Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kluci, mám dotaz.

Je povinné mít v Německu při souvislé vrstvě sněhu v autě sněhové řetězy? Nemyslím na kolech, ale v autě připravené pro případ nouze. JE to povinné, nebo jenom tak jako v ČR?. Já mám zato, že je musíš mít v autě. Co vy to?:myslim

Odesláno

Zde něco:

Pneumatiky a zimní výbava

Hloubka vzorku pneumatiky musí být minimálně 1.6 mm.

V zimním období musí vybavení auta odpovídat povětrnostním podmínkám. V ostřikovači musí být nemrznoucí směs, na úsecích silnic pokrytých sněhem nebo ledem mohou jezdit jen auta se zimními pneumatikami /označení M+S nebo sněhová vločka/ s hloubkou vzorku min. 4 mm.

V označených úsecích musí být použity sněhové řetězy. Platí to i pro auta s pohonem všech 4 kol. Za nepřizpůsobení výbavy vozidla místním podmínkám na silnicích může být udělena pokuta 20 EUR. Pokud se vozidlo stane překážkou provozu, protože není takto vybaveno, řidič zaplatí pokutu 40 EUR.

zde další info:

http://www.aba.cz/index.php/pomoc-motoristum/nabidka-pomoci-aba/turisticke-informace?a=z&z=2&k=8

Odesláno

Zimní gumy tam jsou povinný pouze při souvislé vrstvě sněhu nebo ledu. U řetězů je to podobný. Nemusíš je mít ale jak padne 15cm a ty zůstaneš někde viset, uvidí te polizei, nejspíš ti pomůžou ale počítej s pokutou.

Jinýma slovama, pokud bych teď jel tam kde je kalamita, určitě si je od někoho půjčím.

Edit: samozřejmě pokud přikazuje cedule (vyšší polohy) tak je mít musíš.

[upravil dne 21/12/2010 20:14 Fusion]

Odesláno

Díky kluci :myslim:potlesk To jsem chtěl slyšet.

Zimáky mám new. :roker Do hor v Německu neplánuji jít, ale jelikož jedu přes celé Německo (do Dortmundu) a člověk nikdy neví kde vítr foukne a skončíme mimo dálnice. Ale asi je kravina kupovat řetězy na dálnice. Po jiných cestách jako jsou dálnice neplánuji cestu.

Ještě jednou děkuji. Já myslel že řetězy musí byt v autě připravené. :super

[upravil dne 22/12/10 07:55 Tango C8]

Odesláno

V této souvislosti mám jeden dotaz:

Autoponožky (http://www.bullock-praha.cz/sortiment/autosock.htm) jsou zákonem chápány stejně jako řetězy nebo musím mít při cestě do hor, kde je užití řetězů povinné, na autě kovové řetízky?

P.S.

Nejedná se mi jen o Německo, ale o pohled na dotaz třeba i v domácích podmínkách ...

Prodejce samozřejmě tvrdí, že se jedná o výrobek nahrazující řetězy a k danému účelu schválený, ale známe to, že .....

[upravil dne 22/12/2010 08:26 Medvěd]

Odesláno
V této souvislosti mám jeden dotaz:

Autoponožky (http://www.bullock-praha.cz/sortiment/autosock.htm) jsou zákonem chápány stejně jako řetězy nebo musím mít při cestě do hor, kde je užití řetězů povinné, na autě kovové řetízky?

P.S.

Nejedná se mi jen o Německo, ale o pohled na dotaz třeba i v domácích podmínkách ...

Prodejce samozřejmě tvrdí, že se jedná o výrobek nahrazující řetězy a k danému účelu schválený, ale známe to, že .....

[upravil dne 22/12/2010 08:26 Medvěd]

No,čet jsem v souvislosti z Německem, jak mají řetězy vypadat. Takže v tom Německu je to dané. V ČR nevím.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...