Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak hlásím ,že minulý týden mi vyhořel nějaký zesilovač signálu v anténě co je na střeše. Rádio pořádně nehrálo. Již to mám vyměněno.

Odesláno
;) třeba to je jen nějakej kroupopozůstatek. Mě napadá jedině, že ti tam někam nateklo, jak ti to celé předělali. černá by vydit neměla, se dělá 5008 celá černá. Prostě chybička, jsou i horší... :)
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Řeším problém, se kterým se potýkám již rok. Nyní mě bude končit záruka, tak si chci být trochu jistý, že prodejce jen ne přesouvá řešení závady na mohou peněženku. To co mě trápí je ranní cukání spojky při prvním až třetím rozjezdu. Než se spojka trochu zahřeje, neposkakuji s autem a celou motorovou část to dost rozkmitá a to těsně před plným uvolněním pedálu. Rozjezd se tak musím snažit rychlejším odpálením z místa, ať v autě nevypadám jak první den v auto škole. Pak je spojka OK. V servisu mě tenhle problém nezjistili, jim to samozřejmě rozjíždí normálně... Diagnostika OK. Zatím jsem neměl chuť jim to po ránu přijít osobně ukázat. Léto - zima, pořád stejně, v létě je jen dříve zahřátá. Dík.

Odesláno

Spíš než na spojku to vidím na chování VTi motoru za studena. Stačí 30s nechat na volnoběh až se usadí. Taky to může být kvalitou benzínu a nevím jestli jsi už někdy použil PSA aditivum. 5008ček asi s tímto motorem moc nejezdí. Na dalších fórech zde je o tomto problému napsáno více. Zeptal bych se jestli 1.6 VTi na tak velké auto stačí ? Sám mám 308 předělanou na LPG a je to tak akorát.

[Edited on 12/3/13 05:47 by Honza308]

[Edited on 12/3/13 05:54 by Honza308]

• O 2 roky později...
Odesláno

Dobrý den pánové

Tak ...chci jen napsat jak moje 5008 THP 1.6  ( najeto 45 000) nakonec dopadlo...To bylo to, jak žralo olej po 200km. Cesta nakonec byla, jak tady někdo na foru povídal.

U auto Jenda mi zbytečně lili hustší olej do vozu, zbytečně měnili turbo (prý bylo špatné a prý žralo olej) a po výměně turba zase chtěli lít nějaký hustší...protože po o pravě žral motor olej vesele dál. Už jsem se na to nemohla dívat. Dělší výlet jsme museli mít olej v rezervě. ZAvolala jsem do Pegueot Domanský tady u nás a čekala na popravu. A skutečně přišla. Oprava motoru 50tis ( stím že ho rozeberou do posledního šroubečku). Nebo nový motor 100 tis.Stím že by mi možná  peugeot  finančně vypomohl protože jsem těsně po záruce... Tak jako tak se musím připravit na nejméně 50 tis.

To je život pánové...můžu si za to jenom sama. Měla jsem se víc do světa motorů ponořit než jsem si řekla  "jé to auto se mi líbí"

Odesláno

No tedy žádná radost :-(. Tedy jediný, kdo měl radost byl původní majitel. Nevím jak nové motory, ale poslední roky platí, že od PSA jedině diesel. Ale ono si nevybereš, někde jsem četl takové "postesknutí"... Ono od koncernu to taky není žádná sláva, jedinej neproblémovej benzín je 1.8TFSI, všechny ostatní mají menší až větší potíže. Prostě dnes koupíš a můžeš doufat. A i když se staráš, tak to nemusí nic znamenat.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak hlásím ,že minulý týden mi vyhořel nějaký zesilovač signálu v anténě co je na střeše. Rádio pořádně nehrálo. Již to mám vyměněno.

a kolik tě to přesně stálo smím-li vědět? to je ta koncovka antény ?

Odesláno

No tedy žádná radost :-(. Tedy jediný, kdo měl radost byl původní majitel. Nevím jak nové motory, ale poslední roky platí, že od PSA jedině diesel. Ale ono si nevybereš, někde jsem četl takové "postesknutí"... Ono od koncernu to taky není žádná sláva, jedinej neproblémovej benzín je 1.8TFSI, všechny ostatní mají menší až větší potíže. Prostě dnes koupíš a můžeš doufat. A i když se staráš, tak to nemusí nic znamenat.

Snad to bude lepší s motory PSA puretech jak v atmo verzi tak turbo verzi....

Mel se psa na spolupráci s BMW vykaslat,akorát si na dělali problémy se spolehlivosti...

U koncernu to už vychytali s TSI ted už se zda ,ze je to dobrý...

Odesláno

No já bych "nechválil dne před večeří" ;) je to zatím hodně čerstvý. Ono to není o spolupráci s BMW, je to o překotnosti a snaze za každou cenu ušetřit. Platí to u všech.

Odesláno

Zdravím Peugoťačku :papa Sis to vyžrala tedy... My jsme původně koukali po bazarových a líbila se nám jedna 5008, červená 1,6  (nezapírám, že ta barva by se mi líbila a Peugeot už ji na 5008 nedělá :grr ), nicméně auto starý tři roky a už třetí majitel. Vypadalo jak nový, ale prověřili jsme u Peugeota servisy a x problémů, měněno turbo a stejnak se toho někdo zbavoval... Nakonec jsme radši koupili předváděčku, najeto 100 km, z toho 20 jsme najeli my :D.

Odesláno

Ve 120km/h do 130km/h šílená vibrace skoro rachot od levého kola přijde mi ze je to něco horšího než vyvážení. Napadá někoho něco.

Odesláno z mého i6000 pomocí Tapatalk

Odesláno (upraveno)

Zdravím,

podělim se o pár fotek z P5008 z motoru THP a jeho asi největší vady a to rozvodů - přesněji napínáku (prověšování řetězu) - prostě to při studeném motoru strašně rachotí. Výsledek vyběhnutý napínák a ten byl způsobenej vatáhaným řetězem (auto najeto něco málo přes 100tis Km).

post-46775-0-33767800-1440193941_thumb.j

post-46775-0-24288500-1440193956_thumb.j

post-46775-0-38988400-1440193973_thumb.j

post-46775-0-91589500-1440193987_thumb.j

Upraveno uživatelem chury721
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Taky se podelim o zkusenosti. U moji 5008 se rozsvitila kontrolka motoru tesne pred prohlidkou. Najeto 85000km. Diagnostika hlasila poruchu turba !!!, spatne rozvody  a zakarbonovane ventily.

Vycisleno oprava asi za 80000,- Kc  :/

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...