Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zas tak bych to nedramatizoval. Minus se dá dát kamkoliv na kostru. Jinak u toho šroubu co jsem nabíjel značka minusu a je to v plastový díře, takže dobře chráněný kdyby svorka vycvakla. Správně by se baterka odpojit měla, ale to znamená jí vyndat a to už je operace. U žádného auta, co jsem kdy nabíjel jsem ji neodpojil a nikdy se nic nestalo.

Odesláno

Já měl jednoho japonce, tam jsem používal odpojení baterky jako HW reset. Fungovalo to dobře. Se mu občas stalo, že počítač něco \"vyhodnotil\" a odpojil. Jednou to byla celá palubka, takže na ní nešlo nic (tachometr, otáčkoměr, všechny \"budíky\", rádio), ale auto normálně jelo, vše fungovalo. Stalo se mi to 23.12. a všechny servisy kom jednoho se na mě vys.... Nabídli mi po telefonu po vánocích výměnu palubky. V tom jediném přišel přijímací technik, zkoukl to a povídá, že tam už nemá elektrikáře, ale že palubka bude ok, že to bude nějaká blbost. Zkontrololval pojist a povídá, že \"vymáznem počítač a necháme ho si načíst auto znova\". Odpoji baterku, 10 minut počkal a voila... Autíško najednou v poho. Do toho servisu jsem už jezdit nepřestal. A tuhle \"fintu\" jsem si zapamatoval. Autíško ji potřebovalo tak jednou za rok. Takže jsem tímto způsobem řešil příhody typu: po otočení klíčku auto nic (kdyby byla hyn baterka, aspoň by škytlo, ale auto vše dělalo jen, nestartovalo) - odpojení baterky a šup, jeli jsme. To mi udělal 2x. Další bylo, když najednou z ničeho nic přestal plnit turbo. Auto jelo, ale jako bez výkonu. Odpojit baterku a šup... Jo na diagnostice mi 3 roky říkali, že baterka je v trochu horší kondici, zralá na výměnu. No já se smál, spokojeně nastartoval nafťák v -27 (sice s aditivy), ale 3 korejský benzíny polských lyžařů vedle mne si ani neškytly, jeden jsem jim nakonec startoval kabelama, pak už si poradili mezi sebou :). Odpojit baterku nemusí být vždy na škodu. Je pravda, že to auto nemělo žádný \"power save\" režim. Prostě japonec :aut

To jen tak mimochodem :)

Jinak v manuálu, na té stránce, co jsem umístil odkaz píší, že nikdy nemáš nabíjet baterii externí nabíječkou bez odpojení svorek. Jako elektrikář to chápu. To že si odpálíš \"jen\" žárovku, to můžeš být opravdu rád...

[upravil dne 13.12.2012 14:19 od Pacho69]

Odesláno
Jenom pro zajímavost. Cena opravy mé 5008 po kroupách dělá 161000,- vč. DPH. Ještě že to je na pojistku.

Tak to je brutální cena. To ti měnili celou karosérii? :D

Odesláno

př.kapota 11.000,-

střecha 6500,-

zadní dveře 11000,-

čelní sklo 7500,-

čidlo stěrače 3500,-

bauset 1500,-

zadní boční skla 6500,-/kus

lepení skel komplet 5000,-

lakování 11500,-

barva 11500,-

stropnice 10500,-

rozebrání koaxu antény 3500,-

hodně věcí se po rozebrání už nevrací a jdou tam nové.

celé auto komplet rozborka a zborka atd. faktura má 5 listů.

to jsou ceny bez DPH

[upravil dne 13/12/12 20:41 od ozzy1]

Odesláno

Diky za tipy. Nakoniec sme si vybrali ine. Este musim doriesit \"papierovacky\" a verim, ze pred vianocami uz bude nase a bude stat pred domom. ;)

Potom doplnim svoju popisku o specifika auta urcite pridam fotku do sekcie \"Fotky nasich milacikov\"

Odesláno

To čelní sklo ti napočítali jen na 7 500.- Já ho mám pojištěný ny 20 000.- V pojišťovně mi řekli, že takové čelní sklo se do 20 000.- asi nevejde!!!!!!!!:myslim

Odesláno

Vatsug-ono se k těm 20 tis. lehce dostaneš,přičti lepidlo,čidlo stěračů a světel plus práce a rázem na 20 tis. jsi.

Odesláno

No jasně, jak jinak, ale ten senzor přece není na skle, ale na tom panýlku, kde je připevněný zpětný zrcátko, nebo se pletu? :myslim

[upravil dne 16/12/12 17:36 od cogina]

Odesláno

OldasII: sorry, už mlčím :-) (toť k nabíjení baterie - tedy odpojíš ale jen jednu svorku, plus, mínus jde přes celé auto, ne?)

k senzoru deště - pokud vím, tak se nedá koupit žádná výbava, kde dešťový senzor není. Je to v úplném základu.

Odesláno
OldasII: sorry, už mlčím :-) (toť k nabíjení baterie - tedy odpojíš ale jen jednu svorku, plus, mínus jde přes celé auto, ne?)

k senzoru deště - pokud vím, tak se nedá koupit žádná výbava, kde dešťový senzor není. Je to v úplném základu.

Takze co radis? Nedobijet?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...