Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 3 týdny později...
Odesláno

Já mám dlouhodobou 6 litrů. Připadá mi, že je to dobré, ale už jsem slyšel i názory, že je to moc a že s VW Multivanem 2.0 Tdi jezdí za 6,4. Taky Vás tak hrozně deptá ta rafička, mrcha jedna, co ukazuje stav nádrže? :-))))

Odesláno

Včera v noci na sever do Italie 930 km, 90procent po dálnici,tempomat 145km/h skoro pořád, složená všechna sedadla a naložený až po strop, 6,6 l/100km......což se mi zdá v pohodě na ten náklad který jsem vezl......auto sedělo pěkně u země.....:-D

Odesláno

Protože sem píšou hlavně majitelé diselů, přispěju i já svojí troškou do mlýna. Mám najeto lehce přes 15 000 km a průměrná spotřeba je 8,8l. Zajímalo by mě, jestli počítač dále měří spotřebu, když se počítadlo kilometrů zastaví na 9999.:myslim

Jinak dálka, Chorvatsko najeto necelých 2000 km, rakev na střeše, auto naložený, 7 hodin zácpa na chorvatské dálnici a spotřeba 8,4 (dodržoval jsem rychlostní limity a skoro celou cestu jsem jel na tempomat) :cool:

Odesláno

Tak koukám, že se spotřebou 7,2 nejsem sám. Ale spíš se držím hesla, které tu už někde psal někdo dříve (mimochodem moc výstižné) o tom spoření, spořitelně, autě a ježdění.

Většinou jezdíme delší trasy po dálnici (1000km), hodně naloženo (často po střechu a kola na kouli, nebo rakev) a tempomat tak 140-150, asi tak třetina v hodně pomalém městském provozu (1-2-stop, místy 3-4).

Teď v létě se mi podařilo vyrobit krásnou spotřebu skoro pod 6 (před tankováním to ještě vylezlo cestou domů po dálnici) - na Slovensku, prázdné silnice mezi dědinami a v prásdných dědinách 50kou...

Obecně to tedy nejmíň žere na okreskách, pak na dálnici (ale je fakt, že h ovůbec neštřím) a nejhůř je ve městě.

Odesláno

Takže po týdenní dovolené v rakouských alpách najeto bezmála 2 000km. Asi 2/3 po dálnicích 140km/h(pokud to šlo) a zbytek okresky a alpské klikatice. Spotřeba 6.8l.Pro mně paráda.:roker

Sledoval jsem spotřebu při té 140 a při téměř bezvětří se pohybovalo spotřeba většinou mezi 7.5-8l

Všímáte si také někdo při určité konstantní rychlosti, jak vám to pije?:aut

Odesláno

Minulý týden Chorvatsko 4lidi +plný kufr, cca 2500km:

TAM: pršelo, průměr 93km/hod., spotřeba 6,8 bez tempomatu

ZPĚT:průměr 129km/hod., spotřeba 7,4 s tempomatem

motor má najeto 9000km

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...