snowboy Odesláno 19. prosinec 2004 Odesláno 19. prosinec 2004 Resili jste nekdo nahradu pruzin zadni napravy pri provozu na LPG? Nadrz je tezka, vetsinou za napravou ( u sedanu ), a treba zrovna ten muj jeste sedi i trochu na bok, jelikoz nadrz je na strane. Citovat
vl Odesláno 6. leden 2005 Odesláno 6. leden 2005 mel jsem 405 v plynu a nevim jestli to bylo naklopeny na bok ale kdyz jsem to trochu nalozil potapeckym vercajkem, coural jsem podvozek po silnici, ... mechanik se na to podival a o zavit pootocil jakou si torzkou na zadku a bylo to ... zadne vymenovani cehokoliv, jen podzvednul zadek o zub vyse. Jak presne to delal nevim, ale pokud budes mit chut, tak te na nej preposlu, vl (vsillik@ces.cz) [Editován dne 6/1/05 vl] Citovat
Hadra Odesláno 6. leden 2005 Odesláno 6. leden 2005 Nejlepší by bylo, zjistit si origo rozměry a parametry pružin, trochu je pozměnit a následně s tím zajít za někým z želízek a oni ti to udělají přímo na míru.Mně dělali předky na Rapida a dával jsem za jednu asi 150.A byla úplně to samo, co dávají do prodeje.černá i s těma nabarvenýma koncama. Citovat
snowboy Odesláno 7. leden 2005 Autor Odesláno 7. leden 2005 To Hadra : hmm, to nezni spatne, ale bohuzel kontakty v Zelezarnach nemam, ty ano? Pokud jo, urcite se dohodneme To vl : Taky mne to napadlo, ale vymena pruzin se mi jevi jako jednodussi Citovat
Hadra Odesláno 7. leden 2005 Odesláno 7. leden 2005 Můj kámoš tam má švagra nebo tchána nebo tak někoho....já si napsal na papír co chci a tak do měsíce to bylo hotový.Ale byl potřeba průměr, počet závitů, délka pružiny a průměr toho drátu. Já to tenkrát zkrátil a zvětšil průměr drátu o milimetr a stačilo to.Tak popřemýšlej a já toho kámoše uvidím 22.1 na plese, tak bych to domluvil. Akorát se divím, že nemáš známost v želízkách...dy? tam má každej někoho.Takovej Prostějovskej monopol:D Citovat
snowboy Odesláno 7. leden 2005 Autor Odesláno 7. leden 2005 Hm, tak to jsem asi vyjimka Zkusim to do te doby zjistit. No a nebo si hold budu muset nejakou znamost zajistit Citovat
Hadra Odesláno 7. leden 2005 Odesláno 7. leden 2005 Tak mi pak mailni ty rozměry, nebo se někde sejdem a proberem to. Citovat
snowboy Odesláno 7. leden 2005 Autor Odesláno 7. leden 2005 OK Pokusim se to stihnout, ale mam toho naaak moc Uz jsem si to napsal do kalendare Citovat
Hadra Odesláno 7. leden 2005 Odesláno 7. leden 2005 Jinak...ten kluk je z Čelechovic a ten jeho cosi z Domamyslic........, takže, abys to nechápal špatně, je možný se s ním sejít prakticky kdykoliv kdyby náhodou.Já jen teďka ho dlouho neviděl. A na tom plesu bude stopro. Citovat
snowboy Odesláno 7. leden 2005 Autor Odesláno 7. leden 2005 Hele ty nemas pri patku co delat? Celechovice i Domamyslice jsou v dostrelu, takze to snad nejak zbastlime Thanx Citovat
Hadra Odesláno 7. leden 2005 Odesláno 7. leden 2005 Já makám ve střechách a uznej sám...ono moc lidí teďka střechy nekupuje:DTakže čumím na net.Ovšem teďka sjíždím žblechta na líbímseti.cz.To je fakt nářez teenagerů. žádný duchaplný fórum, ale aspoň se člověk nenudí. Citovat
snowboy Odesláno 7. leden 2005 Autor Odesláno 7. leden 2005 Tož to enjoy A až budu potrebovat strechu, tak si vzpomenu Citovat
vl Odesláno 7. leden 2005 Odesláno 7. leden 2005 To vl : Taky mne to napadlo, ale vymena pruzin se mi jevi jako jednodussi snowboyi, nevim kolik te to bude stat kolik to da prace a tak ale ten figl co pisu je rychle, bez jakehokoliv zasahu do stavajiciho provedeni a navic skoro zadarmo a kdykoliv se to da vratit zpatky nebo jinak prestelovat. Take jsem to tenkrat chtel delat a nechtel jsem rozumet tomu kdyz mi mechanik rikal ze je to blbost ze s tim jen hejbne a je to ... no a vidis najezdil jsem s tim bezproblemu asi 8 let ... vl Citovat
