Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

3008 2.0 HDi FAP 110 kW (150 ps), r.v. 1.2016, xenony, extra vybava - vrstvene skla. Jazdne vlastnosti su neocakavane dobre, nakolko pred tym som mal 508. Po motorickej stranke svizne a co je hlavne - tiche!! Sedenie kusok vyssie, co mi vyhovuje viac ako v predchadzajucom aute. Takze u mna 1+ :)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Z mého pohledu je 3008 nejošklivější Peugeot, kterého kdy kdo vymyslel. Nevím nic o jeho spolehlivosti, ale mít bych ho v garáži nechtěl

Ahoj Medvěde, tak ho mám, sice ne v garáži, ale v pergole. Jean půjde do světa. :papa

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Zdravím zde všechny, zatím jsem toho moc nenajezdil, ale Mazlík se zatím jeví OK. Tento víkend jsem ho prohnal za UH, předtím do Žďáru n/S. Spotřebu ukazuje 7,1 lt. Zatím spokojenost.

Včera jsem byl na svolávačce - přehrání SW ŘJ motoru, nechal jsem si ještě vyměnit pylový filtr, ten teda byl. Předchozí majitel asi nevěděl co to je. A jinak zatím vše OK.

Upraveno uživatelem Bohumil
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

No u mňa už to je rok, čo máme 3008 a zatiaľ bez problémov. Najazdených mám 97000 a motor 2,0 HDi 160PS automat. Jediné, čo mi teraz sem tam spraví keď na auto pečie dlho slnko, že vypíše chybu parkovacie senzora, ale to neriešim.

Odesláno (upraveno)

Tak Jean do světa nešel, zůstal sloužit dál. :cool:  Do světa letěla Beruška. :papa  :papa

U 3008 trochu propouštěla olej trubka přívodu mazání do turba a ronila hadice odvodu chlazení turba. Nechal jsem ještě zrepasovat turbo, byl olej ve výstupních hadicích. Podstatně se zlepšil "zátah". Snad už bude pokoj. :cool:  :cool:  :cool:

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Ahojte, rozhodol som sa kúpiť 3008 8/2010 1,6 HDi 80kw, má 60 000km. Má tento motor problémy s unikom oleja, alebo nejakú vychytávku? Pýtam sa skrz testy na nete. Je to môj 7-mi Peugeot. Mám 2008 1,4 HDi a 180000km a auto ide super...Dakujem

Odesláno
před 9 hodinami, Laďa napsal:

Při hledání tady určitě najdeš potřebné informace. Motor se dával do 307, 407, 5008, 3008 ( co vím já). 

a také do 207.

Máme najeto cca 125 000. Zatím žádné úniky, podle diagnostiky je i FAP  OK

V porovnání  s 2,0 HDi 100kW v 308SW mi přijde o něco hlučnější (ale to bych asi dával za vinu množství "molitanů" v 308 a 207) a chce o něco více otáček (za to může objem).

Podle mechanika chce zkrátit interval na výměnu oleje - měním kolem 10 000 km. 

Odesláno

Tak som dnes kúpil. Dúfam budeme spokojní obaja doma:-). Ale prvé dojmy sú fajn. Tichý, výkonný a nič nevrzga :-)

Ešte musím zohnať disky 16" na zimu...

Odesláno
V 14. října 2016 at 10:08, tonyj napsal:

Ahojte, rozhodol som sa kúpiť 3008 8/2010 1,6 HDi 80kw, má 60 000km. Má tento motor problémy s unikom oleja, alebo nejakú vychytávku? Pýtam sa skrz testy na nete. Je to môj 7-mi Peugeot. Mám 2008 1,4 HDi a 180000km a auto ide super...Dakujem

Stejné auto, stejný motor. V cca.135t ulítla ojnice a podívala se blokem ven.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak "Mazlík" zatím šlape a slouží. Akorát mám problém s "udržením" rychlosti. Omezovač a tempomat je sice dobrá věc, ale nesmí být velký provoz. :-)  Hlavně když pustím tempomat, musím se včas "probudit".

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak po 3500 km (63680km) mám spotreba 5,9l, dialnica aj mesto, vsetko ok funguje, dobre hreje, tichúčko ide. Ako som si ho pamatal, keď ho uvádzali. A moja milovaná už iné nechce, tak si ho chváli, čo mi robí radosť. A konečne nemusím ja šoférovať :-). A čo mi moj mechanik odporúčal: výmena oleja 12500km/rok, vyčistenie olejovej vane 60 tis.km, tankovať len Benzinol super diesel, alebo OMV. A ostatné ako odporúča výrobca. Platilo to na ostatných a tie autá majú cez 200 tis.km bez problémov.

Odesláno (upraveno)

Už jsem s "Mazlíkem" najezdil 10 tis. km  a zatím dobrý. Ťuk, ťuk, ťuk. Moje "drahá 1/2" taky v ničem jiným jezdit nechce, dokonce ani v Jeanovi. Ale občas mi "Mazlíka" půjčí.

Odesláno
před 2 hodinami, Bohumil napsal:

Už jsem s "Mazlíkem" najezdil 10 tis. km  a zatím dobrý. Ťuk, ťuk, ťuk. Moje "drahá 1/2" taky v ničem jiným jezdit nechce, dokonce ani v Jeanovi. Ale občas mi "Mazlíka" půjčí.

Čo by sme pre tie naše polovičky neurobili :-) či ešte urobili?:myslim

• O 1 měsíc později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím, měl bych prosbičku - vyhlédl jsem si 3008 na tomto odkazu http://www.tipcars.com/peugeot-3008/peugeot-3008-20hdi-150ps-panorama-navi-17245658.html a zajímal by mě Váš názor jestli do toho jít nebo ne. Kdyby náhodou někdo jezdil okolo z práce tak jestli by ji nemohl zkouknout. Já to mám 300 km. Nějaké info mám z Federal Cars ,ale naživo je naživo.

Díky za každý názor Petr.

Jestli je to ve špatném tématu tak se omlouvám.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...