Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak nějak se chystám vytvořit nějaké plato na mojí 306ku.Teď mám dilema,jestli osadit ovály,nebo kulatými repráky.Ovály mi přijdou,že mají nějaké hezčí basy,ale je to možná můj dojem.Samo budou napojeny na zesík a bude je doprovázet subík,ještě řeším problém,jestli free air,nebo bedýnku.Máte někdo zkušenost?Dík za rady:papa

Odesláno

Není podstatný jeslti je membrána oválná nebo kruhová. Ovály mají výhodu spíš v lepších zástavbových rozměrech. Nicméně nejdůležitejší je do čeho to osadíš. Tedy pokud chceš využít původní plato tak jedině do nej vložit podložku například z MDF kterou očalouníš. Případně řízneš rovnou celé plato z MDF. Po potažení kobercem to vypadá slušně a není to ani nijak moc pracný. Jediná nevýhoda je asi váha. Co se týka SW tak nejsem příznivcem Free-Air, pořádný přenos podpoří kvalitní, tuhá ozvučnice v tomhle případě ideálně s Bass Reflexem.

Odesláno

Chci udělat celé nové plato z MDF,cca 25 mm.Kdysi jsem měl plato udělané ve 306 kombi,ale z dřevotřísky,měl jsem tam 25 cm Pioneery kulatý a 30 cm free air voofer,vypadalo to moc pěkně.Ale lákají mě spíš ty ovály,ale spíš,že by mohli vypadat lépe a bedýnka do kufru.

Odesláno

Nejsem příznivcem nějakého extra bubnování,chci čistou muziku a ty basy spíš pro zvýraznění,takže mi jde spíš o čisté basy,ne o vysklené auto:D

Odesláno

Ovály maj většinou výhodu větší plochy membrány, pokud to chceš na doplnění basů. Jestli jako ozvučnici pro ty reproduktory použiješ zavazadlový prostror, ve kterém bude sub, tak to může dělat bordel, protože ti ten basák změní výchylku membrán u těch reproduktorů v platě. Nevím ted jak to lépe napsat. Jinak reproduktory v zadu jsou zbytečnost, akorát ti to kazí stereo. Pokud ale vážně chceš takovéhle řešení, tak bych pod ně udělal nějakou vlastní ozvučnici, aby je neovlivnoval ten basák.

Odesláno

Tak jsem dneska koupil 22mm MDF desku,už to mám nakreslený,asi vyhraje kulatá verze a bez subwooferu.Ještě nějaký zesilovač,co říkáte na tento?Myslím,že by mohl dostačovat,nebo máte jiné návrhy na sestavu?Chci,aby to hezky čistě hrálo,kolotoče nevlastním:D

Odesláno

No abys nebyl překvapenej... pokud to autorádio nemá line-in a nevyvedeš si ho, tak to budeš brát z repro a to bude ve výsledku šumět jak Niagára... myslím, že by to byl zajímavý downgrade původní sestavy...

Odesláno

Rádio mám tohle,je to náhodný odkaz,kde je docela slušně popsáno,kabelový set mám připraven tenhle,takže si myslím,že to je v pohodě.Přední repro mám sinus live,takže potřebuju dát nějak dohromady zadek.

Odesláno

Kabely jsem dal jen ilustrační odkaz, kupoval jsem je v Conradu za poloviční cenu. Chci zesikem zivit zadek, ale pokud seženu 4 kanál, tak možná i predek.

Odesláno

Mě s ohledem na to co nabízejí připadají velmi drahé, ale to není podstaný, kabely je potřeba udělat na míru s odpovídajícími průřezy a kvalitními konektory. Výběr je dostatečný včetně dvojitého stínění... nějaké smotávání někde za tapecem to je cesta do pekla.

Odesláno

To mě přijdou taky drahé,ale našel jsem jen tento odkaz pro představu,já je kupoval v Conradu,tam maj oddělení s posledními kusy,nebo poškozený obal atd,mívají tam 50 procent a víc slevy.Tyhle kabely mají trojité stínění,což mi přišlo v pohodě,tak proto jsem je vzal.

• O 2 týdny později...
Odesláno

No, vo všeobecnosti sa veru odporúča. aby bol kvalitný predok, zadok nie je dôležitý...jo a potom treba subík na dokreslenie nižších pásiem...ale môj názor je taký, že by som bral max 25 cm woofer v ozvučnici, a to možno aj uzatvorenej - v uzatvorenej ozvučnici zvyknú byť presnejšie (kvalitnejšie) basy, aj keď nie tak mohutné. Tie uzavretá ozvučnica zvykne byť menšia, čo je prietorová výhoda...dá sa to ale urobiť aj tak (men by sa to tak páčilo), že dozadu na tú MDF dať zospodu bedňu a zvrchu 25 cm woofer...a do predu kvalitné kompá a vytlmiť dvere...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...