Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny, co vlastníte Peugeota čtyřistapátou! Mám na vás dotaz (hlavně na ty co mají diesly). Jakou máte spotřebu oleje? Mně vystačí 1litr na cca 1000 km - připadá mi to dost divný, tak se ptám. Auto mám 3 měsíce a už sblajznul 4tou láhev... :-) díky moc za odpovědi

Odesláno

Tak cca 1 litr na 10.000 km...

I když je fakt, že když jsem onehdá prorazil vanu, tak si to vzalo 2 litry na 150 km...:D

(což byla vzdálenost, kterou jsem musel ujet, než jsem dojel domů, abych to opravil)

:papa

Odesláno

Nedolévám, takže kolem litru na 10tis km. Zkušenost s několika motorů, jak 1,9D, tak 1,9TD.

Pokud to žere litr na 1000km, je to tak mezní, co se dá zkousnout. Co do toho leješ za olej, doufám, že ne syntetiku?!?

Pokud na tom motoru nebyly dělané rozvody, a chystáš se je dělat, zároveň s nimi bych nechal udělat vůle ventilů a gufera ventilů - jestli je ten motor jina v pořádku, tak žere olej přes ty gufera.

Odesláno

Jako Oddie - taky nedolévám. Při výměně oleje koupím 5l a do další výměny mi olej klesne z horní rysky (spíš těsně nad) na dolní rysku na měrce - takže to vychází na cca ten 1 litr jak jsem psal výše.

:papa

Odesláno

Ne, ne - leju do toho polosyntetiku...

Jeste me napada jedna věc: jestli je možné, aby bylo nějaké vadné těsnění u víčka, nebo u měrky - já tam žádné nemám a nevim, jak to má vypadat - jak jsem koupil, tak to mám - co myslíte...?

Odesláno

To Oddie:

Myslím, že tam rozvody dělané nebyly.

V čem to spočívá udělat rozvody a vůli ventilů a gufera ventilů, kde to dělají (momo autorizované servisy) a kolik to cca stojí?

Odesláno

V čem to spočívá? Inu, nejprv sundat víko ventilů a změřit vůle. Pokud jsou OK, je to dobř, pokud nejsou, tak zapsat změřenou hodnotu. Pak rozhodit rozvody a vyndat vačkový hřídel. Vytahat hrnky a ty přesné podložky pod nimi, a ty, u kterých byla nevyhovující vůle, změřit mikrometrem a vyměnit za jiné, nebo nechat přebrousit na magnetce. Pak si přizvat kolegu, vzít přípravek, stlačovat postupně přípravkem jednotlivé ventily, vytahat klínky a pružiny, přeseknout a vyndat původní gufero, natlouct nové, nasadit zpět pružinu a klínek - to vše 8x. Pak to vše sesadit zpět, dát nové gufera vačky, vyměnit rozvodové kladky a řemen, a je to :D

Je dobré si vybrat dílnu, která ty gufera umí vyměnit bez sundání hlavy (většina servisů totiž řekne, že to \"nejde\", a že se hlava musí sundat).

V Praze ti doporučím www.autovasenda.cz.

Cenu ti sdělí na dotaz, můj hrubý odhad (neručím za přesnost cen) : rozvody sada 3.500,-, práce na samotné výměně rozvodů a vůlí 1.500,-, kompletní sada gufer + práce bude taky asi 1.500,- - ale radši se zeptej přímo jich, aby nekecal.

Je vhodné udělat všechno popisované naráz, když už se to rozebírá - jinak zaplatíš práci několikrát. Jinak, co tě ještě může potkat, je výměna vodní pumpy, která je taky na rozvodech - pokud bude načatá, servis ti doporučí výměnu (to je taky cca 1.500,-, nemýlím-li se). Pravda, žádná sranda, ale je pak na dlouho klid.

[Editován dne 1/7/05 oddie]

Odesláno

Oddie díky moc za Tvůj detailní popis - zavolám jim a zeptám se, ale když vidím tu cenu, tak to vypadá až na jaro - povinné ručení je přednější a finančně mě to vzcucne - holt 1.9 obsah není nejlevnější... :(

Ale každopádě ještě jednou díky díky díky

Odesláno

Jak moc máš o tom autě dobré informace od původního majitele?

Já jen že bych nejezdil na autě, které jsem si pořídil jako ojeté, když nevím, kdy byl rozvoďák měněnej. On takovej potkanej motor umí pročistit šrajtofli jen co je pravda. Rozvoďák měním okamžitě po koupi jakéhokoli jetého auta včetně oleje v motoru a všech filtrů, jiné jednání považuju za dobrodružství neúměrné riziku.

Odesláno

Medvěd: Tak v tomhle si můžu bejt jako jeden z mála novej majitelů na 100pro jistej - auto jsem koupil od táty - takže není co řešit:) - v tomle jsou ty informace pravdivý (teda doufám, že mi nekecá:D)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...