oddie Odesláno 7. leden 2005 Odesláno 7. leden 2005 Kdybyste jeden nemluvili o koze a druhý o voze... On je dost zásadní rozdíl mezi klasickými vinutými pružinami - kterí si nechal vyrobit Hadra na Rapida, a torzními tyčemi - které si nechal vl přesadit na zadku 405-ky. Takže vážení: u torzních tyčí (205, 305, 306, 309, 405) se dá výška zadku trochu upravit přesazením torzní tyče na tisícihranu - v určitých mezích. Podotýkám, že se tím nezmění tuhost pérování - ta je z principu funkce torzní tyče dána jejím průmerem, délkou a torzní tuhostí (a nic z toho se pochopitelně nezmění), pouze výška zadku. Pokud chcete změnit tuhost zadních pružin, je třeba torzky VYMĚNIT za jiné - u sedanu např. za torzky z kombíku, jsou silnější. Že by vám je ovšem někdo vyrobil za 150Kč, na to rovnou zapomeňte... V případě vinutých pružin není co přesazovat. Pokud chcete mít pružiny tvrdší (nebo jinak dlouhé), je třeba je vyměnit za jiné. Buď je nechat vyrobit (jak psal Hadra), nebo např. u toho sedanu zase použít z kombíku... nějaká varianta se většinou najde. S tuhostí a výškou ovšem nedoporučuju si příliš zahrávat, výrobce je nenavrhl jen tak pro srandu králíkům, a když to přeženete, můžete tím jízdním vlastnostem dost uškodit. [Editován dne 1/7/05 oddie] Citovat
Hadra Odesláno 7. leden 2005 Odesláno 7. leden 2005 Ty auta nemají vzadu pružiny??jako Shade a tak??Já myslel že jo. V tom se teda omlouvám všem poškozeným.Nicméně pravda je ta, že v železárnách opravdu vyrobí vinutou pružinu za 150 Kč. Jen je třeba znát rozměr. Citovat
oddie Odesláno 7. leden 2005 Odesláno 7. leden 2005 Zalehni a podívej se Kvůli tomu je vždy dobré uvádět typ auta, o kterém je zrovna řeč, Francouzi uměj vymyslet neuvěřitelné množsví verzí všeho možného. Citovat
Fusion Odesláno 7. leden 2005 Odesláno 7. leden 2005 ja mám vzadu pružiny je to tam celý jakýsi složitý, asi nachystaný na 3,0l verzi, spíš sem čuměl když sem viděl jednoduchost zadní nápravy u BMW E30, i přesto že to má zadní náhon. Skoro nic tam není. Frantíci mají zásadní heslo: když to jde udělat složitě, proč bysme to dělali jednoduše? Citovat
Petr605 Odesláno 7. leden 2005 Odesláno 7. leden 2005 Jo, jo, zadní náprava na 605 je pěkná opičárna. Ale zase to svezení... Citovat
snowboy Odesláno 7. leden 2005 Autor Odesláno 7. leden 2005 To Oddie : excelentni vyklad a jen tak mimochodem, nemas nejaky pruziny? Ono se to original resi instalaci doplnkovych pruzin, vyrabi je napr. Holandska fy MAD BV, ale sada stoji kolem 4 litru a to se mi jevi az jako krajni reseni, Hadruv navrh mne ani v duchu nenapadl, ackoliv jsem z Prostejova, ale zni zajimave a i kdyby to byly 2 kila za pruzinu, tak je to super. Samozrejme, ze stanovit si tvrdost je orisek, ale dat tam zpatky ty puvodni neni az takova drina A z tech tvrdsich si udelat skakadlo, jako mel Maxipes Fik Citovat
Petr605 Odesláno 7. leden 2005 Odesláno 7. leden 2005 Napsán autorem snowboy To Oddie : excelentni vyklad a jen tak mimochodem, nemas nejaky pruziny? Ono se to original resi instalaci doplnkovych pruzin, vyrabi je napr. Holandska fy MAD BV, ale sada stoji kolem 4 litru a to se mi jevi az jako krajni reseni, Hadruv navrh mne ani v duchu nenapadl, ackoliv jsem z Prostejova, ale zni zajimave a i kdyby to byly 2 kila za pruzinu, tak je to super. Samozrejme, ze stanovit si tvrdost je orisek, ale dat tam zpatky ty puvodni neni az takova drina A z tech tvrdsich si udelat skakadlo, jako mel Maxipes Fik A Ty máš na 205 vzadu pružiny? Ty tam nemáš torzní tyče, jak to tady popsal oddie? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.