pokud zapneš aero odlehčíš procesoru protože aero pojede přes grafiku [upravil dne 15/1/11 21:25 Radek Hurvajz] Citovat
Driver Odesláno 15. leden 2011 Odesláno 15. leden 2011 Standartně myslím bývá zapnutá automatická defragmentace jak se zmínil Hurvajz. Citovat
MJSytic Odesláno 15. leden 2011 Autor Odesláno 15. leden 2011 No mám 4GB RAM, takže jí ani na těch 32bit nevyužiju Aero jsem teda zapnul, ale dělám to nerad - mám rád klasiku Procesů je spuštěných asi 50:roll Takhle jsem přišel na to indexování - to zatěžovalo i CPU, ale co zatěžuje HDD tam nepoznám. Jinak jako antivir používám NOD4:nevim Tu defragmentaci zlikviduju kde? Jinak teď mě napadlo pustit Malwarebytes, jestli tam nemám verbeš a zatím dva infikovaný objekty S tím jsem měl asi začít nejdřív, co :aut Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 15. leden 2011 Odesláno 15. leden 2011 Tak tak, verbež vyhnat, Defragmentace je start/všechny programy/příslušenství/systemové nástroje Nebo to zakaž ve službách. Nástroje pro správu/služby [upravil dne 15/1/11 22:15 Radek Hurvajz] Citovat
MJSytic Odesláno 15. leden 2011 Autor Odesláno 15. leden 2011 Ty woe, tak jeden červík a jeden trojánek Jak se mi to tam dostalo?! NODu to bylo úplně fuk Každopádně na HDD to nemá vliv. Zase to něco hrabe:bojim Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 15. leden 2011 Odesláno 15. leden 2011 Tak zaleži jak maš Noda nastavenýho, a nebo to ten program detekuje jako Trojana a trojan to není, třeba jen falešnej poplach Citovat
MJSytic Odesláno 15. leden 2011 Autor Odesláno 15. leden 2011 Radku, ta Defrag je ve službách \"ručně\" (z výroby - já s tím nic nedělal) Takže by se měla pouštět jen na můj povel ne? Ale teď když píšu tak je ticho. Disk nešrotí a ani neblikne, že by? NOD je nastavenej normálně - úpravy jsem nedělal:nevim [upravil dne 15.1.11 22:18 MJSytic] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 15. leden 2011 Odesláno 15. leden 2011 No tak to šrotí možná Prefetch, to je služba která načítá programy ktere se spouští nejvice. A šrotit by to mělo prave jen když nic neděláš, mě taky když PC nechám bez dozoru tak hrabe a jak šahnu na myš tak přestane Ještě mužeš vypnout tu virtual paměť [upravil dne 15/1/11 22:21 Radek Hurvajz] Citovat
MJSytic Odesláno 15. leden 2011 Autor Odesláno 15. leden 2011 Tak prefetch tam nikde nemůžu najít, ale to nemění nic na tom, že je teď klid Tak jestli to bylo těma blechama, tak to jsem fakt jantar:mad: OK, jdu jí vypnout ... [upravil dne 15.1.11 22:27 MJSytic] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 15. leden 2011 Odesláno 15. leden 2011 Prefetch bych nevypinal, je to docela přínosné [upravil dne 15/1/11 22:30 Radek Hurvajz] Citovat
MJSytic Odesláno 15. leden 2011 Autor Odesláno 15. leden 2011 No já vypnul tu virtuálku. Chce to restart, tak se na chvilku odmlčím Citovat
MJSytic Odesláno 15. leden 2011 Autor Odesláno 15. leden 2011 Tak to kupodivu naběhlo Každopádně to teď zase šrotí a výpis ukazuje tohle: Citovat
MJSytic Odesláno 15. leden 2011 Autor Odesláno 15. leden 2011 Dík za přesunutí - ten IT koutek jsem přehlédnul Jinak teď už je klid a ve výpisu disku už je jen proces \"system\", takže to vypadá, že se snad zadařilo Jdu zkusit hrát a jestli mi se mi to v zatáčce začne sekat, tak to zformátuju, přejedu to 3x fastpurgem a dám tam zpátky XPčka Každopádně díky za rychlou pomoc a rady Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 15. leden 2011 Odesláno 15. leden 2011 Jo ja bych se k XP nevrátil teda, jinak ti tam jedou jen systemový procesy takže by to mělo být OK. Jo a IT koutek existuje asi 10minut:D Citovat
MJSytic Odesláno 21. leden 2011 Autor Odesláno 21. leden 2011 Tak jsem to včera zase zkoušel a je to prostě na * Chvilku to běží v poho, disk ani neblikne a pak to najednou začne hrabat a ve výpisu je \"system\", a pak nějaký \"netservices\" (přesný název si teď nevzpomenu, ale je jich tam víc podobnejch). A tyhle procesy prostě pořád něco hrabou na disku. Pak se vypnou a za pár minut jednou zase:bacha Vidím to tak, že počkám na SP1 a když to nepůmůže tak to zreinstaluju Citovat
AnotherOne Odesláno 21. leden 2011 Odesláno 21. leden 2011 Ešte skús Process explorer a pozri čo konkrétne tie dve služby robia. http://technet.microsoft.com/sk-sk/sysinternals/bb896653 [upravil dne 21.1.2011 12:15 AnotherOne] Citovat
MJSytic Odesláno 21. leden 2011 Autor Odesláno 21. leden 2011 OK, večer to doma vyzkouším. Díky;) Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 21. leden 2011 Odesláno 21. leden 2011 Ja na ty procesy použivam tohle - http://www.slunecnice.cz/sw/processscanner/ ukaže ti hned stranku s vypisem procesů s jejich popisem a nebezpečností. Jinak systemový disk prostě občas hrabnout musí, jinak by snad ani nemohl fungovat, ale zase nemuže zatižit PC tak aby se sekalo nebo tak něco. A pak ještě doporučuju tuhle stránku - http://www.liutilities.com/products/wintaskspro/processlibrary/ [upravil dne 21/1/11 14:19 Radek Hurvajz] Citovat
MJSytic Odesláno 21. leden 2011 Autor Odesláno 21. leden 2011 Díky, vyzkouším případně i tyhle Tak jasně, že systém na disk musí hrabat, ale ne tímhle stylem. Dřív to prostě jen parkrát bliklo a disk nebyl skoro slyšet. Teď to hrabe, jako když to přesouvá metráky dat Pak je chvilku klid a nejdou tomu zase jebne a drrrrrrrrrrr ... Myslel jsem, že mi jde disk do kytek, ale scandisk nenašel jedinou chybičku. Navíc ten HDD nemá zase tolik nalítáno, aby měl nárok na důchod Uvidíme, co najdou ty \"processcannery\";) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.